Nu er der åbent for indstillinger til Årets kokkekonkurrencer 2025
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.

Konkurrencerne, der afvikles af Landbrug & Fødevarer, fejrer det kulinariske håndværk og den gastronomiske innovation, der opstår, når én råvare får lov at spille hovedrollen.
I en tid, hvor dansk gastronomi brager frem på den internationale scene - senest ved den nordiske Michelin-uddeling 2025, hvor danske restauranter blev tildelt hele 52 stjerner, er interessen for lokale råvarer og kulinarisk kvalitet større end nogensinde før. Det mærkes også i konkurrencerne, hvor både bredden og det faglige niveau år for år når nye højder.
-Dansk gastronomi har aldrig været mere levende end nu – og det gælder hele branchen. Vi ser rekordmange Michelin-stjerner, danske topkokke i front på internationale ranglister, og i det mere hverdagsnære segment er niveauet nu også så højt, at vores nabolande virkelig spidser øre. Det skyldes ikke mindst et stærkt fokus på lokale råvarer og den nære produktion – noget de danske kokke mestrer som få. De skaber stor gastronomi med udgangspunkt i det, der gror og produceres omkring dem. Netop derfor er Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer fortsat centrale – det er her, man virkelig viser, hvad man kan, når én råvare får al opmærksomheden, siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent for gastronomi og foodservice i Landbrug & Fødevarer.
En traditionsrig hyldest til råvaren
Årets ret med gris har været afholdt siden 2011 og har gennem årene cementeret sin position som en markør for faglighed og gastronomisk præcision i kokkefaget - og i år relanceres Årets ret med ost, efter en stærk debut i 2022.
De to konkurrencer vurderes af en skarp fagjury bestående af stjernekokke, madanmeldere og eksperter, som nøje vurderer smag, teknisk udførelse, råvareforståelse og kreativitet.
Indstil en kandidat – og vær med til at sætte smagen i fokus
Har du smagt en ret, hvor alt går op i en højere enhed - og hvor gris eller ost er i centrum? Så er det nu, du kan være med til at hylde de dygtige kræfter i køkkenet.
Der er åbent for indstillinger og alle kan indstille en favorit til konkurrencerne via goderåvarer.dk.
Vinderne kåres i november 2025 ved et stort awardshow i København – en aften, der sidste år markerede sig som en af årets største gastronomiske samlinger.
Årets kokkekonkurrencer afvikles af Landbrug & Fødevarer:
Landbrug & Fødevarers pressetelefon Tlf.: 33394520 presse@lf.dk
Anders Nicolajsen, chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice
Landbrug & Fødevarer Mail: andn@lf.dk
Telefon: +45 53 64 58 53
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminimere arbejdet i de lokale treparter19.6.2025 14:41:22 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, SF, Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre har netop offentliggjort en delaftale, der fastlægger braklægningspunktet og de grundlæggende principper, som skal danne grundlag for det videre arbejde med en ny kvælstofreguleringsmodel. Med denne delaftale har partierne valgt, at en samlet beslutning om byrdefordeling og kompensation til landmændene først skal forhandles endeligt på plads til efteråret. Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at politikerne havde truffet beslutning om alle elementer i en samlet aftale, da tingene hænger uløseligt sammen. Det er derfor alt for tidligt at vurdere konsekvenserne af en ny reguleringsmodel for landbruget. Det er dog positivt, at delaftalen anerkender den ambitiøse arealomlægning, der er i gang i de lokale treparter, og at der er fokus på, at landmændene skal have en kompensation, der matcher reguleringsniveauet.
Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af dansk fødevareproduktion og gastronomi16.6.2025 19:56:57 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at antallet af restauranter med Michelinstjerner er vokset – både i hovedstaden og i provinsen. Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af både dansk gastronomi og de danske fødevareproducenter, der hver dag leverer råvarer i absolut særklasse.
Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet4.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis.
Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise19.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.
Køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal vinder årets Cook Off 202515.5.2025 17:11:02 CEST | Pressemeddelelse
I forbindelse med Kantineprisen 2025 er vinderen af årets Cook Off nu fundet! I et stærkt felt af dygtige kantineteams var det køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal, der løb med sejren på Madens Folkemøde i de prestigefyldte bocuse d’Or køkkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum