Årsregnskab 2024: Kræftens Bekæmpelse brugte 672 mio. kr. på kræftsagen
Takket være en stærk indsats fra frivillige landet over styrkede foreningen indsatsen mod kræft.

En af Kræftens Bekæmpelses vigtigste opgaver er at tilbyde gratis rådgivning til mennesker ramt af kræft. Foreningen har kræftrådgivninger og rådgivningstilbud spredt over hele landet, hvor ansatte og frivillige ildsjæle står klar med hjælp og støtte. Dertil kommer telefonrådgivningen Kræftlinjen, sygdomspjecer og flere digitale tilbud.
I 2024 havde foreningens rådgivningstilbud omkring 110.000 kontakter med patienter, pårørende og fagfolk. Samlet set anvendte foreningen cirka 183 mio. kr. på patientstøtteområdet sidste år - en stigning på næsten 10 mio. kr. i forhold til året før.
Det fremgår af Kræftens Bekæmpelses årsregnskab for 2024, som i dag blev godkendt på repræsentantskabsmødet i Kolding.
Kræftens Bekæmpelse arbejder hver dag for at nå tre mål: at forske i kræft, forebygge kræft og støtte patienter og pårørende. I alt blev der sidste år anvendt 672 mio. kr. i disse indsatser, viser regnskabet.
- Det er et resultat, vi kan være stolte af. Det har kun kunnet lade sig gøre takket være vores utrættelige frivillige, der året rundt yder en stor indsats for kræftsagen. Tænk engang - 35.000 frivillige bidrager årligt til indsatsen i foreningen. Det er så flot, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.
Forskning har størst andel
Af regnskabet fremgår det, at 391 mio. kr. sidste år gik til kræftforskning. En del af midlerne blev anvendt på Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, hvor 200 fuldtidsansatte fra 30 forskellige lande arbejder.
Også den eksterne kræftforskning på universiteter og hospitaler modtog støtte – enten via Kræftens Bekæmpelses videnskabelige udvalg eller gennem Knæk Cancer.
’I er hjertet’
Kræftens Bekæmpelse er en privat forening, båret af indsamlede midler og stærkt frivilligt engagement. Kun 3 procent af midlerne kommer fra det offentlige, og foreningen er derfor dybt afhængig af støtte fra befolkningen og erhvervslivet.
- Vores 35.000 frivillige skaber synlighed om kræftsagen, styrker fællesskaber for patienter og pårørende over hele landet, samler penge ind og bidrager til politiske resultater lokalt. Vores frivillige er ganske enkelt hjertet i Kræftens Bekæmpelse, siger Jesper Fisker.
Fokus på forebyggelse
Sidste år brugte Kræftens Bekæmpelse også betydelige midler – 98 mio. kr. – på oplysning og forebyggelse af kræft.
Indsatsen dækker blandt andet forebyggelse af rygning og brug af nikotinposer blandt børn og unge, oplysning om sammenhængen mellem alkohol og kræft, screening og indsatser for at forebygge kræft i huden.
Læs det samlede regnskab for 2024 her: Årsregnskab 2024
Kræft i Danmark – et overblik
Hver tredje dansker får kræft, inden vi fylder 75 år – og mange bliver pårørende. Sundhedsvæsenet er blevet langt bedre til at behandle kræft, men Danmark har stadig den højeste forekomst af kræft i Europa.
Langt de fleste af Kræftens Bekæmpelses midler er indsamlet hos private og virksomheder gennem medlemskaber, gaver, arv og andre former for støtte. Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.
Læs hvordan Kræftens Bekæmpelse bruger de indsamlede midler: Økonomisk overblik
Kontakter
Kræftens Bekæmpelses pressevagt
Tlf:35 25 74 00presse@cancer.dkOm Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største sygdomsbekæmpende forening. Vi arbejder med forskning i kræft, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Vores mål er, at færre får kræft, at flere overlever kræft - og at flere får et bedre liv med og efter kræft.
Besøg os på Cancer.dk.
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Her er den ny hovedbestyrelse i Kræftens Bekæmpelse4.5.2025 17:26:58 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye medlemmer træder ind i Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Blandt dem er to læger, to sygeplejerske og en tidligere politiker.
Annette Rasmussen, Næstved, valgt til Kræftens bekæmpelses hovedbestyrelse4.5.2025 15:07:40 CEST | Pressemeddelelse
Sygeplejerske, cand.cur. og leder ved REHPA er af repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse valgt som medlem af foreningens hovedbestyrelse.
Birgitte Lerche Lauridsen, Havdrup, valgt til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse4.5.2025 15:06:57 CEST | Pressemeddelelse
Sygeplejerske med diplom i ledelse og mangeårig frivillig er valgt som medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse.
Ejler Ejlersen, Vejle, valgt til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse4.5.2025 15:06:37 CEST | Pressemeddelelse
Cheflæge og speciallæge med personlig og faglig erfaring med kræft er valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse.
Helge Sander, Herning, valgt til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse4.5.2025 15:06:15 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere minister og mangeårig frivillig er valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum