Salget af økologi til foodservice sætter ny rekord
Der blev i 2024 solgt økologiske fødevarer til foodservice for 3,6 mia. kr., og det er ny rekord. Det er en stigning på 6 procent i forhold til året før.

Sidste år blev der solgt fødevarer til foodservice for i alt 25,1 mia. kr. De økologiske fødevarer udgjorde 3,6 mia. kr. og en andel på 14,2 procent, hvilket er rekordhøjt. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Det rekordstore salg af økologiske fødevarer til foodservice glæder Anders Nicolajsen, der er chefkonsulent i Gastronomi og Foodservice i Landbrug & Fødevarer:
”Stigningen på 6 procent i salget af økologiske fødevarer til foodservice viser, at køkkenerne holder et stabilt og stærkt niveau, hvor faglighed og kvalitet stadig er i højsædet. Det er et tegn på, at kokkene tager ansvar og driver udviklingen frem med fokus på lokal bæredygtighed og de gode historier bag de økologiske råvarer,” siger han.
Stigningen i salget af økologiske fødevarer til foodservice er i nogen grad drevet af prisstigninger, da mængden af økologiske varer i tons kun steg med 3 procent, mens stigningen i værdi altså var det dobbelte. De største økologiske andele i foodservice ses for mejeriprodukter og æg samt frugt og grønt.
Salget af økologiske mejeriprodukter og æg udgør således 34 procent af det samlede salg til foodservice for disse varegrupper, mens det for økologisk frugt og grønt er 23 procent.
”De høje økologiandele viser, at selv når pris, for mange, fylder meget, står kokkene fast på deres prioritering af økologiske varer. Det er netop denne vedholdenhed, der holder markedet sundt. Og det viser, at foodservice fortsat er en stærk drivkraft i den grønne omstilling,” siger Anders Nicolajsen.
Økologiens andel af alle varer var størst i de offentlige institutioner med 33 procent i 2024, mens den tilsvarende andel var 20 procent i kantiner på private arbejdspladser. Sidstnævnte er en lille stigning fra 19 procent i 2023.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
48 procent af danskerne forventer at købe mere økologi i fremtiden18.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ser danskerne 1-3 år frem i tiden, så forventer 48 pct., at de vil øge deres forbrug af økologiske fødevarer sammenlignet med deres forbrug i dag. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling18.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed.
Gistrup-par åbner dørene til deres hønsegård digitalt – hele Danmark kan kigge med13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Gistrup syd for Aalborg driver Jørgen og Ane en økologisk ægproduktion med 48.000 æglæggere. Nu inviterer de hele landet indenfor – via et livestream-projekt, der kører fra den 13. august til den 10. september på www.hønsestalden.dk.
Ny livestream fra økologisk ægproduktion viser åbenhed, teknologi og moderne drift13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 13. august til den 10. september får alle – både fagfolk, beslutningstagere og forbrugere – mulighed for at følge en professionel, økologisk ægproduktion i realtid via livestream på www.hønsestalden.dk. Initiativet er sat i gang af Landbrug & Fødevarer Fjerkræ som et led i branchens arbejde for åbenhed og vidensdeling.
L&F: Lige konkurrencevilkår for Europas landmænd er altafgørende16.7.2025 17:49:47 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har netop fremlagt forslag til et nyt budget og reform af landbrugspolitikken gældende fra 2028 og syv år frem. For Landbrug & Fødevarer er det absolut vigtigste, at der er lige konkurrencevilkår på tværs af de 27 EU-lande. Udspillet rummer løfter om forenkling, incitamentsstøtte og fleksibilitet. Men tanker om støtteloft og mulighed for øget national selvbestemmelse over midlerne, giver anledning til bekymring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum