Dansk Transport og Logistik

16 transportorganisationer kræver aftale om mobilitetspakke

Del

16 europæiske transportorganisationer, der repræsenterer mere end 65.000 medlemsvirksomheder, kræver, at forhandlingsparterne bag ved EU's mobilitetspakke nu endelig får indgået en aftale.

Kravet kommer to og et halvt år efter Kommissionens fremsatte forslag og efter tre trilogmøder mellem Europa-Parlamentet, Rådet og Europa-Kommissionen. Møderne har sigtet på en færdiggørelse af dele af mobilitetspakken om cabotage, kørsel og hviletid samt udstationering af arbejdere.

Kravet fremgår af en pressemeddelelse udsendt af de 16 organisationer i fællesskab. Organisationerne tæller udover NLA og de tre skandinaviske organisationer bl.a. det franske FNTR, det tyske BGL samt organisationer fra Østrig, Irland, Tjekkiet og Holland.

- EU's indre marked for vejtransport har hurtigt brug for nye og harmoniserede regler for at imødekomme dagens udfordringer og krav, lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter: - Kludetæppet af regler skal have en ende. Det er fremtiden for den europæiske vejtransportindustri, der står på spil i de næste 10 år fremover, fastslår de 16 organisationer.

Videre hedder det i pressemeddelelsen:

- På trods af forskellige synspunkter på visse emner inden for mobilitetspakken, synes en aftale at være meget nært forestående, herunder også løsninger omkring tilrettelæggelse af kørsel og hviletid, returnering af lastbil samt cabotage. Organisationerne efterlyser derfor den klarhed og ensartethed i EU-lovgivningen, som mobilitetspakken kan bane vejen for.

- Sektoren har givet vigtige indrømmelser i løbet af forhandlingerne og kræver til gengæld at se det endelige resultat. Vejtransportsektoren vil ikke kunne forstå en fiasko på dette tidspunkt og forventer fleksibilitet fra alle aktører under trilogen med henblik på at gøre mobilitetspakken til en succes, slutter pressemeddelelsen.

Nøgleord

Kontakter

Erik Østergaard, adm. direktør DTL - Danske Vognmænd og formand for Nordic Logistics Association, tlf. 40151225

Morten Lindbo, Pressechef DTL - Danske Vognmænd. tlf. 21201400

Vedhæftede filer

Information om Dansk Transport og Logistik

Dansk Transport og Logistik
Dansk Transport og Logistik
Grønningen 17
1019 København K

70 15 95 00http://dtl.eu/

 

Dansk Transport og Logistik og er en brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. DTL taler medlemmernes politiske sager lokalt, nationalt og i EU og hjælper medlemmerne med alt lige fra lovgivning til konkrete opgaver ude i virksomhederne. DTL er også arbejdsgiverforening for den danske transportbranche.

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Godt med bred aftale om udenlandske chauffører15.1.2020 10:22:27 CETPressemeddelelse

Trods rysten på hånden og nogle lidt besynderlige reservationer i processen, har Venstre og Dansk Folkeparti alligevel valgt at indgå i en aftale med regeringen, der skal sikre, at udenlandske chauffører, der kører indenrigskørsel i Danmark, ikke kan gøre det til dumpingpriser i fremtiden. De skal nemlig fremover aflønnes på dansk niveau. En kæmpe sejr for kampen mod social dumping, mener DTL- Danske Vognmænd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum