Green Innovation Makers - Business Skive

Nyt nationalt videnscenter debuterer med stærkt program på GIW 2025

Del

Arbejdskraften i fokus: Det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug deltager for første gang på Green Innovation Week i Skive med hands-on aktiviteter, ny teknologi og virtuelle skove, der skal inspirere fremtidens arbejdskraft.

Det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug debuterer på GIW 2025
Det nye Videnscenter for Jord- og Landbrug debuterer på GIW 2025

Fra halm til high-tech

Hvordan kan elefantgræs og halm forvandle byggebranchen? Hvorfor kan planter være nøglen til et sundere indeklima? Og hvordan føles det at fælde et træ med en motorsav – uden at røre en eneste gren?

Det er nogle af de spørgsmål, besøgende fra hele landet får mulighed for at udforske, når Videnscenter for Jord- og Landbrug gør sin debut på Green Innovation Week i Skive den 25. september 2025. Det nyetablerede videnscenter dækker landets erhvervsuddannelser inden for landbrug, gartneri og skov- og naturteknik og samler partnere fra hele landet i et fælles fremstød for at styrke rekruttering, bæredygtighed og innovation i erhvervene.

”Vi har et aktuelt behov for at vise de unge, hvordan deres faglighed kan blive en del af løsningen på fremtidens udfordringer – og GIW er en perfekt platform for netop det,” siger Lene Overgaard Bruun, videnscenterchef i Videnscenter for Jord- og Landbrug, der glæder sig til at vise videnscentret og partnerskolernes arbejde frem.

Uddannelser bærer omstillingen

Videnscenter for Jord- og Landbrug stiller op med tre interaktive temaområder og samler tre centrale erhvervsuddannelser, der alle spiller en nøglerolle i fremtidens grønne arbejdsmarked:

”Det handler ikke kun om at se og høre. Det handler om at prøve og føle. Vi vil give de unge oplevelser, der sidder i kroppen, og som måske tænder en gnist for en grøn karriere,” forklarer Lene Overgaard Bruun.

På GIW 2025 stiller uddannelserne i samarbejde med videnscentret skarpt på faglighed, teknologi og klimahandling i praksis:

  • Landmand – hvor elever arbejder med fremtidens byggematerialer som halm og elefantgræs og får indsigt i landbrugets bidrag til CO₂-reduktion.
  • Gartner – med fokus på planternes evne til at forbedre indeklimaet og skabe grøn trivsel i både byer og bygninger.
  • Skov- og naturtekniker – der med VR og digitale værktøjer bringer fremtidens naturforvaltning i øjenhøjde og engagerer unge i en teknologisk virkelighed tæt forbundet med naturen.

”De her fag spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. GIW giver os en enestående mulighed for at vise det frem i øjenhøjde, med jord under neglene og blikket rettet mod en bæredygtig fremtid,” slutter Lene Overgaard Bruun. 

Green Innovation Week 2025 er støttet af Tietgenfonden, Norlys Vækstpulje, Spar Vest Fonden og Skive Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Videnscenterchef Lene Overgaard Bruun ser frem til GIW 2025
Videnscenterchef Lene Overgaard Bruun ser frem til GIW 2025
Download

Links

Samlingspunkt for grøn omstilling

Green Innovation Week er et projekt målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv. 

Vi arbejder året rundt med at fremme grønne initiativer, der kulminerer i et stort årligt bæredygtighedsevent i forbindelse med Green Innovation Week.

Green Innovation Week finder hvert år sted i uge 39 og kulminierer torsdag d. 25. september 2025 i Skive. 

Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken21.5.2025 13:04:45 CEST | Pressemeddelelse

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der står bag de smagsprøver, som deltagerne kan nyde dagen igennem. Temaområdet Indtag den grønne omstilling bliver mere velsmagende og konkret end nogensinde før. Elever fra uddannelserne viser med egne opskrifter, hvordan grøn omstilling kan se ud i fremtidens køkkener – med fokus på bl.a. sæson, bælgfrugter, madspild og nye smage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye