Sådan sikrer du dit hjem mod ubudne gæster
Sommeren er højsæson for indbrud, men med nogle enkle tiltag kan du gøre din bolig mindre attraktiv for indbrudstyve. Her får du &LIVING's bedste råd til indbrudssikring i ferietiden.

Lad os begynde med de gode nyheder: Antallet af anmeldte indbrud i Danmark er faldet med hele 70 procent fra 2009 til 2024, og ligger nu på det laveste niveau siden 1995, hvor Danmarks Statistik begyndte at føre statistik på området.
Det markante fald har flere årsager. Og én af dem er uden tvivl, at vi i dag er blevet langt bedre til at sikre vores boliger. Det er heldigvis heller ikke hverken svært eller dyrt. Her får du &LIVING's bedste råd til at gøre dit hjem mindre attraktivt for indbrudstyve.
God idé med automatisk lys
De fleste indbrud sker i huse, hvor tyven regner med, at der ikke er nogen hjemme. Det kan derfor være en god idé at benytte automatisk lys, som kan skabe indtrykket af, at nogen er hjemme.
Inde i huset kan du bruge app-styret lys eller tænd- og slukure, der får lamper til at tænde og slukke i løbet af dagen. Udenfor kan du installere bevægelsessensorer, der tænder lyset, når nogen går forbi eller nærmer sig huset. Indbrudstyve bryder sig ikke om at blive set.
Solide låse, døre og vinduer betaler sig
Jo sværere det er at komme ind i huset, jo større er chancen for, at tyven vælger et andet sted. Og bliver tyven mødt af en solid hoveddør uden glasruder og med gode låse, er det allerede besværligt.
I dag findes der mange forskellige døre med stærke karme og hængsler samt moderne låse – både de klassiske med nøgle og moderne kodelåse.
Det samme gælder dine vinduer. Vinduer fra 2009 og frem er ofte godt sikret med bl.a. limet glas og solide beslag og hængsler. Har du ældre vinduer, kan du forbedre sikkerheden med sikringsskruer på glaslisterne og indvendige sikringsbeslag, som gør det langt vanskeligere at bryde vinduerne op.
Har du vinduer, som er i meget dårlig stand, kan det være værd at overveje helt at udskifte dem. Det er nemlig ganske let at bryde dem op, hvis lister og rammer er forfaldne.
Gør haven utryg for tyven
Indbrudstyve foretrækker arbejdsro. En tæt hæk, høje buske eller træer op ad huset giver dem mulighed for at gemme sig – og det øger risikoen for ubudne gæster.
Ved at holde hækken lav og beskære buske og træer tæt på huset, skaber du bedre overblik – både for dig selv og for naboer og forbipasserende. En åben og overskuelig have gør det langt sværere for en tyv at arbejde i fred uden at blive set.
Kort sagt: Jo mere åbent, der er omkring dit hus, jo mindre tryghed for tyven – og det kan være nok til at få dem til at vælge et andet sted.
Få en tyverialarm eller et kamera
En tyverialarm kan være en effektiv del af din samlede sikring mod indbrud. Udover at afskrække tyven i første omgang, kan den også bidrage til, at der bliver reageret hurtigt, hvis der alligevel sker et indbrud.
Overordnet findes der to typer alarmer: dem, der er tilkoblet en vagtcentral, som automatisk tilkalder hjælp, og dem, der alene udsender høj lyd og sender besked til f.eks. din telefon. Begge typer har en præventiv effekt – særligt når de er tydeligt skiltet.
Nogle alarmsystemer kombinerer desuden alarmen med videoovervågning, så du kan følge med i, hvad der sker, når du ikke er hjemme. Overvågningskameraer har en afskrækkende effekt. Og hvis du bliver ramt af indbrud, kan optagelserne fra kameraet måske hjælpe politiet i deres efterforskning.
Husk i den forbindelse på, at der gælder regler for, hvor kameraet må pege hen. Kameraet må kun filme eget udendørsareal, ikke naboers grund eller offentlig vej.
Få hjælp fra dine naboer
Et godt naboskab er ikke alene hyggeligt – det er også et stærkt værn mod indbrud. Nabohjælp er en ordning udviklet af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd, som gør det lettere for naboer at hjælpe hinanden med at holde øje og skabe tryghed i området.
Tilmelder du dig Nabohjælp, får du adgang til en app, hvor du og dine naboer kan dele beskeder om mistænkelig adfærd i området, modtage advarsler om indbrud i nærområdet, og koordinere, hvem der holder øje med hvad – især i ferieperioder.
Derudover får du også adgang til materialer som klistermærker og skilte, der synligt signalerer, at området er en del af Nabohjælp. Det virker præventivt – indbrudstyve vælger ofte områder med Nabohjælp fra. Du kan læse mere og tilmelde dig på nabohjælp.dk.
Kom tyven i forkøbet
Med nogle få, simple tiltag kan du således gøre din bolig langt mindre attraktiv for indbrudstyve – og tage hjemmefra med ro i maven.
Vil du dykke længere ned i, hvordan du bedst sikrer din bolig mod ubudne gæster, kan du finde flere råd og anbefalinger på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.
Nøgleord
Kontakter
Presse (Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING)Nykredit Mægler
Tlf:+45 4455 1504Om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.
Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.
Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.
&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.
Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Boligtrends i 2025: Farver, omtanke og masser af kant24.6.2025 10:26:33 CEST | Pressemeddelelse
Boligindretning handler om mere end æstetik – det handler om identitet, værdier og livsstil. Årets boligtrends handler om at vise, hvem man er med farver, kant og en bevidsthed om både klima og kvalitet.
Snart kan du blive klogere på din endelige ejendomsvurdering4.6.2025 12:10:52 CEST | Pressemeddelelse
Er du boligejer? Så bør du holde øje med din digitale postkasse. Vurderingsstyrelsen er nemlig gået i gang med at sende deklarationer ud til boligejerne forud for de endelige 2022-vurderinger. Her vil det fremgå hvilke oplysninger, der kommer til at danne grundlag for din endelige vurdering.
&LIVING får din bolig til at skinne inden salg24.2.2025 14:22:24 CET | Pressemeddelelse
Når du sætter din bolig til salg gennem &LIVING, kan du få hjælp af professionelle boligstylister til at indrette dit hjem, så det fremstår ekstra indbydende over for potentielle købere.
Boligsalget og boligpriserne steg markant i 202417.1.2025 10:55:33 CET | Pressemeddelelse
Med mere end 85.000 bolighandler, endte boligsalget i 2024 væsentligt højere end i både 2022 og 2023. Samtidig steg boligpriserne over hele landet for både huse og ejerlejligheder – flere steder markant.
Savner du overblik over din boligskat i 2025?16.12.2024 14:08:38 CET | Pressemeddelelse
Ny opdateret version af den populære boligskatteberegner gør det nu muligt for dig at få en indikation af din boligskat i 2025. Er du blandt de mange boligejere, som har fået en for høj skatterabat, kan du samtidig se, hvor meget du risikerer at skylde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum