Røde Kors

15 folkemøder skal kickstarte hjælp til udsatte under genåbning

Del
Coronakrisen har forstærket daglige udfordringer med ensomhed og mistrivsel blandt mange. Behovet for støtte, fællesskaber og hjælp er større nu, end før Covid 19 gjorde sit indtog. Med 15 folkemøder i hele landet tager Røde Kors initiativ til at samle ildsjæle, civilsamfundet og repræsentanter fra virksomheder og myndigheder til at finde løsninger til dem, der fortsat lever med følgerne af coronakrisen.

Coronaepidemien er en svær tid for os alle. Fra den ene dag til den anden har vi skullet tilpasse os en ny hverdag med afstand og afsavn. Vi må undvære mange af de mennesker og stunder, der før gav trøst, glæde og nærvær. Mange daglige udfordringer er blevet forstærket, og behovet for hjælp er større nu end før corona.

Det gælder især hjælp til udsatte børn og unge, ældre, mennesker med handicap og sygdom og ensomme. Men der er også alle dem, der før bevægede sig på kanten, og som nu er skubbet ud over og i højere grad mærker isolation, mistrivsel og ensomhed. Rigtig mange danskere oplever negative følgevirkninger af lukningen.

Derfor vil Røde Kors samle engagerede danskere, civilsamfundet bredt, virksomheder og kommuner og andre offentlige myndigheder til at finde løsninger på, hvordan vi sammen hjælper alle dem, der ikke kan se frem til at genåbne med resten af Danmark. For der er brug for handling nu.

”Vi står alle i en helt ny situation, der er ulig alt, vi har prøvet før. Og det er nu, vi virkelig har brug for hinanden. Vi har brug for at stå sammen og samle alle dem, der allerede er i gang med at hjælpe deres medmennesker igennem denne svære tid og alle dem, der har ideer og forslag til, hvordan vi hjælper de personer, der fortsat vil være påvirket af ensomhed, isolation og mistrivsel i den tid, der kommer nu. Det kan simpelthen ikke vente,” siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Danskerne vil gerne hjælpe

Heldigvis har tiden med corona vist, at danskerne er omstillingsparate og hjælpelystne. I Røde Kors har man mærket det store ønske om at hjælpe, da knap 17.000 frivillige har meldt sig som hjælpere i organisationens corona-hjælpenetværk. Men overalt ser vi et engagement blomstre: Boligforeninger står sammen om at holde altanfester, frivillige i hele landet mødes digitalt i stedet for fysisk.

”Jeg oplever et overvældende engagement og lyst til at hjælpe og finde nye måder at skabe nærvær og fællesskaber på. Civilsamfundet har været i fuld gang under krisen. Men nu skal der gøres endnu mere, og vi håber, at rigtig mange organisationer og privatpersoner vil være med til at sikre en tryg og god genåbning af Danmark for flest muligt. Sammen kan vi skabe nye og stærke fællesskaber og nærvær – også under afstand,” siger Anders Ladekarl.

Civilsamfundet spiller en afgørende rolle i at finde løsninger. Røde Kors håber derfor, at alle relevante civilsamfundsorganisationer sammen med kommuner og virksomheder vil være med. Der er både behov for løsninger, som kan igangsættes her og nu af engagerede danskere, og nye måder hvorpå organisationer, individer og offentlige myndigheder i samarbejde kan modvirke ensomhed og mistrivsel hos udsatte mennesker.

Coop er samarbejdspartner på folkemøderne.

”Coop er en forening med 1,8 million medlemmer og medejere, og sammen med Røde Kors står vi stærkt. Vi har frivillige i hele landet, som både kan og vil hjælpe, for opgaven med at genstarte Danmark kræver både iderigdom og masser af engagement,” siger foreningsdirektør i Coop, Mike Dranov.

Der vil blive afholdt 15 folkemøder forskellige steder i Danmark under titlen ’Brug for hinanden – sammen mod corona’. Møderne vil både være fysiske og digitale, således at flest muligt kan deltage. Folkemøderne vil ende ud med et idekatalog med løsningsforslag for at modvirke, at mennesker skal leve i isolation og mistrivsel – både under og i kølvandet på coronakrisen.

Sikkerhed og smitterisiko
På folkemøderne har Røde Kors fuldt fokus på at overholde og efterleve alle retningslinjer, restriktioner og regler, som regeringen melder ud i forbindelse med genåbningen.

Arrangementerne er bygget op sådan, at de overholder alle regler for afstand og antal af fremmødte. Møderne vil foregå indendørs med 30-50 deltagere alt efter hvor mange, man må være forsamlet til den tid. Det indendørs set-up vil derudover sørge for, at Sundhedsmyndighedernes retningslinjer om en meters afstand overholdes. Derudover vil det være muligt at deltage digitalt. 

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:
Tlf. 3529 9699
Røde Kors.dk/presse


Coop:
Foreningsdirektør Mike Dranov, tlf. 5221 3254

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye