Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken
Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der står bag de smagsprøver, som deltagerne kan nyde dagen igennem.
Temaområdet Indtag den grønne omstilling bliver mere velsmagende og konkret end nogensinde før. Elever fra uddannelserne viser med egne opskrifter, hvordan grøn omstilling kan se ud i fremtidens køkkener – med fokus på bl.a. sæson, bælgfrugter, madspild og nye smage.

Nordic Food College som drivkraft
Det er især Nordic Food College fra Mors, der er trukket i det grønne forklæde. Skolen er tovholder på temaområdet og står i spidsen for udviklingen af fødevareområdet. Bag det står blandt andre underviser Katrine Søndergaard, som er en central drivkraft i at samle og udvikle de grønne smagsoplevelser til eventet.
"Det giver enormt god mening at lade eleverne vise, hvad grøn madkultur kan være – ikke bare i teorien, men i praksis. Når de selv får ansvar for både opskrifter og formidling, vokser både motivation og faglighed. Og så er det også en god opgave at komme ud at møde slutkunden - altså de besøgende på eventet," siger Katrine Søndergaard fra Nordic Food College.
Videreudvikling af tidligere års erfaringer
De seneste to år har Nordic Food College vist, hvordan bæredygtighed kan komme på skoleskemaet i fødevareuddannelserne i forbindelse med Green Innovation Week. I år videreudvikles erfaringen med endnu flere skoler, fødevareorganisationer og inspiration til, hvordan fremtidens køkkener kan bidrage til den grønne omstilling. Anna Hedvig Amdi Sørensen, der om ganske kort tid er færdiguddannet ernæringsassistent fra Nordic Food College, forklarer: ”Grundlæggende handler det om, at vi alle, uanset fag, kan gøre noget. Indenfor vores branche bliver meget konkret i forhold til, hvilke råvarer vi anvender, og at vi begynder at kigge fremad, så vi også efterlader nogle ressourcer og ikke bare bruger det hele op”.
Og råvarerne er der fokus på: Eleverne udvikler opskrifter med gråærter, der er rige på protein, afskallede hestebønner, der med sin cremede konsistens har mange gode formål og ikke mindst rapskage, der har et potentiale som fremtidig proteinkilde.
Mød de grønne madhåndværkere – rollemodeller for fremtidens køkkener
Temaområdet Indtag den grønne omstilling er ét af fem temaområder på Green Innovation Week, hvor elever og studerende bl.a. arbejder sammen med virksomheder og undervisere om at finde løsninger på virkelige problemstillinger i den grønne omstilling. På fødevareområdet handler det om at skabe bæredygtig madkultur i praksis – med udgangspunkt i håndværket, råvaren og køkkenets hverdag.
I området møder du også Dansk Vegetarisk Forening, Tænketanken Frej, P. Clausens Fisketandel, Thypisk, Ausumgaard, Havens Deli, Sort Muld mfl.
Green Innovation Week 2025 finder sted i Skive den 25. september og samler over 4000 deltagere fra hele landet. Eventet er støttet af Tietgenfonden, Norlys Vækstpulje, Spar Vest Fonden og Skive Kommune.
Nøgleord
Kontakter
Linda Routh KærgaardKommunikations- og projektkoordinatorGreen Innovation Week
Tlf:+45 28 51 63 91lik@bskive.dkBilleder

Links
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Week er et projekt målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv.
Vi arbejder året rundt med at fremme grønne initiativer, der kulminerer i et stort årligt event i forbindelse med Green Innovation Week - torsdag d. 25. september 2025 i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Fra TikTok til undervisning: Markedsføringsøkonomer sætter strøm til Green Innovation Week6.5.2025 14:41:40 CEST | Pressemeddelelse
Markedsføringsøkonomer fra Erhvervsakademi MidtVest i Herning har udviklet kampagneoplæg til Green Innovation Week 2025 – med inspirerende bud på, hvordan den grønne omstilling kan formidles til unge i øjenhøjde. Nu tager arrangørerne flere idéer med videre i planlægningen.
STEM: Hvordan kan komplekse teknologier formidles for unge?27.1.2025 09:02:36 CET | Pressemeddelelse
Et nyt casemagasin fra Tænketanken Mandag Morgen viser blandt andet hvordan STEM-fagene kan formidles relevant og i øjenhøjde med unge, så flere får øjnene op for fagenes afgørende rolle i den grønne omstilling.
Udgivelse: Sådan uddanner vi til fremtidens grønne arbejdsmarked16.1.2025 09:07:41 CET | Pressemeddelelse
Uden tilstrækkelig arbejdskraft og de rigtige kompetencer går den grønne omstilling i stå. Et nyt magasin udgivet af Tænketanken Mandag Morgen og Green Innovation Week giver nu et konkret indblik i, hvordan danske uddannelser skaber grønne løsninger i samarbejde med virksomheder. Magasinet bygger på erfaringer fra Green Innovation Week 2024 i Skive, hvor elever, studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner mødes for at udvikle konkrete prototyper og løsninger på fremtidens grønne udfordringer, deler tværfaglige erfaringer og skaber nysgerrighed omkring kompetencer til fremtidens grønne arbejdsmarked.
Gode råd og idéer leveret til Tesfaye17.12.2024 13:04:42 CET | Pressemeddelelse
Fremtidens grønne arbejdsmarked: I forlængelse af Green Innovation Week 2024 i Skive har Børne- og Undervisningsminister, Mattias Tesfaye, nu modtaget en række gode råd og idéer til hvordan der skabes bedre og grønnere uddannelser. De gode råd og idéer kommer fra deltagere på tværs af uddannelsessektoren og erhvervslivet i forbindelse med Green Innovation Week.
GIW 2024: Bæredygtig omstilling i det ydre og indre landskab13.11.2024 09:19:17 CET | Pressemeddelelse
Reportage af Ane-Mette Isaksen, Ordrod.dk Green Innovation Week er i gang, og her tænker du nok, at det er noget med bæredygtige byggematerialer, grøn energi og innovative initiativer. Og du har helt ret. Men det er også mere end det. Mere end de materielle løsninger. På eventen, der i år er rykket til større lokaler i et tidligere byggemarked, blev jeg og de øvrige +3.000 deltagere, også præsenteret for breathwork, en talk om Inner Development Goals, et sanserum og et øget fokus på S’et i ESG (Environment, Social, Governance).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum