’MitFisketegn’ har fået mere end 30.000 lyst- og fritidsfiskere på krogen
Mere end 30.000 lyst- og fritidsfiskere har allerede hentet Landbrugs- og Fiskeristyrelsens fisketegnsapp MitFisketegn, der blev lancereret i starten af maj.

Alt vejr er fiskevejr påstås det. Men hører du til den del af befolkningen, som foretrækker at være ude i det fri, når temperaturen er i den mere behagelige ende af termometeret? Så er sommeren en glimrende anledning til at finde hat, stang, vest og krog frem og drage mod nærmeste kyst, sø eller å.
Men inden snøren kastes ud er det vigtigt, at du har de elektroniske papirer i orden. For er du mellem 18 år og folkepensionsalderen, kræver det indløsning af fisketegn at fiske i det danske vand.
Heldigvis er det i år blevet nemmere for lyst- og fritidsfiskere at få fingre i et fisketegn. I starten af maj lancerede Landbrugs- og Fiskeristyrelsen nemlig appen MitFisketegn, hvor man digitalt kan købe, og derefter hente og fremvise sit fisketegn. Man kan også kontrollere om det fisketegn som man tidligere har købt fortsat er gyldigt, og hvis ikke kan man hurtigt forny det. Fisketegnet er derfor kun et par fingerswipes væk. Og muligheden for at få fisketegnet digitalt er populært, foreløbig har mere end 30.000 fiskere nemlig downloadet appen.
”Det er med stor tilfredshed, at vi kan konstatere, at mere end 30.000 fiskere allerede nu har valgt at få fisketegnet på deres mobiltelefon. Der bliver hvert år solgt over 200.000 fisketegn, og midlerne fra salget af fisketegn går bl.a. til fiskepleje og udsætning af yngel i danske vandløb og farvande. MitFisketegn har gjort det endnu nemmere at anskaffe et fisketegn. Vi håber derfor, at appen kan være med til at få endnu flere til at kaste snøren ud i fremtiden – og selvfølgelig huske at indløse fisketegn,” siger direktør i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, Kenneth Joensen.
Husk at tjekke reglerne inden du kaster snøren ud
Udover et lovpligtigt fisketegn, er det også vigtigt, at man orienterer sig om reglerne for, hvilke fisk, man må fange, om der er mindstemål eller særlige lokale regler der, hvor fisketuren går hen. En del af de danske fisk er nemlig fredede i deres gydningsperioder af hensyn til den fremtidige bestand, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis fiskerikontrollen kommer forbi og konstaterer, at man har fanget fredede fisk. Skulle man få en fisk på krogen i dens fredningstid eller en fisk under mindstemål, skal den straks genudsættes så skånsomt som muligt.
Find gældende regler for fredningstider og mindstemål på Landbrugs- og Fiskeristyrelsens hjemmeside www.lfst.dk, hvor du også kan læse mere om fisketegnet og om, hvordan du får hentet det ned på din mobiltelefon.
Link til oversigt over fredningstider og mindstemål for saltvandsfisk
Link til oversigt over fredningstider og mindstemål for ferskvandsfisk
Det koster et lystfiskertegn
Prisen for et lystfiskertegn varierer alt efter om du ønsker et årskort, ugekort eller dagskort. Man skal have et lystfiskertegn, hvis man fisker med lette redskaber, såsom fiskestang, pilk. Hvis du er undervandsfisker og bruger harpun, kræver det også at du har et lystfiskertegn.
- Et årskort gælder i 365 dage og kan købes for 214 kroner.
- Et ugekort gælder i 7 dage og kan købes for 150 kroner.
- Et dagskort gælder en dag og kan købes for 46 kroner.
Fisker du med garn eller ruser, skal du købe et Fritidsfiskertegn. Man skal være fyldt minimum 12 år for at indløse et fritidsfiskertegn og alle som fisker med ruser eller garn skal indløse et, uanset alder. Det koster 347 kroner og gælder 365 dage.
Fisketegnet kan købes på fisketegn.dk eller via appen MitFisketegn i enten Appstore eller Google Play.
Om Landbrugs- og Fiskeristyrelsen
Landbrugs- og Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe.
Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen afslører ulovligt fiskeri i det fynske øhav7.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Årvågen borger førte fiskerikontrollører på sporet af ulovligt udsatte ruser i vandet nær Tåsinge ved Fyn.
Plantekontrollen siger ryg og rejs til ubudne gæster1.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Skal du rejse udenfor EU i løbet af sommeren – og vil du vide mere om, hvordan du undgår at komme til at tage skadelige biller som den asiatiske citrus træbuk og alvorlige plantesygdomme som bakterien Xylella fastidiosa med hjem i kufferten? Så tag en snak med Landbrugs- og Fiskeristyrelsens plantesundhedsfolk, når de den 3. og 4. juli lægger vejen forbi lufthavnene i Billund og Kastrup.
Fremtidens fødevarer får massiv millionindsprøjtning26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
15 projekter har i denne uge fået besked om, at de har fået tilsagn om millionstøtte. Samlet er der delt 101 millioner kroner ud til projekter, som vil alt lige fra at styrke malkekoens og kyllingens dyrevelfærd, til projekter der vil udvikle en ny plantebaseret proteindrik til sundhedssektoren eller bruge det lille insekt guldøjer til at bekæmpe bladlus og dermed mindske brugen af pesticider.
115 millioner til grønne fødevareprojekter kan nu søges16.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sidder du med en genial idé til, hvordan den danske fødevaresektor kan blive grønnere? Så er der 115 millioner gode grunde til at læse med her. Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram åbner den 13. juni 2025 en ny ansøgningsrunde med en pulje på 115 millioner kroner til grønne projekter.
I dag fejrer vi kartoflen i hele verdenen!30.5.2025 01:00:00 CEST | Pressemeddelelse
30. maj er international kartoffeldag. Dagen er udpeget af FN for at hylde kartoflen, der har enorm betydning for hele verdenens fødevaresikkerhed, bæredygtighed og kultur. I Danmark dyrkede vi sidste år kartofler på et areal, der var større end hele Bornholm.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum