Sydbank A/S

2020 tegner til at blive rekordår for investeringssvindel

Del

Antallet af svindelsager på nettet under dække af investeringer ser ud til at tage et nyt hop opad. Årsagen til stigningen skal findes i kombinationen af store opsparinger, negative renter og troen på den hurtige gevinst.

Nogle tilbud er grundlæggende for gode til at kunne være sande. Men stadig flere bliver taget ved næsen af fuptilbud, hvor der slet ikke er tale om investeringer i normal forstand, men om deciderede svindelnumre, hvor bagmændene får det til at ligne investeringer med ”utroligt store” afkast.

Mads Mikkelsen, Jes Dorpf og en række andre kendte danskere har været misbrugt som blikfang i falske reklamer om enorme gevinster ved investering i kryptovalutaer som fx Bitcoins. På et tidspunkt blev Facebook oversvømmet af reklamer for disse bondefangerier. 

I årets seks første mistede danskere 35,9 mio. kroner i såkaldte investeringsprojekter, som viste sig at være det rene svindel, viser tal fra Finans Danmark. Til sammenligning lykkedes det svindlere gennem fupinvesteringer at frarøve danske ofre i alt 53 mio. kroner i hele 2019.

Danskerne sparer op

Malene Morsing, afdelingschef i Fraud, Sydbank, er ikke overrasket over det høje tal:

- Det har i år været ekstra nemt for investeringssvindlere at få ofrene til at falde for deres tilbud. På grund af corona har rigtig mange mennesker både arbejdet og holdt ferie hjemme og samtidig sparet meget op. Derfor vil de gerne slippe for at betale negativ rente af deres opsparinger, forklarer hun.

Det kan desværre ikke siges det tydeligt nok, understreger Malene Morsing.

– Man skal aldrig tro på et investeringstilbud, der er for godt til at være sandt. Bliver man tilbudt en sikker investering med et garanteret afkast, og som er meget populært blandt de kendte, skal alarmklokkerne straks ringe, uddyber hun. 

Svindlerne advarer mod bankens investeringsprodukter

Svindlerne er desuden gode til at overbevise ofrene om, at banken vil prøve at forhindre kunderne i at investere i deres produkt i stedet for i bankens egne produkter.

- Faktisk har vi oplevet, at kunderne afviser os, når vi kontakter dem om tvivlsomme hævninger på deres kort. Svindlerne har nemlig overbevist ofrene om, at banken vil gøre alt for at sælge deres egne produkter, lyder det fra Malene Morsing.

Hvis kunden begynder at få mistanke til svindlernes troværdighed, har de et nyt våben klar.

- Vi har eksempler på, at ofre, der har gennemskuet svindlen, bliver kontaktet af en person, der udgiver sig som advokat, fortæller Malene Morsing.

- Hvis man hyrer advokaten, kan man måske få en del af sine penge tilbage via et kollektivt søgsmål. Det er endnu en måde for svindlerne at lokke flere penge ud af offeret på, forklarer hun.

 

Sådan kan du undgå at blive ramt af investeringssvindel

  • Vær opmærksom på, at denne type svindel eksisterer. Og del gerne din viden i dit netværk og din familie.
  • Hvis du får et tilbud på mail eller telefon om at investere i et projekt, som garanterer et højt afkast, så sig straks nej. Professionelle udbydere vil aldrig tilbyde et produkt med et garanteret afkast.
  • Kontakt altid banken, før du overfører penge eller foretager en investering. Og vær kritisk overfor tilbud, der lyder for godt til at være sandt.
  • Pas på nye svindelforsøg. Hvis du en gang har investeret i et fupnummer, vil svindlerne sandsynligvis prøve at slå til igen eller sælge dine kontaktoplysninger til andre kriminelle.

Er du blevet svindlet? Kontakt straks banken.

Hvis du har mistanke om, at du er blevet svindlet, så stop al kontakt, kontakt straks banken, og hør, om der er mulighed for tilbageføre nogle af dine penge.

Husk at gemme din korrespondance med svindlerne og anmeld sagen til politiet.

Nøgleord

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Datatyvene går målrettet efter de mindre virksomheder11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk erhvervsliv er som resten af samfundet stærkt digitaliseret. Men sikkerheden er ikke fulgt med. Det gælder især små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad er blevet mål for IT-kriminelle, efterhånden som større virksomheder har hævet paraderne. De mindre firmaer bliver nødt til at sikre sig bedre, der er alt for meget på spil, mener chefen for informati-onssikkerhed i Sydbank.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum