EU-politikere raser over milliardstøtte til dyremishandling
Det skal være slut med, at tyrefægtning støttes af danske skattekroner, mener dyreorganisation og politikere, der nu kræver svar fra Kommissionen.

Svedige og stressede jages tyrene i de kommende dage gennem de smalle brostensbelagte gader i Pamplona forfulgt af larm fra den enorme menneskemængde, der er mødt op for at se de mægtige dyr kæmpe sig igennem gaderne, blot for at ende deres liv i arenaen få timer senere som rekvisit til tyrefægtning.
Det er en ældgammel tradition, som finder sted hvert år i Pamplonas gader ved det årlige tyreløb. Dyreorganisationer kalder traditionen barbarisk og har i årevis forsøgt at få det stoppet. Alligevel poster EU enorme summer i landbrugsstøtte til opdræt af tyrekalve. Det vil de danske EU-parlamentarikere ikke stå model til.
“Det er for mig helt igennem absurd - ja faktisk skandaløst - at vi stadig den dag i dag bruger EU's landbrugsstøtte til at støtte den her form for dyremishandling. Vi taler om ca. 200 millioner euro, som hvert år går til at støtte tyrefægtning. Jeg synes, det er helt åbenlyst, at det på ingen måde bør være muligt at få landbrugsstøtte til aktiviteter, der er uforenelige med god dyrevelfærd - herunder tyrefægtning,” siger det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Niels Fuglsang, der er formand for Europa-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe.
DF kræver svar af Kommissionen
I Dansk Folkeparti finder man sig ikke i, at danskerne skal betale for dyremishandlingen i tyrefægterarenaen. De kræver nu en redegørelse fra Dyrevelfærdskommissæren.
“Det er helt uacceptabelt, at danske og europæiske skattekroner kan ende med at støtte arrangementer, hvor dyr lider for underholdningens skyld – som ved tyreløbet i Pamplona. Vi vil derfor bede Kommissionen redegøre for, om der er gået midler fra EU’s landbrugspolitik eller andre programmer til aktiviteter, der indebærer dyremishandling. Det må høre fortiden til,” siger Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.
Det årlige tyreløb og den efterfølgende tyrefægtning forsvares ofte med at være en spansk kulturarv. Tiden er dog løbet fra den slags undskyldninger, mener man hos dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection Danmark.
“Det er helt grotesk, at man stadig kalder barbarisk dyremishandling for kulturarv. Det hører ingen steder hjemme i 2025. Det er grov udnyttelse af dyr for underholdningens skyld. Dyr er levende og sansende væsner, de er ikke rekvisitter til underholdning,” siger politisk chef Mette Gervin Damsgaard.
Kontakter
Lisbeth KjærKommunikationschefWorld Animal Protection Danmark
Tlf:26136935lisbethkjaer@worldanimalprotection.dkBilleder
Om World Animal Protection Danmark
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Dyreorganisation raser over brutal jagt: Næsten 250 hvaler dræbt i blodig massakre på Færøerne.13.6.2025 14:55:57 CEST | Nyhed
246 grindehvaler blev torsdag blev jaget ind i bugten ved Leynard på Færøerne og slagtet med lanseknive. Ifølge øjenvidner var der 30 gravide hunner samt et ukendt antal helt unge dyr. Færøernes præsident må stoppe de brutale hvaljagter, forlanger World Animal Protection Danmark.
Ny undersøgelse: Facebook er største platform for udbredt dyremishandling.28.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Nye data kortlægger massivt dyrplageri af hunde, katte og aber på sociale medier – særligt Facebook halter bagefter med at fjerne voldsomt sadistisk indhold.
Slut med kængurulæder i fodboldstøvler16.5.2025 10:57:32 CEST | Pressemeddelelse
Adidas følger i kølvandet på Nike, New Balance og andre store brands og stopper endegyldigt med at bruge kængurulæder i fodboldstøvler.
Ny undersøgelse: Dyreunderholdning kan koste kunder for TUI9.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Rejsebranchen skal have styr på det moralske kompas i fremtiden: Ny opinions-undersøgelse viser, at det kan koste TUI dyrt, hvis de fortsat sælger billetter til delfinshows på danskernes foretrukne rejsemål.
Facebook belønner brutal dyremishandling4.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Den sociale mediegigant, Meta, der blandt andet ejer Facebook, vil ikke fjerne videoer, der viser hundredevis af grove overgreb på forsvarsløse abe-unger. Facebook belønner til gengæld dyremishandlerne for at skabe øget internet-trafik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum