Aarhus Universitet tilknytter Harvard-forsker som adjungeret professor
Professor Christopher Kabrhel fra Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School i Boston er ny adjungeret professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Christopher Kabrhel er akutlæge og internationalt anerkendt for sin forskning i epidemiologi, diagnostik, risikostratificering og behandling af hjerte-kar-sygdomme. Han beskæftiger sig især med venøs tromboemboli (VTE) – en sygdom, hvor blodpropper dannes i de dybe vener og kan bevæge sig til lungerne.
Den nyudnævnte adjungerede professor står blandt andet bag udviklingen af de globalt anvendte PERC-kriterier til diagnostik af blodpropper i lungerne og PERT-konceptet, hvor en interdisciplinær gruppe hurtigt kan mødes online og diskutere behandlingsstrategien for komplekse lungeemboli-patienter.
”Vores resultater kan få stor betydning for standardbehandlingen af alvorlige tilfælde af blodpropper i lungerne,” siger Christopher Kabrhel, der har samarbejdet tæt med forskere på Aarhus Universitet de seneste ti år.
Det fremtidige samarbejde vil blandt andet fokusere på et klinisk forsøg om iltbehandling i forbindelse med akutte blodpropper i lungerne.
Christopher Kabrhel har allerede banet vejen for mange Aarhus-studerende, der med professoren som mentor har været på forskningsophold i Boston.
Ifølge læge og lektor Mads Dam Lyhne fra Institut for Klinisk Medicin, som har et tæt samarbejde med Christopher Kabrhel, er professoratet en stor gevinst for Aarhus:
”At have en så nær kontakt til et af verdens førende forskningsmiljøer inden for vores felt er en uvurderlig ressource. Christopher Kabrhel tilbyder ikke kun sin faglige ekspertise og erfaring, men også sin venlighed og gæstfrihed. Og det vil nu alt sammen komme endnu flere af Aarhus Universitets forskere til gavn,” siger han.
Kontakt
Adjungeret professor Christopher Kabrhel
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Massachusetts General Hospital, Center for Vascular Emergencies,
Harvard Medical School, Department of Emergency Medicine
Telefon: +1-617-460-4335
Mail: ckabrhel@mgb.org
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Mænd hører babygråd lige så godt - men mødrene står op2.7.2025 08:50:55 CEST | Pressemeddelelse
Nyt studie afkræfter myten om kvinders særlige evne til at høre babygråd. Forskerne fandt kun minimale forskelle mellem mænd og kvinders hørelse, men mødre står stadig for den natlige barnepleje tre gange så ofte som fædrene.
Forstadier til knoglemarvskræft kan stoppe sig selv27.6.2025 09:16:50 CEST | Pressemeddelelse
Forskere har opdaget, at nogle celler går i dvale og skaber et forsvar mod kræft – et gennembrud, der kan føre til tidlig behandling.
Supercomputer og AI løfter dansk kræftbehandling – nyt projekt får 53 mio. kr.27.6.2025 08:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på over 53 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Grand AI Challenge til projektet AIM@CANCER får forskere nu mulighed for at udnytte de enorme mængder billeddata, der genereres i forbindelse med strålebehandling af kræftpatienter, til at forbedre behandlingen.
Nu skal flere medicinstuderende læse kandidaten i Herning26.6.2025 15:02:38 CEST | Pressemeddelelse
Først var det 30, nu er det 60 medicinstuderende, som fremover kan læse deres kandidat på Regionshospitalet i Gødstrup. Aarhus Universitet har netop besluttet at styrke studiemiljøet i Herning ved en fordobling af det årlige optag af studerende på kandidatuddannelsen.
Nyt håb for behandling af kranieskader: Immunceller styrker kunstige implantater26.6.2025 09:54:20 CEST | Pressemeddelelse
I stedet for at bruge egen knogle eller titanium til at reparere kraniebrud, arbejder forskere på at bruge kunstige materialer. Ny forskning viser – overraskende – at kroppens immunforsvar hjælper det kunstige materiale med at blive stærkere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum