
Stærke partnerskaber fremmer innovationskraften

Regeringen lægger med sit udspil op til at erhvervsakademier og professionshøjskoler skal indgå samarbejde med virksomheder om konkrete innovationsprojekter. Virksomheder og uddannelser, der indgår partnerskaber, får mulighed for at søge innovationspuljen til at løse konkrete udfordringer.
Ingo Østerskov, rektor ved KEA Københavns Erhvervsakademi, imødekommer initiativet til at styrke de tætte bånd mellem uddannelse og erhvervsliv:
”Vi er på Erhvervsakademierne gode til at skabe uddannelser, der er udviklet i en samtidig bevægelse med erhvervslivet og branchernes virkelighed. Relationen er den kraft, der er interessant at bygge på og det er en kæmpe styrke ved Erhvervsakademierne, som vi er glade for, bliver understøttet med dette initiativ”.
”KEA ønsker at komme flere af de små og mellemstore virksomheder i møde, der vil stille sine innovationsudfordringer til rådighed som projekter til studerende, der enten er i praktik eller som kan løses som særlige semesterprojekter på flere årgange eller hold”, siger Ingo Østerskov.
KEA har gode erfaringer med at skabe udviklingsprojekter, der fremmer innovationen i både virksomheder og i udviklingen af undervisningen, som det f.eks. senest er i set i et samarbejde mellem Vestforbrænding og en håndfuld af KEAs uddannelser. Her gav studerende en række innovative løsningsforslag til at gøre affaldshåndtering smartere. Dette projekt har i særlig grad vist det potentiale for innovation, der ligger i erhvervsakademiernes uddannelser og studerendes løsningsforslag og har skabt grobund for praktikpladser og nye udviklingsprojekter mellem Vestforbrænding og KEA.
Praksisnær forskning giver praksisnære uddannelser
”Partnerskaber er den rigtige vej at gå”, mener Pernille Berg, videnchef ved KEA Københavns Erhvervsakademi: ”Vores stærkeste muskel er partnerskaberne. Når uddannelsesinstitutioner går sammen med hele brancher, står vi stærkt og kan skabe konkrete svar på aktuelle udfordringer”.
”Den gensidige udveksling af viden mellem virksomheder og erhvervsakademier samt professionshøjskoler skal styrkes”, lyder det i en pressemeddelelse fra FIVU. Pernille Berg, videnchef ved KEA Københavns Erhvervsakademi, ser gerne midlerne udmøntet i ”flere konkrete projekter, som fordrer involvering af vores eksperter, eksempelvis ph.d.’er”. Ph.d.’er er ifølge Pernille Berg, et godt eksempel på, hvordan erhvervsakademierne knytter stærke bånd mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner og skaber ny viden, der kan anvendes i praksis. Projekterne fordrer, at forskningen tager udgangspunkt i en virksomheds konkrete udfordringer, således at forskningen kan anvendes til opgaveløsning i praksis.
”Et godt eksempel på synergien af at knytte offentlige og private interessenter sammen er et ph.d. projektet af Kerli Kant Hvass, som udforsker den globale udfordring om bæredygtighed i den tungt miljøbelastede modebranche og dennes betydning for udviklingen indenfor genbrug”, fortæller Pernille Berg.
”De medvirkende parter i modebranchen får gavn af forskningen og studerende på KEA Københavns Erhvervsakademi får mulighed for at komme med bag kulisserne i en stor branche, hvortil vi uddanner. Det skaber en gensidig synergieffekt. Det er anvendt forskning, der er værdiskabende og rummer innovationspotentiale, fordi det altid defineres af interessenterne – der skal løses et konkret problem”, siger Pernille Berg, som godt tør love, at der på KEA allerede lagt i ovnen til nye partnerskaber.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt
Camilla Wittenkamp, pressekoordinator, cawi@kea.dk, 2498 3701
Pernille Berg, videnchef, pbe@kea.dk, 2026 7554,
Billeder
Links
Information om KEA - Københavns Erhvervsakademi
Følg pressemeddelelser fra KEA - Københavns Erhvervsakademi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KEA - Københavns Erhvervsakademi
Ny uddannelse får overvældende debut30.7.2014 00:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Uddannelsen til byggekoordinator har fået overraskende mange ansøgere. Københavns Erhvervsakademi overvejer nu at starte to spor på den populære uddannelse, der skal sikre byggerier af høj kvalitet leveret til tiden.
Øger ikke optaget trods skyhøje ansøgertal30.7.2014 00:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Datamatikeruddannelsen på Københavns Erhvervsakademi har haft en stigning i ansøgertallet på 22 procent (dansk) og 30 procent (international). Men KEA øger ikke optaget tilsvarende – en beslutning, der bunder i kvalitet. Og bundesliga-hår.
Milepæl for KEAs optag30.7.2014 00:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Erhvervsakademi øger optaget med 3 procent i forhold til sidste år. Den beskedne stigning bunder i et ønske om at bevare det høje kvalitetsniveau og høje beskæftigelse blandt dimittenderne.
KEA indgår nyt partnerskab i Brasilien2.12.2013 11:33:23 CET | Pressemeddelelse
Et nyt strategisk partnerskab mellem KEA og den brasilianske uddannelsesinstitution Senac er netop indgået i Sao Paolo. Det betyder øget globalt udsyn til gavn for KEA’s studerende og undervisere.
KEA ansætter fem topchefer12.9.2013 11:35:48 CEST | Pressemeddelelse
KEA omstrukturerer ledelsen. Der er ansat fem programchefer, som sammen med direktionen skal stå i spidsen for et endnu tættere samarbejde mellem erhvervslivet og KEAs uddannelser.