KEA - Københavns Erhvervsakademi

Brobygning mellem erhvervsliv og uddannelse skal få udfaldstruede ledige i job

Jaa
Uddannelse er ikke nok. De udfaldstruede ledige i København skal tættere på arbejdsmarkedet, så de reelt får en mulighed for at komme i job.
KEA vil skabe brobygning mellem erhvervsliv og uddannelse for ledige.
KEA vil skabe brobygning mellem erhvervsliv og uddannelse for ledige.

En række ledige har allerede ved årsskiftet mistet retten til dagpenge. Disse ledige kan som en del af Akutpakken få ret til 26 ugers uddannelse med særlig uddannelsesydelse. Derfor har KEA med udgangspunkt i virksomhedernes efterspørgsel af kompetencer skræddersyet et særligt uddannelsesforløb med coaching og virksomhedsbesøg for ledige, der har mistet retten til dagpenge. 

”Hvis vi skal sikre de udfaldstruede en reel mulighed for at komme i job, kan uddannelse af de ledige ikke stå alene, vi må have arbejdsmarkedet med” siger Lars Thore Jensen, projektleder på Center for Efteruddannelse på KEA Københavns Erhvervsakademi.

Fagbevægelsen PROSA imødekommer initiativet:

”Det er meget positivt at Københavns Erhvervsakademi tager den væsentlige opgave på sig, at sikre vores medlemmer, der mister deres dagpengeforsørgelse, et uddannelsestilbud der er relevant” siger Michael Tøttrup, Ledelseskonsulent i PROSA – Forbundet af It-Professionelle. ”PROSA ser meget frem til at bidrage med en løbende udvikling af relevante moduler, der kan bringe vores medlemmer tættere på et job”, udtaler Michael Tøttrup, ledelseskonsulent i Fagforbundet PROSA, der organiserer it-professionelle.

 

Brobygning med fokus på arbejdsmarkedet

Med de nye uddannelser lægges fokus på arbejdsmarkedets behov, og uddannelsen sigter mod at kvalificere de ledige til det moderne arbejdsmarked. Det ser HK/Privat positivt på: 

”I HK/Privat synes vi, at dette initiativ ser rigtig interessant ud. Mange uddannelsestilbud til arbejdsløse handler om at gøre folk dygtigere til at udføre det job, de lige er blevet fyret fra. Dette initiativ sigter derimod på at give arbejdsløse kompetencer til at udfylde nye typer af job. Det er positivt. Derudover glæder vi os også over, at tilbuddet er udviklet i samarbejde med HK og Prosa. Det er et eksempel på, at alle får glæde af det, når erhvervsakademierne samarbejder tæt med de faglige organisationer”, siger Simon Tøgern, forbundssektorformand.

KEA Københavns Erhvervsakademi vil gerne hjælpe de ledige med at bygge bro mellem uddannelse og erhvervsliv. ”Hos KEA har vi et godt samarbejde med erhvervslivet, der giver os mulighed for løbende at uddanne til virksomhedernes aktuelle behov. De kompetencer vil vi gerne videregive til de udfaldstruede personer. Derfor har vi oprettet fire specifikke uddannelsesforløb, der ligesom KEAs øvrige uddannelser forløber i tæt kontakt med erhvervslivet,” siger, KEAs rektor, Ingo Østerskov. 

Uddannelse, coaching og virksomhedsbesøg
Forløbet for de ledige består af fire kompetencegivende uddannelsesmoduler på videregående niveau i henholdsvis Innovationsledelse, Arbejdsmiljøledelse, Salgspsykologi og IT-test. Det specielle ved forløbet er, at KEA har indlagt en række virksomhedsbesøg. Her får de studerende mulighed for at møde de ansatte og opleve virksomhederne indefra. Derudover er en coach tilknyttet, som skal sikre, at den studerende får udnyttet og opkvalificeret sine kompetencer i forhold til de jobåbninger, der er på arbejdsmarkedet.

De første hold starter i København den 21. januar.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yderligere oplysninger
Lars Thore Jensen, projektleder, KEA Center for efteruddannelse, tlf. 2466 8052, e-mail: latj@kea.dk
Camilla Wittenkamp, pressekoordinator, tlf. 2498 3701, cawi@kea.dk

Kuvat

KEA vil skabe brobygning mellem erhvervsliv og uddannelse for ledige.
KEA vil skabe brobygning mellem erhvervsliv og uddannelse for ledige.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KEA - Københavns Erhvervsakademi
Ryesgade 3F, 4. sal
2200 København N

46460000http://www.kea.dk/
Fakta om uddannelsen Forløbet er tilrettelagt over 26 uger og består af akademifagene Innovationsledelse, Arbejdsmiljøledelse, Salgspsykologi og et modul i IT-test på videregående niveau. Hvert fag forløber over 6 uger (hvert fag vægter 10 ECTS). Uddannelsen er tilrettelagt så der vil være personlig erhvervs- og uddannelsesvejledning. Herudover er der indlagt virksomhedsbesøg. De fire fag kan indgå i en samlet akademiuddannelse eller en diplomuddannelse. Læs mere på www.kea.dk/ledig

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KEA - Københavns Erhvervsakademi

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye