Knap 200 danskere bliver hver måned ofre for falske bankbude
De er kriminelle, og de tiltvinger sig adgang til folks hjem med historier om, at de i virkeligheden er fra banken. I årets første tre måneder har landets banker registreret 588 sager om falske bankbude. 8,4 mio. kroner er de sluppet afsted med. Luk ikke op for fremmede. Banken vil aldrig komme ud til dig på den måde.
Hver dag får flere end seks helt almindelige - oftest ældre - borgere i Danmark besøg af et såkaldt falsk bankbud. Det er kriminelle, der typisk udgiver sig for at være fra banken. De har oftest ringet til ofret først og påstået, at borgerens kort er blevet hacket. Det vil de komme og hente for at tage det med tilbage til banken og sørge for et nyt. De kan også tilbyde at ”hjælpe” med at sikre andre værdier som kontanter og smykker.
”Det er meget grænseoverskridende og uhyggeligt, når de kriminelle udgiver sig for at være bankbude og møder op i folks hjem. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på denne form for kriminalitet. Luk ikke op for fremmede, der påstår at være fra banken. Banken kommer ikke ud og henter kort og lignende. Så hvis nogen påstår det, så taler de ikke sandt,” siger Michael Busk-Jepsen, underdirektør i Finans Danmark.
Ældre borgere er særligt udsatte
Det er oftest ældre mennesker, de kriminelle narrer med denne metode. Ofrene er typisk mellem 80-90 år.
”Vi er et stærkt tillidsbaseret samfund, og vi har tillid til, at vores medmennesker vil os det bedste. Det er desværre ikke altid sandt,” siger Michael Busk-Jepsen.
Han opfordrer samtidig til, at vi deler historierne om de falske bankbude med vores familie og omgangskreds.
Sidste år blev der i årets sidste 10 måneder stjålet i alt 20,5 mio. kroner via denne metode.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Privatøkonomien har det bedre – men danskerne frygter høj inflation på ny23.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Selv om presset fra de høje renter og priser på både Danmarks og danskernes økonomi er lettet, er mange danskere fortsat bekymrede for fremtiden. Forbrugertilliden har igen taget et markant dyk efter det amerikanske præsidentvalg, og meget af bekymringen bunder i en frygt for et nyt inflationschok. Det viser en ny analyse af Finans Danmark.
Boliginteressen stiger i hele landet – ni ud af ti kommuner oplever fremgang21.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danskernes interesse for at købe ejerbolig er stigende i ni ud af ti af landets kommuner. I årets andet kvartal blev der optaget 34 procent flere lån til boligkøb sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Første halvår 2025: Fonde med europæiske og nordiske aktier fører an – mens globale og amerikanske halter efter15.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Investorer med fokus på europæiske og nordiske aktier kunne glæde sig over positive afkast i første halvår af 2025, men vejen dertil var ganske ujævn. Aktiefonde, der investerer i Norden og Europa endte begge perioden med afkast på over 9 procent, hvilket placerer dem i toppen blandt de større aktiefondskategorier i Finans Danmarks afkaststatistik.
Lånelysten stiger i juni – danskerne indhenter flere tilbud til både boligkøb og omlægning14.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Finans Danmark har i dag offentliggjort statistikken for lånetilbud for juni 2025.
Høringssvar – henstilling om opsparings- og investeringskonti11.7.2025 13:24:12 CEST | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Europa-Kommissionens høring om henstilling om opsparings- og investeringskonti.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum