Rudersdal Kommune

Mange ideer fra borgerne til et tryggere Rudersdal

Del

Stor interesse på konference for at diskutere veje til et mere trygt Rudersdal og for at knække indbrudskurven. I en workshop skabte de mange engagerede borgere mange ideer, og hele juni kan alle andre også byde ind med netop deres gode tanker.

Deltagerne fik en status fra Nordsjællands Politi på indbrudssituationen nationalt, regionalt og lokalt.
Deltagerne fik en status fra Nordsjællands Politi på indbrudssituationen nationalt, regionalt og lokalt. Carsten Andersen

Der blev høstet mange ideer, da knapt 100 borgere, politikere og repræsentanter for Rudersdal kommune satte hinanden stævne på Nærum Gymnasium.

Under overskriften ”Sammen om et trygt Rudersdal” blev der lyttet, spurgt, debatteret og ikke mindst udvekslet ideer, inspiration og erfaringer, der måske kan bidrage til at nedbringe antallet af indbrud i private hjem i kommunen.

Samarbejdsplatfomen ”Sammen om Rudersdal” blev brugt flittigt af de mange deltagere i en workshop efter de indledende oplæg. Her skulle de byde ind med konkrete ideer, og det blev til 30 forslag, som det nu er op til kommunen at kigge nærmere på.

Og man bliver ikke snydt, selv om man ikke kunne deltage på mødet: Frem til 30. juni kan alle gå ind på platformen og komme med ideer og kommentere de nuværende forslag.

Kommunen vil senere på sommeren udarbejde et idékatalog som udgangspunkt for det fortsatte arbejde med at nedbringe berigelseskriminaliteten i Rudersdal.

Samarbejde er nøglen til mere tryghed: Vi har alle et ansvar

Skal indbrudskurven knækkes, er en væsentlig del af løsningen et tættere samarbejde mellem politi, kommune og civilsamfund. For hovedbudskabet er, at vi alle har et ansvar.

Netop de tætte sociale relationer, hvor alle passer godt på hinanden i nabolaget og støtter på tværs af generationer, blev i workshoppen fremhævet som et af de helt væsentlige bidrag til at øge trygheden og nedbringe berigelseskriminaliteten.

I sit indlæg fremhævede borgmester Ann Sofie Orth, at der heldigvis er sket en nedgang i antallet af fysiske indbrud i kommunen, men understregede også at Rudersdal stadig er en af de kommuner i landet med højest risiko for indbrud.

- Det er en alvorlig udfordring, vi ikke kan tage let på. Vi skal kunne sikre tryghed for alle borgere, sagde hun og fremhævede nødvendigheden af en fortsat investering i politiet, så de har de nødvendige ressourcer og redskaber til at forebygge og opklare kriminalitet.

Men især pegede hun dog på nødvendigheden af et styrket samarbejdet mellem kommune, politi og civilsamfund. Hun sagde:

- Jeg tror på, at vi ved at støtte lokale initiativer, der fremmer nabohjælp og fælles ansvar skaber et stærkere fællesskab, hvor utryghed får sværere ved at trives. For når vi ser hinanden og passer på vores nabolag, så skaber vi et værn, som er en vigtig del af løsningen.

Fire inspirationsoplæg

I løbet af aftenen fik de knapt 100 deltagere en status fra Nordsjællands Politi på indbrudssituationen nationalt, regionalt og lokalt. Antallet af fysiske indbrud er faldende og ligger nu på et stabilt niveau på omkring 385 indbrud pr. år i Rudersdal.

Men en del af kriminaliteten er rykket over i cyberspace og til det, politiet kalder kontaktkriminalitet, hvor navnlig ældre bliver forsøgt franarret deres kontooplysninger under foregivende af, at den kriminelle kommer fra den ældres bank.

Sikkerhedsfirmaet Dubex fortalte sammen med Ældre Sagen i Rudersdal både om de risici, den øgede digitalisering fører med sig, men også hvordan man bedst muligt beskytter sig mod digitalt bedrageri.

Dubex anbefalede bl.a., at alle bruger en password-manager, mens Frank Schubert fra Ældre Sagen i særlig grad opfordrede ældre til at søge råd og vejledning hos Ældre Sagen og hos den nærmeste familie.

Aftenens sidste oplæg stod Gitte Dalskov Larsen fra projektet ”Gentofte fri for tyveri” for. Projektet blev startet for mere end fem år siden med det formål at mindske indbrud i privat beboelse og tyveri fra private.

Omdrejningspunktet i indsatsen er blandt andet 340 tryghedsambassadører, nærvær og en målrettet informativ indsats, hvis et område i kommunen har været særligt udsat.

Kontakter

Billeder

- Vi skal kunne sikre tryghed for alle borgere, sagde borgemester Ann Sofie Orth, Rudersdal Kommune, på konferencen.
- Vi skal kunne sikre tryghed for alle borgere, sagde borgemester Ann Sofie Orth, Rudersdal Kommune, på konferencen.
Carsten Andersen
Download
På konferencen var der også mulighed for at stille spørgsmål til repræsentanter for Nordsjællands Politi.
På konferencen var der også mulighed for at stille spørgsmål til repræsentanter for Nordsjællands Politi.
Carsten Andersen
Download
Deltagerne fik en status fra Nordsjællands Politi på indbrudssituationen nationalt, regionalt og lokalt.
Deltagerne fik en status fra Nordsjællands Politi på indbrudssituationen nationalt, regionalt og lokalt.
Carsten Andersen
Download

Links

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye