Køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal vinder årets Cook Off 2025
I forbindelse med Kantineprisen 2025 er vinderen af årets Cook Off nu fundet! I et stærkt felt af dygtige kantineteams var det køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal, der løb med sejren på Madens Folkemøde i de prestigefyldte bocuse d’Or køkkener.

Retterne skulle leve op til temaet ’En grønnere menu med animalske smagsgivere’. Alle hold arbejdede ud fra et råvarekit og skulle sammensætte en ret med minimum tre forskellige planteråvarer, to mejeriprodukter og én type grisekød – med en overordnet balance på cirka 70 procent grønt og 30 procent animalsk.
Teamet fra Normal leverede en ret, der ifølge dommerne skilte sig ud på både smag, balance og præsentation.
Dommerkomitéen udtalte blandt andet: ”Det er godt lavet, det er velsmag i aller højeste kaliber, og det demonstrerer, hvor højt niveauet er ude i de danske kantiner.”
De danske kantiner leverer
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, jurymedlem og repræsentant for Kantineprisen, udtaler blandt andet, at det høje niveau er blevet en hel central del af de danske kantiner.
-Kantinekøkkener er sande smagshelte! De kan noget helt unikt, når det gælder om at trylle stor velsmag frem til hundredvis af gæster – hver eneste dag. Årets Cook Off viste med al tydelighed, hvor kreative og modige kantinekokkene er. De leverede retter, der ramte plet på både det grønne, smag og gæsternes tårnhøje forventninger. Det er imponerende håndværk som på mange måder matcher landet bedste restauranter – bare til mange flere spisende gæster!
En konkurrence med faglighed og fremtid i fokus
Når landets dygtigste kantinekokke dyster i årets Cook Off, som en del af Kantineprisen, er det ikke kun velsmag, der er på spil – det er også en hyldest til den grønne omstilling, der er i fuld gang i de danske kantinekøkkener. Her får de plantebaserede råvarer stadig mere plads på tallerkenen, mens animalske ingredienser som mejeri og gris bruges med omtanke – som nøje udvalgte smagsgivere, der løfter det grønne køkken.
Råvarevalget til konkurrencen afspejler netop denne virkelighed. Kombinationen af grønt, mejeriprodukter og gris spejler både den daglige drift i kantinerne og den fremtid, branchen er i fuld gang med at forberede sig på. Med grønnere menuer kræver det mere kreativitet og faglighed at skabe dybde og velsmag – og her spiller ost, smør, fløde og andre mejeriprodukter en vigtig rolle. Samtidig fastholder grisen sin plads i køkkenet med sin gastronomiske alsidighed og et CO₂-aftryk, der gør den til en attraktiv smagsgiver for mange kokke.
Til konkurrencens råvarekurv har samarbejdspartneren Dansk Cater stillet et bredt udvalg af danske mejeriprodukter fra flere mejerier og gris i forskellige udskæringer og forædlede former til rådighed. Råvarerne blev leveret i god tid, så deltagerne havde mulighed for at forberede sig og vise deres allerbedste på konkurrencedagen.
Vinderen blev kåret af Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, i Landbrug & Fødevarer. Præmien bestod udover æren af et håndgraveret fad fra Kay Bojesen, blomster og champagne.
Videre til finalen på Fødevaredagen
Et stort tillykke til teamet fra Normal for en flot præstation og en velsmagende ret med kantinefaglighed i højsædet.
Alle holdene kan nu se frem til den 16. september, hvor den endelige vinder af Kantineprisen 2025 bliver offentliggjort og hædret på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen.
Find pressemateriale og logo til download på www.kantineprisen.dk
Billeder uploades snarest.
Kantineprisen 2025 er finansieret af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Kontakt:
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, og ansvarlig for Kantineprisen 2025, Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk, Telefon: +45 53 64 58 53
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum