Salget af økologi til foodservice sætter ny rekord
Der blev i 2024 solgt økologiske fødevarer til foodservice for 3,6 mia. kr., og det er ny rekord. Det er en stigning på 6 procent i forhold til året før.

Sidste år blev der solgt fødevarer til foodservice for i alt 25,1 mia. kr. De økologiske fødevarer udgjorde 3,6 mia. kr. og en andel på 14,2 procent, hvilket er rekordhøjt. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Det rekordstore salg af økologiske fødevarer til foodservice glæder Anders Nicolajsen, der er chefkonsulent i Gastronomi og Foodservice i Landbrug & Fødevarer:
”Stigningen på 6 procent i salget af økologiske fødevarer til foodservice viser, at køkkenerne holder et stabilt og stærkt niveau, hvor faglighed og kvalitet stadig er i højsædet. Det er et tegn på, at kokkene tager ansvar og driver udviklingen frem med fokus på lokal bæredygtighed og de gode historier bag de økologiske råvarer,” siger han.
Stigningen i salget af økologiske fødevarer til foodservice er i nogen grad drevet af prisstigninger, da mængden af økologiske varer i tons kun steg med 3 procent, mens stigningen i værdi altså var det dobbelte. De største økologiske andele i foodservice ses for mejeriprodukter og æg samt frugt og grønt.
Salget af økologiske mejeriprodukter og æg udgør således 34 procent af det samlede salg til foodservice for disse varegrupper, mens det for økologisk frugt og grønt er 23 procent.
”De høje økologiandele viser, at selv når pris, for mange, fylder meget, står kokkene fast på deres prioritering af økologiske varer. Det er netop denne vedholdenhed, der holder markedet sundt. Og det viser, at foodservice fortsat er en stærk drivkraft i den grønne omstilling,” siger Anders Nicolajsen.
Økologiens andel af alle varer var størst i de offentlige institutioner med 33 procent i 2024, mens den tilsvarende andel var 20 procent i kantiner på private arbejdspladser. Sidstnævnte er en lille stigning fra 19 procent i 2023.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum