Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

162 mio. kr. til flere uddannede lærere og pædagoger

Del

Med budgetaftalen for 2023 sætter politikerne på Københavns Rådhus for alvor gang i rekruttering og uddannelse af personale til byens skoler og dagtilbud.

Københavns Kommune kan nu for alvor sætte turbo på merit-uddannelser af både lærere og pædagoger. Med budgetaftalen for 2023 satte budget-partierne på Københavns Rådhus 80 mio. kroner årligt af til rekruttering pr. år – heraf går 54 procent til børne- og ungdomsområdet – samlet over de næste fire år, løber det op i 162 mio. kroner.

-For Københavns børn er det et godt budget, vi har landet. Først og fremmest, fordi vi har prioriteret 43 mio.kr årligt til rekruttering af lærere og pædagoger. Nu kan vi for alvor sætte skub i ex merituddannelserne, så vi som kommune selv kan være med til at være med til at øge antallet af uddannede voksne i vores skoler og dagtilbud. Flere uddannede lærere og pædagoger er helt afgørende for, at Københavns børn og unge kan få en vuggestue- og børnehavetid og en skolegang, hvor der er et konstant fokus på børnenes trivsel, udvikling og læring, siger borgmester for børn og unge, Jakob Næsager.

Præcis hvordan de 43 mio.kr. årligt nu skal bruges, skal besluttes af Børne- og ungdomsudvalget i november, men borgmesteren og udvalget gik til budgetforhandlingerne med ambitionen om at skrue kraftigt op for antallet af meritlærere, som de bl.a. håber at finde blandt de 15% fastansatte lærere, der pt. Ikke har en læreruddannelse.

- De er i særdeleshed værd at investere i, fordi de allerede er ude i vores skoler og kender hverdagen i klasserummet, og de har valgt København og børnene til. Og tilsvarende vil vi også gerne øge uddannelsen af meritpædagoger blandt de mange engagerede pædagogmedhjælpere, der allerede arbejder i vores dagtilbud og fritidsordninger, siger Jakob Næsager.

Med de 162 mio.kr. til rekruttering er der mulighed for at gøre merit-uddannelserne i København mere attraktive ved at afsætte penge til vikarer, så de studerende kan få fri til at passe studierne

-Meritstuderende arbejder ofte i fuldt skema samtidig med, at de studerer. Det er selvsagt hårdt, og vi skal sikre en god balance mellem arbejds- og studielivet, så flere får lyst til at tage en meritlæreruddannelse. Ligesom vi også gerne vil tiltrække flere sporskifte-meritstuderende med fx akademiske uddannelser, både til vores skoler- og dagtilbud.

Ud over øget merit-uddannelse håber borgmesteren også, at der bliver råd til at uddanne flere pædagogiske assistenter, og til at tilbyde de timelønnede vikarer i skolerne et kursus, der kan forberede dem på at undervise og de unge pædagogmedhjælpere får kursus i små børns udvikling og sprog.

For yderligere information og/ eller for kommentar fra børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager kontakt pressetelefonen på 29 45 40 73

Kontakter

Janni BrixenpressechefBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:51336860p97w@kk.dk

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Forældre skal have vished om plads i dagtilbud fire måneder før start17.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Telefonlinjerne hos pladsanvisningen er ofte travlt optaget af forældre, der forsøger at få afklaring på, hvornår deres børn kan starte i den fortrukne institution. Det er dog ikke altid muligt at få svar på, fordi en del dagtilbud først åbner for pladser til nye børn kort tid før børnene skal starte i institutionen. Det vil Børne- og Ungdomsudvalget i København lave om på nu. Politikerne har onsdag aften besluttet at indføre en model, hvor forældre får besked om en tilbudt plads typisk fire måneder før deres barn skal starte.

Elever i Sankt Annæ Gymnasiekor blev udsat for seksualiseret kultur og krænkende adfærd4.4.2022 10:01:45 CEST | Pressemeddelelse

Enkelte medarbejdere på Sankt Annæ Gymnasium har i perioder mellem 1981 og 2001 udsat elever i skolens gymnasiekor for seksuelle krænkelser og har skabt et seksualiseret miljø. Det viser advokatundersøgelsen, som blev bestilt af Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning. Rektor på Sankt Annæ Gymnasium, Anette Holst kalder det helt uacceptabelt og et stort tillidsbrud. “Vi undskylder overfor de elever, der har oplevet disse krænkelser. Det er et klart svigt, at ingen har forhindret det i at ske,” siger hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum