Vækstfonden

185 mio. kr. fra Vækstfonden, EIB og private investorer skal accelerere vækst i danske OnRobot

Del

Den unge danske robotvirksomhed OnRobot rejser 185 millioner kroner fra en række prominente investorer til at accelerere virksomhedens globale udrulning. Kapitalrejsningen er samtidig den første investering i et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der skal tilføre et milliardbeløb til danske virksomheder klar til vækst. Desuden investerer en række kendte danske erhvervsfamilier.

Robotteknologi er en dansk styrkeposition, og robotklyngen i Odense rummer flere end 130 virksomheder. En af dem, OnRobot, har allerede opnået stor international efterspørgsel på sine produkter, og i dag kan virksomheden annoncere en kapitalrejsning på 185 millioner kroner. Kapitalen kommer fra Vækstfonden, Den Europæiske Investeringsbank, EIB, og en række private investorer.

Vækstfonden og EIB lancerede for nylig et nyt samarbejde om investeringer i danske virksomheder, der står foran kraftig ekspansion. Samlet vil de to partnere investere mere end 1,1 mia. kr. i danske virksomheder. Og den første er altså OnRobot.

”Vi glæder os over nu at foretage den første investering i samarbejdet med EIB, der gennem massive investeringer skal være med til at sikre vækst, innovation og jobskabelse i en række danske virksomheder, der har potentialet til at blive internationale fyrtårne. OnRobot har allerede været på en flot vækstrejse, og med investeringen her kan virksomheden accelerere udviklingen betydeligt og bringe dansk robotteknologi endnu bredere ud,” siger Rolf Kjærgaard, direktør i Vækstfonden.

Vækstfonden investerede første gang i OnRobot i 2016 og har siden fulgt virksomheden på rejsen fra startup til globalt førende leverandør af applikationer til kollaborative robotter, også kaldet cobots.

Robotapplikationer til verdensmarkedet
OnRobot, der har robot-pioner Enrico Krog Iversen i spidsen, blev stiftet i Odense i 2015 og har siden forenet yderligere fire robotvirksomheder under samme brand. Virksomheden er i dag en one-stop-shop for avancerede, men brugervenlige robotgribere og sensorsystemer, som gør det enkelt og hurtigt for industrien at automatisere manuelle opgaver i en produktion. I de første år udviklede OnRobot primært løsninger til robotarme fra Universal Robots, men for nyligt lancerede virksomheden en helt ny platform, der gør det muligt let og intuitivt at benytte OnRobots forskellige produkter på robotarme fra mange forskellige robotproducenter.

”OnRobot repræsenterer en vision om at skabe en globalt førende virksomhed indenfor end-of-arm-løsninger til særligt kollaborative anvendelser. Vi har allerede skabt et meget solidt fundament, og særligt markedsføringen af vores nye ”plug-and-produce”-platform vil være afgørende for, at vi når vores ambitiøse mål. Med den nye investering får vi mulighed for at øge vores forspring og gøre visionen til virkelighed,” siger Enrico Krog Iversen, direktør i OnRobot.

Løftestang for privat kapital
Investeringerne fra Vækstfonden og EIB fungerer som løftestang for privat kapital, da investeringerne altid sker i samarbejde med private investorer. I denne runde får OnRobot en række nye vigtige investorer ombord, der alle er kendte erhvervsfamilier, blandt andre familierne Gundersen, Sandal, Bonnesen og Bøgh-Sørensen.

”OnRobot er en spændende lokal virksomhed, som er på en ambitiøs international vækstrejse. For os er det vigtigt at støtte lokale initiativer med globalt potentiale, og der er ingen tvivl om, at OnRobot med Enrico Krog Iversen i spidsen repræsenterer en stærk mulighed for at styrke robotklyngen i Odense som et internationalt kraftcenter,” siger Nicolai Fink Gundersen, der indtræder i bestyrelsen på vegne af de nye investorer.

I EIB glæder Vice President Alexander Stubb sig over, at investeringssamarbejdet med Vækstfonden nu er udmøntet i den første fælles investering.

”SMV’er og midcaps er vigtige drivere af innovation og jobskabelse i Europa, og vi er glade for, at EU’s investeringsbank, med støtte fra Juncker-planen, kan bidrage til denne danske virksomheds finansieringsmuligheder. Vi glæder os over, at Vækstfonden allerede nu har underskrevet den første aftale med dette innovative firma under vores for nyligt underskrevne partnerskab,” siger Alexander Stubb.

OnRobot har i dag cirka 180 medarbejdere, salgskontorer i otte lande samt flere end 380 distributører globalt.

For yderligere information, kontakt:

  • Vækstfonden: Nathali Selmeczi Lehmann, teamleder for Kommunikation og Samfundsansvar, på 2860 0113 eller nsl@vf.dk
  • OnRobot: Enrico Krog Iversen, CEO, via Liselotte Winther Frellsen på telefon 2278 4537
  • European Investment Bank, EIB:  Tim Smit, Press Officer, +352 691 286423, t.smit@eib.org


Om OnRobot:
OnRobot, der har hovedkontor i Odense, har samlet fem danske og internationale virksomheder i én dansk koncern: On Robot (DK), OptoForce (HU), Perception Robotics (US), Purple Robotics (DK) og Blue Workforce (DK). OnRobot samler dermed en række unikke teknologier – både hardware og software – som benyttes i applikationer til samarbejdende robotter og letvægtsrobotter. OnRobot udvikler state-of-the-art gribere, sensorer og andre nyskabende løsninger til at overvinde automationsbarrierer. OnRobot muliggør automatisering af opgaver som pakning, kvalitetstests, varehåndtering, maskinpasning, montage og svejsning. Ud over hovedkvarteret i Danmark har OnRobot salgskontorer i Tyskland, Kina, USA, Spanien, Polen, Singapore, Japan og Korea samt mere end 380 distributører verden over. Virksomheden har i dag ca. 180 medarbejdere.

Læs mere på www.onrobot.com


Investeringssamarbejde mellem Vækstfonden og EIB:
Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, indgik tidligere i år et nyt investeringssamarbejde, hvor begge parter indskyder 75 mio. euro i en fond, der skal investere i danske virksomheder klar til vækst. Investeringerne er betinget af et krav om minimum 50 pct. i privat medfinansiering, hvilket potentielt bringer det samlede investeringsbeløb op på mere end 2 mia. kr. Investeringerne, der forventeligt samlet vil være i størrelsesordenen 5-20 mio. euro, foretages i små og mellemstore samt midcap-virksomheder, der står foran udvikling og skalering.

Læs mere: https://vf.dk/nyheder/2019/nyt-investeringssamarbejde-mellem-vaekstfonden-og-eib-skal-sikre-milliarder-til-danske-virksomheder/

Billeder

Download
Enrico Krog Iversen
Enrico Krog Iversen
Download
Rolf Kjærgaard
Rolf Kjærgaard
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 8.500 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 27,3 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Nu har over 100 virksomheder fået stillet garanti af Vækstfonden14.5.2020 17:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden slutningen af marts har Vækstfonden haft mulighed for at yde garantier til SMV’er og store virksomheder, som en del af regeringens covid-19 initiativer målrettet dansk erhvervsliv. Nu har Vækstfonden stillet garantier til over 100 virksomheder. ”Vi er glade for at se, at produkterne finder fodfæste og er med til at hjælpe de mange virksomheder i en svær situation,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Udvidet hjælp på vej til danske iværksættere: Tre nye initiativer via Vækstfonden18.4.2020 19:15:06 CESTPressemeddelelse

Regeringen og alle Folketingets partier har netop fremlagt en udvidet hjælpeaftale, der skal sikre yderligere kapital til iværksættere. De nye initiativer fra Vækstfonden består af tre dele: Lånematching på investeringer fra private investorer til hhv tidlige iværksættere og venturevirksomheder. I begge tilfælde tager Vækstfonden en større del af lånet og højere risiko end tidligere. Derudover vil Vækstfonden øge sine direkte investeringer og fondsinvesteringer markant.

Vækstfondens årsrapport 2019: 13.500 job skabt og 824 nye finansieringer16.4.2020 10:11:45 CESTPressemeddelelse

Regnskabsåret 2019 endte for sjette år i træk med et trecifret millionoverskud for statens finansieringsfond. Overskuddet går dels til staten i udbyttebetaling og dels til nye investeringer i danske virksomheder. Netop det at medvirke til at skabe innovation og arbejdspladser på en økonomisk selvbærende måde er et markant kendetegn ved Vækstfondens strategi, som fonden vil fastholde på trods af usikkerheden forbundet med COVID-19, siger bestyrelsesformand Claus Gregersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum