NEXT Uddannelse København

16 NEXT-elever modtager medaljer foran H.M. Dronningen

Del

Tirsdag aften den 28. september skal 16 erhvervsskoleelever fra NEXT Uddannelse København modtage svendeprøvemedaljer foran H.M. Dronningen på Københavns Rådhus.

Tirsdag aften på Københavns Rådhus bliver i festens tegn, når årets dygtigste nyuddannede håndværkere hyldes med sølv- eller bronzemedaljer for flotte og veludførte svendeprøveforløb. 16 af medaljetagerne er fra NEXT Uddannelse København. 

De nyuddannede håndværkere og medaljemodtagere fra NEXT tæller både murere, tømrere, snedkere, guldsmede, frisører samt event- og teaterteknikere. De har alle brugt cirka fire år på deres uddannelse, hvor de har skiftet mellem undervisningsforløb på NEXT og praktik hos deres lærepladser.

Dygtige og fagligt ambitiøse elever  

En af landets dygtigste håndværkere og medaljemodtagere er 25-årige Daniel Gjerding fra Amager, der sidste år gjorde sin uddannelse som murer færdig på NEXT Uddannelse København. Han er spændt på fejringen foran H.M. Dronningen samt kendisser såsom Susanne Bier, Jussi Adler-Olsen og Bertel Haarder, der alle er tildelt titlen Æreshåndværker.

”Det er ikke hver dag, man får lov til at møde Dronningen og blive fejret på Rådhuset, så i mine øjne er det en stor ting. Jeg havde ikke regnet med at få en medalje for svendeprøven. Da jeg så, at der stod 10-12 i mit svendebrev, blev jeg lidt chokeret. Jeg har altid været ambitiøs omkring mit fag, men jeg kan også takke mine undervisere og kolleger for, at jeg har lært så meget,” siger Daniel Gjerding.    

Praktiske fag har enorm værdi

For Ole Heinager, Administrerende direktør hos NEXT Uddannelse København, er det vigtigt, at de erhvervsuddannede fejres, og vi som samfund understreger værdien af de praktiske fag.

“Der er et kæmpe behov for, at flere tager en håndværksfagliguddannelse. Derfor gør det mig også enormt glad og stolt, når vores elever er blandt Danmarks mest talentfulde håndværkere og måske kan inspirere andre til at overveje håndværksuddannelserne,” siger han.

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Ud over medaljer vil der også blive uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde til en værdi af 1,1 millioner kroner. De unge håndværkere, der får medalje og legater, er indstillet af de københavnske laug og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.

Medaljeuddelingen arrangeres af Håndværkerforeningen i samarbejde med NEXT Uddannelse København og TEC.

Nøgleord

Kontakter

Information om NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København
NEXT Uddannelse København
Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

http://nextkbh.dk

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum