STARK

Danske byggevirksomheder fortsætter ESG arbejdet, selv om EU har udskudt rapporteringskrav

Del

Danske byggevirksomheder fortsætter deres dedikerede arbejde med ESG, selv om EU-beslutningen giver et muligt pusterum.

"Kun ganske få kunder, der ikke tidligere har rapporteret, valgte at sætte deres indsats på pause som følge af EU's udskydelse,” siger bæredygtighedschef i STARK, Kristian Fribo.
"Kun ganske få kunder, der ikke tidligere har rapporteret, valgte at sætte deres indsats på pause som følge af EU's udskydelse,” siger bæredygtighedschef i STARK, Kristian Fribo.

Flere kunder i STARK var i gang med at teste og implementere et helt nyt værktøj, der kan lette dataindsamlingen til scope 3 ESG rapporteringskrav i EU, da EU den 3. april besluttede at udskyde kravene til virksomhederne om at indrapportere på miljø- og bæredygtighedsområdet (EU Omnibus-forslag).

”Det var i første omgang lidt af en mavepuster i forhold til udviklingen og lanceringen af vores nye værktøj, der letter indsamlingen af CO2-data til scope 3 for vores kunder. Vi spurgte kunderne: Hvad nu? Overraskende nok valgte alle de kunder, der allerede var godt i gang med rapporteringen, at fortsætte arbejdet. Kun ganske få kunder, der ikke tidligere har rapporteret, valgte at sætte deres indsats på pause som følge af EU's udskydelse,” siger bæredygtighedschef i STARK, Kristian Fribo, og fortsætter: 

”Vi oplever, at langt de fleste virksomheder, der har sat arbejdet i gang, fortsætter. Derimod venter nogle virksomheder, som endnu ikke er kommet i gang, til EU's nye fastsatte dato for ESG rapportering”.

Danmarks største distributør af byggematerialer støtter den grønne omstilling i byggeriet og indsamler data for at blive mere datadrevet på ESG agendaen. Dette sikrer, at både STARK og deres kunder kan prioritere de indsatser, der bedst minimerer påvirkningen på klima, miljø og samfund, trods EU-omnibus.

Da over 95 % af CO2-aftrykket hos byggefirmaer ligger i scope 3, bliver valget af byggematerialer afgørende for at mindske klimaaftrykket. Ved rapportering kan man vælge den udgiftsbaserede metode, hvor man ser på, hvor mange penge der bruges på forskellige materialekategorier. Dette ganges med en emissionsfaktor for at få et samlet CO2-tal.

En mere præcis metode er den aktivitetsbaserede metode, som STARKs nye værktøj bruger og gør tilgængelig i STARK KlimaLog. Her får man præcise fossile og biogene CO2-data for hver enkelt vare, der er købt, og kan præcist se CO2-resultatet af de produktvalg, der træffes. Dataen kommer fra de mere end 263.000 varer, som virksomheden har indhentet emissionsdata for.

”STARKs værktøj kommer til at give værdi i kraft af bedre data og deraf afledt bedre beslutningsgrundlag. I dag kan vi ikke intelligent opnå reduktioner på kapitalvarer, byggematerialer m.v. Det vil vi kunne fremadrettet via KlimaLog,” siger Mads Flinterup,
Klima- og biodiversitetschef i Hedeselskabet.

Det kan være besværligt og tidskrævende at indsamle nøjagtige CO2-tal for hvert enkelt køb. Men det er nødvendigt, hvis man vil påvirke CO2-aftrykket gennem materialevalget. For at gøre det nemmere for byggefirmaer har STARK udviklet KlimaLog, som indeholder detaljeret information om materialers miljøpåvirkning. Det er en nem genvej til at lave rapporter, der dokumenterer klimapåvirkningen for hele virksomheden eller enkelte byggeprojekter. Herfra kan man trække data til bygherrer, samarbejdspartnere eller andre interessenter.

”I Danmark træder nye regler i bygningsreglement i kraft 1. juli, hvilket stiller nye danske krav til byggebranchen på miljøområdet. Så selv om EU har udskudt ESG rapporteringskravet, så kan man ikke hvile på laurbærbladene i byggebranchen,” slutter Kristian Fribo.

Kontakter

Billeder

"Kun ganske få kunder, der ikke tidligere har rapporteret, valgte at sætte deres indsats på pause som følge af EU's udskydelse,” siger bæredygtighedschef i STARK, Kristian Fribo.
"Kun ganske få kunder, der ikke tidligere har rapporteret, valgte at sætte deres indsats på pause som følge af EU's udskydelse,” siger bæredygtighedschef i STARK, Kristian Fribo.
Download

Om STARK

STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med flere end 80 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder også faglig rådgivning og en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger over 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der med flere end 19.000 medarbejdere og 1.100 forretninger og distributionscentre i Norden, Storbritannien, Tyskland og Østrig er en førende leverandør af byggematerialer i Europa.

STARK har tilsluttet sig FN’s Global Compact principper for ansvarlig virksomhedsførelse og arbejder med videnskabsbaserede mål for at holde den globale opvarmning under 1,5 °C. Målet er at nå netto nul emissioner inden 2050.

Vi bygger fremtiden ved at hjælpe andre med at bygge deres.

Følg pressemeddelelser fra STARK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye