Gistrup-par åbner dørene til deres hønsegård digitalt – hele Danmark kan kigge med
I Gistrup syd for Aalborg driver Jørgen og Ane en økologisk ægproduktion med 48.000 æglæggere. Nu inviterer de hele landet indenfor – via et livestream-projekt, der kører fra den 13. august til den 10. september på www.hønsestalden.dk.

Kameraerne viser livet i stalden døgnet rundt: Hønerne, der støvbader, hviler sig på siddepinde eller skraber i hønsegården.
"Det er en fantastisk mulighed for at vise vores hverdag – både til folk her i lokalområdet og til resten af landet – uden at forstyrre dyrene. Vi er stolte af vores produktion og glæder os til at dele den," siger Jørgen.
Kendt i lokalområdet
Mange i Gistrup kender allerede Jørgen og Ane enten gennem den lokale børnehave, hvor Ane er pædagog, eller fordi Jørgen jævnligt tager imod skoleklasser og fortæller om livet som landmand. Nu kan endnu flere få et indblik – uden at skulle køre ud til gården.
Et kig bag kulisserne
Livestreamen giver seerne mulighed for at følge med i både de små og store øjeblikke i produktionen: fodring med grovfoder på verandaen, ægbåndet, der ruller, og hønernes bevægelse mellem stald og udeareal.
"Vi håber, at folk får øjnene op for, hvordan en økologisk ægproduktion foregår – og at det måske inspirerer nogle af de unge i lokalområdet til at interessere sig for landbrug," tilføjer Jørgen.
Et projekt med erfaring bag sig
Livestreamen er en del af en landsdækkende indsats for at skabe åbenhed om fjerkræproduktionen. Tidligere har danskerne kunnet følge slagtekyllinger og skrabehøns – med stor interesse fra omverdenen.
Se med: www.hønsestalden.dk (13. august – 10. september), og skulle man have lyst til at se produktionen i virkeligheden, så er Jørgen og Ane Åbent Landbrug-værter den 21. september. Tilmelding åbner snart på www.aabentlandbrug.dk.
Fakta om livestreamen
- Bedrift: Økologisk ægproduktion ved Gistrup, Nordjylland
- Antal høner: 48.000 økologiske høner
- Produktion: ca. 15 mio. æg årligt
- Periode: 13. august – 10. september
- Formål: Åbenhed, vidensdeling og dialog
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum