Moesgaard Museum

2022 blev et flot år for Moesgaard Museum

Del
Moesgaard havde sidste år rekordstor aktivitet, men museet forventer underskud i 2023
Moesgaard Museum kom flot ud af 2022, viser museets årsregnskab. Foto: Moesgaard Museum
Moesgaard Museum kom flot ud af 2022, viser museets årsregnskab. Foto: Moesgaard Museum

Moesgaard Museum havde travlt sidste år. Efter to år præget af corona opnåede museet sit højeste niveau i aktiviteter og omsætning nogensinde, og det resulterer i et årsregnskab med et overskud på 9,3 mio. kroner. Til gengæld forventer museet, at 2023 ender med et underskud.

”Selv om museet var corona-lukket i næsten hele januar 2022, ender vi med et meget tilfredsstillende regnskab for året. Det skyldes bl.a. en stor mængde aktiviteter, der var blevet udskudt under nedlukning, og at vi med sidste års særudstilling RUS-vikinger i øst, ramte en historie, der jo desværre pludselig blev sørgeligt aktuel, da Rusland invaderede Ukraine,” siger Mads Kähler Holst, direktør på Moesgaard Museum.

RUS-udstillingen gav et indblik i Rusland og Ukraines historie gennem de skandinaviske vikingers rejser og forbindelser østpå. Det betød, at udstillingen fik en aktualitet, som tiltrak rigtig mange besøgende til Moesgaard.

Derudover oplevede Moesgaard en rekordstor aktivitet på alle museets områder.

”Moesgaard er et alsidigt foretagende med mange typer af opgaver herunder bl.a. udgravninger i forbindelse med byggeaktiviteter og en lang række specialopgaver, som vi løser for andre museer, og vi så i 2022 en stærk stigning også på de aktiviteter,” siger Mads Kähler Holst.

Til gengæld forventer han, at Moesgaard vil komme ud af 2023 med et underskud. Det skyldes den økonomiske udvikling, lønudviklingen, prisen på el og rente­udviklingen, som er forhold, der kan få en økonomisk påvirkning på museets aktiviteter og dermed årets resultat.

”Vi er ude i lidt af en rutsjebanetur i disse år. Ud over konjunktur-udsving er det også en langsigtet effekt af Corona. Vores aktivitetsprogram er planlagt igennem flere år, og aflysninger i forbindelse med nedlukningerne har udfordret den balance mellem udstillinger og events med bred og smal publikumstiltrækning, som vi normalt tilstræber. Det er vilkår, man er nødt til at tage højde for, og derfor er det også vigtigt, at museerne er så velkonsoliderede, at vi kan klare udsvingene uden, at der skal nødhjælpspakker til,” siger Mads Kähler Holst.

En del af aktiviteterne på Moesgaard Museum i 2022 var endnu et besøg af Det Kongelige Teater efter en forlænget pause i samarbejdet på to år på grund af Corona-nedlukningerne. Teatret opførte i maj og juni måned friluftsforestillingen Hobbitten ved museet for 70.000 gæster. Museet stod for mad og drikke til teatergæsterne, parkering og en del af logistikken, og skabte desuden et digitalt índholdsunivers, Moesgaard møder Tolkien, som gennem podcasts og tekst koblede forestillingen til museets samlinger og fortællinger.

Museets mangeårige tradition Vikingetræffet blev efter to års aflysninger relanceret i et nyt format i juli under titlen Moesgaard Vikingedage. Derudover blev der afholdt en velbesøgt Thai-festival i august i museets herregårdspark.

Moesgaard Vikingedage vender tilbage i den sidste uge af juli i år og Det Kongelige Teater besøger Moesgaard i 2024 med forestillingen Ragnarok.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Moesgaard Museum kom flot ud af 2022, viser museets årsregnskab. Foto: Moesgaard Museum
Moesgaard Museum kom flot ud af 2022, viser museets årsregnskab. Foto: Moesgaard Museum
Download
Direktør for Moesgaard Museum Mads Kähler Holst
Direktør for Moesgaard Museum Mads Kähler Holst
Download

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye