Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede
fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt
foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på
Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne
Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som
vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og
kreativitet i deres daglige drift.

Kantineprisen anerkender og hylder den kantine, der løfter standarden for det daglige
måltid. Bag vinderen står et engageret køkkenteam, der formår at kombinere
gastronomisk håndværk med bæredygtige råvarer og innovative løsninger. Prisen
fremhæver kantiner, der arbejder målrettet med sæsonens råvarer, reducerer madspild
og skaber unikke smagsoplevelser for gæsterne – hver eneste dag.
- Kantineprisen er jo en dynamisk pris, der hele tiden udvikler sig og følger med tiden, og
det var meget tydeligt i år. De nominerede leverede skarpe fortællinger og imponerede i
cook-off med et stort fokus på gastronomi og grønne retter understøttet af animalske
smagsgivere. Ved de efterfølgende uanmeldte jurybesøg viste alle tre kantiner, at de
havde fuldstændig styr på både måltiderne og gæsteoplevelsen. Niveauet var tårnhøjt,
konkurrencen tæt, og juryen blev imponeret over den professionelle detaljesans hos alle
nominerede." siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, i
Landbrug & Fødevarer og prisansvarlig for Kantineprisen.
Årets vinder Christian Lundsgaard, Normal A/S Hedensted, vinder af Kantineprisen
2025, udtaler:
- Fedt, at andre er lige så passionerede, som vi er, og arbejder lige så meget for det, som
vi gør. Der er noget mere i kantinerne, end der har været før i tiden. Producenterne har
også stor betydning og er med til at flytte, hvad vi kunne skabe for bare 5 år siden, hvor
udvalget af produkter nu er noget helt andet, end det for eksempel var dengang.
Prisen cementerer, at vi kan være med til at flytte noget. Kantineprisen er ikke målet, men
midlet til, hvad man kan i kantiner – også på et logistiklager med 600 daglige spisende i
tre holdskift. Vi har været villige til at skubbe grænserne for, hvad en kantine kan i forhold
til, hvad den måske kunne for bare 5-10 år siden, siger Køkkenchef, Christian
Lundsgaard, Normal A/S
Vinderkantinen imponerede allerede juryen under Kantineprisens Cook Off, hvor de også
løb med sejren blandt de dygtige nominerede. Deres arbejde med bæredygtige og lokale
råvarer, kreative menuer og et køkkenteam, der formår at skabe stærke madoplevelser,
er en af årsagerne til, at de i dag modtager Kantineprisen 2025. Prisen blev overrakt af
sidste års vinder, Sine Andersen fra ALFA WORKS, Compass Group, som bød årets
vinder velkommen i rækken af fremragende kantiner.
En konkurrence med faglighed og fremtid i fokus
Kantineprisen fremhæver kantiner, der går den ekstra mil for at skabe stærke
madoplevelser med omtanke for bæredygtighed, gastronomisk håndværk og brugen af
sæsonens råvarer. Prisen er samtidig et pejlemærke for hele branchen og viser vejen for
fremtidens kantiner.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion1.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
L&F om finanslovsudspil: Vigtigt forslag om ændringer i ejendomsvurderinger og stor ros til regeringen for at sætte handling bag ord i forhold til at nå det økologiske fordoblingsmål29.8.2025 12:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over et finanslovsudspil med et markant løft til økologien og et forslag, der skal sikre, at landbrugere ikke risikerer en urimelig høj ejendomsskat på grund af en fejlagtig ejendomsvurdering, men undrer sig over manglende ressourcer til at styrke den globale samhandel.
Salget af økologi til foodservice sætter ny rekord26.8.2025 10:06:00 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2024 solgt økologiske fødevarer til foodservice for 3,6 mia. kr., og det er ny rekord. Det er en stigning på 6 procent i forhold til året før.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum