Landbrug & Fødevarer

Køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal vinder årets Cook Off 2025

Del

I forbindelse med Kantineprisen 2025 er vinderen af årets Cook Off nu fundet! I et stærkt felt af dygtige kantineteams var det køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal, der løb med sejren på Madens Folkemøde i de prestigefyldte bocuse d’Or køkkener.

Vinderholdet fra Normals kantine i Hedensted
Vinderholdet fra Normals kantine i Hedensted

Retterne skulle leve op til temaet ’En grønnere menu med animalske smagsgivere’. Alle hold arbejdede ud fra et råvarekit og skulle sammensætte en ret med minimum tre forskellige planteråvarer, to mejeriprodukter og én type grisekød – med en overordnet balance på cirka 70 procent grønt og 30 procent animalsk.

Teamet fra Normal leverede en ret, der ifølge dommerne skilte sig ud på både smag, balance og præsentation.
Dommerkomitéen udtalte blandt andet: ”Det er godt lavet, det er velsmag i aller højeste kaliber, og det demonstrerer, hvor højt niveauet er ude i de danske kantiner.”

De danske kantiner leverer

Anders Nicolajsen, Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, jurymedlem og repræsentant for Kantineprisen, udtaler blandt andet, at det høje niveau er blevet en hel central del af de danske kantiner.

 -Kantinekøkkener er sande smagshelte! De kan noget helt unikt, når det gælder om at trylle stor velsmag frem til hundredvis af gæster – hver eneste dag. Årets Cook Off viste med al tydelighed, hvor kreative og modige kantinekokkene er. De leverede retter, der ramte plet på både det grønne, smag og gæsternes tårnhøje forventninger. Det er imponerende håndværk som på mange måder matcher landet bedste restauranter – bare til mange flere spisende gæster!

En konkurrence med faglighed og fremtid i fokus

Når landets dygtigste kantinekokke dyster i årets Cook Off, som en del af Kantineprisen, er det ikke kun velsmag, der er på spil – det er også en hyldest til den grønne omstilling, der er i fuld gang i de danske kantinekøkkener. Her får de plantebaserede råvarer stadig mere plads på tallerkenen, mens animalske ingredienser som mejeri og gris bruges med omtanke – som nøje udvalgte smagsgivere, der løfter det grønne køkken.

Råvarevalget til konkurrencen afspejler netop denne virkelighed. Kombinationen af grønt, mejeriprodukter og gris spejler både den daglige drift i kantinerne og den fremtid, branchen er i fuld gang med at forberede sig på. Med grønnere menuer kræver det mere kreativitet og faglighed at skabe dybde og velsmag – og her spiller ost, smør, fløde og andre mejeriprodukter en vigtig rolle. Samtidig fastholder grisen sin plads i køkkenet med sin gastronomiske alsidighed og et CO₂-aftryk, der gør den til en attraktiv smagsgiver for mange kokke.

Til konkurrencens råvarekurv har samarbejdspartneren Dansk Cater stillet et bredt udvalg af danske mejeriprodukter fra flere mejerier og gris i forskellige udskæringer og forædlede former til rådighed. Råvarerne blev leveret i god tid, så deltagerne havde mulighed for at forberede sig og vise deres allerbedste på konkurrencedagen.

Vinderen blev kåret af Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, i Landbrug & Fødevarer. Præmien bestod udover æren af et håndgraveret fad fra Kay Bojesen, blomster og champagne.

Videre til finalen på Fødevaredagen

Et stort tillykke til teamet fra Normal for en flot præstation og en velsmagende ret med kantinefaglighed i højsædet.
Alle holdene kan nu se frem til den 16. september, hvor den endelige vinder af Kantineprisen 2025 bliver offentliggjort og hædret på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen.

Find pressemateriale og logo til download på www.kantineprisen.dk
Billeder uploades snarest.

Kantineprisen 2025 er finansieret af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.

Kontakt:

Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, og ansvarlig for Kantineprisen 2025, Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk, Telefon: +45 53 64 58 53  

Kontakter

Billeder

Vinderholdet fra Normals kantine i Hedensted og Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, i Landbrug & Fødevarer.
Vinderholdet fra Normals kantine i Hedensted og Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, i Landbrug & Fødevarer.
Download

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Kongen på eksportfremstød i Japan med fokus på danske fødevarer23.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med bagagen fuld af innovative løsninger, bæredygtige produkter og fødevarer i verdensklasse, er Landbrug & Fødevarer i denne uge på eksportfremstød til Japan. Med deltagelse af en række danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og producenter samt H.M. Kong Frederik, der samtidig er på tiltrædelsesbesøg i Japan, sætter delegationen fokus på at styrke den danske fødevareeksport til et marked, hvor potentialet er stort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye