Er globaliseringen aflyst? Prisvindende dansk teaterkompagni laver one-shot film livestreamet fra fire kontinenter
Vi lever i en global landsby med 8.2 milliarder indbyggere, hvor vi gennem teknologien har indflydelse på hinandens liv. Men er det hele en illusion? Og er ideen om én stor landsby for længst gået tabt?

I 80’ernes folkeskole lavede danske børn modeller af igloer og afrikanske stråhytter for at iscenesætte fællesskabet. I dag kan vi med telefonen i hånden følge med i lokale nyheder fra hele verden og være i samme digitale rum med flirten fra Paris eller kollegaen i Mumbai. Men har teknologien ført os tættere sammen eller skabt en illusion om et globalt fællesskab, der slet ikke findes i virkeligheden, når skærmene er slukket?
Anerkendt teaterkompagni tager temperaturen på globaliseringen
fix+foxy har tidligere iscenesat virkelighedens Pretty Woman med sexarbejdere, opført Elverhøj med lavtlønnede skuespillere fra Bangladesh og udsat PTSD-ramte soldater for ekstreme situationer. I LANDSBYEN er det hele verdens sammenhængskraft eller mangel på samme, der er på spil - i mødet mellem virkeligheder og de fiktioner, vi deler med hinanden.
I LANDSBYEN står to skuespillere på scenen i København, mens fire andre medvirker live fra Mumbai, Lagos, Los Angeles og Istanbul. Via en kæmpe videoskærm og lokale scenografier smelter deres verdener og liv sammen i én fortælling om nærvær, afstand og global sameksistens i en one-take film, der livestreames for øjnene af publikum.
Fra global landsby til global afkobling
Hvor vi fra 1970’erne og frem blev båret frem af fortællingen om den globale landsby som et fremtidsideal, taler flere politologer og ledere i dag om en global afkobling, der bliver drevet af sociale medier, toldmure, migration og ideologi. Som instruktør Tue Biering siger:
"I dag lever vi i den globale landsby – otte milliarder mennesker forbundet af teknologi, og fortællinger fra drømmefabrikker, formet af Hollywood, Bollywood, Nollywood. De selvsamme arkitekter bag den globaliserede verden, bygget på demokratisk udveksling af ressourcer og voksende handelsmarkeder, er nu ved at lukke grænserne i erkendelsen af, at globaliseringen kun øgede udfordringerne for de vestlige nationalstater med store flygtningestrømme, ulighed, klima og territoriale stridigheder. Kampen om ressourcer er kun lige begyndt – og global solidaritet synes ikke længere at være en del af strategien”.
Spillested: REVOLVER
Spilleperiode: 8. maj – 7. juni 2025
Billetter og læs mere: Oplev endnu en forestilling fra fix+foxy, når de vender tilbage til REVOLVER med LANDSBYEN
OBS: Forestillingen er på engelsk
Medvirkende:
Mette Gregersen, Katrine Elise Leth Nielsen – København, Danmark
Christi Glass – Los Angeles, USA
Abhay Mahajan – Mumbai, Indien
Nnamdi Agbo – Lagos, Nigeria
Okan Urun – Istanbul, Tyrkiet
Instruktør: Tue Biering
Scenograf: Nicolaj Spangaa
Lysdesigner: Rosa Birkedal
Lyddesigner: Ditlev Brinth
Forestillingen er produceret af fix+foxy i samarbejde med REPUBLIQUE / REVOLVER og støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Nordisk Kulturfond / Globus og Wilhelm Hansen Fonden.
Nøgleord
Kontakter
Kasper KristensenPresse & Medierfix+foxy
Tlf:20133463kasper@fixfoxy.comMalina Lebrecht HyeKommerciel chef og presseansvarligREPUBLIQUE / REVOLVER
Tlf:50604490mahy@republique.dkBilleder
Om Revolver
Byder på kontemporær verdenslitteratur, spritnye tekster og musikoplevelser i skiftevis skramlede og grandiose formater. Teater har relevans og samfundsengagement og prøver at ændre verden én forestilling af gangen.
Følg pressemeddelelser fra REPUBLIQUE / REVOLVER
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra REPUBLIQUE / REVOLVER
Nedslidte velfærdssoldater begår mytteri i højaktuel teaterforestilling på Revolver9.3.2023 13:13:08 CET | Pressemeddelelse
Det skal kunne betale sig at være omsorgsfuld, men det kan det ikke. I den nye højaktuelle teaterforestilling ’Til tjeneste’ af Astrup & Bordorff møder publikum en sygemeldt pædagog, en traumatiseret jordemoder, en tidligere afdelingssygeplejerske og en administrativ medarbejder fra kommunen, der ved et uheld bliver låst inde i tårnet på Københavns Rådhus. Det bliver hurtigt klart for dem, at den er helt gal i alle dele af velfærdssamfundet. Noget må gøres! Men hvad?
Carsten Bjørnlund og Jimmy Jørgensen indtager deres sidste måltid live1.12.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
”Hvordan skulle din nekrolog lyde, hvis du selv kunne skrive den?”, spørger madanmelder og journalist Lærke Kløvedal sine gæster i den prisbelønnede podcast Det sidste måltid. Nu går Det sidste måltid live på Revolver, hvor Lærke Kløvedal over to aftener inviterer Carsten Bjørnlund og Jimmy Jørgensen med til bords.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum