
Danskerne er vilde med grillbuffet: Flammen bag rekordregnskab
Restaurant Flammen leverede i 2024 et rekordregnskab. Aldrig før har kæden haft så mange gæster i sine restauranter, og aldrig før har gæsterne været så tilfredse med besøgene. Den udvikling er samtidig fundamentet i en omsætningsrekord og en vækst på 21,3 procent i bruttofortjenesten i en udfordrende branche. Jeg er enormt stolt af vores resultater, lyder det fra koncernens direktør.

Restaurant Flammen kan se tilbage på et år, der får en særlig plads i historien om den familieejede kæde af grillbuffet-restauranter.
I 2024 løftede Restaurant Flammen sin omsætning til det højeste niveau i kædens historie, båret af blandt andet to nyåbninger, og bruttofortjenesten er vokset med 21,3 procent. Overskuddet før skat lyder på 31,1 mio. kr. og er næsten en fordobling i forhold til resultatet fra året før på 17,1 mio. kr. Det viser regnskabet for koncernen, der tæller 15 egne restauranter og to franchise-restauranter.
Adm. direktør Piet Klein er da også meget tilfreds med udviklingen, ikke mindst set i lyset af at væksten hos Restaurant Flammen ligger pænt over gennemsnittet i branchen.
”Det er jo med kæmpestor glæde, at vi kan se tilbage på 2024 og den meget positive udvikling i Restaurant Flammen i et uroligt marked. Det bekræfter for os, at vi med vores grillbuffet-koncept og atmosfære rammer noget, danskerne virkelig kan lide,” siger Piet Klein og fortsætter:
”Vi har i 2024 for første gang haft mere end en mio. aftengæster i vores restauranter. Det er en milepæl i sig selv. Samtidig får vi den højeste gæstetilfredshed, vi nogensinde har haft. Det er på så mange måder et rekordår for os, og jeg er både enormt stolt af vores resultater og ydmyg over, at vores gæster vælger os til.”
Medarbejdernes fortjeneste
Piet Klein tøver heller ikke med at fremhæve Restaurant Flammens cirka 780 medarbejdere, og derfor er han særligt glad for, at rekordregnskabet og væksten går hånd i hånd med den til dato bedste medarbejdertilfredshed i kæden.
”Vi har et enestående hold af medarbejdere, som sammen skaber stemning og ramme omkring gode madoplevelser i vores restauranter. Når vi kan vækste på stort set alle parametre og samtidig løfte tilfredsheden med Restaurant Flammen som arbejdsplads, så tegner det lyst for vores fortsatte ambitioner om yderligere vækst,” siger han.
Indtog i Sverige og fortsat vækst i Danmark
Ambitionen er da også yderligere vækst i årene, der kommer. Sidste år åbnede Restaurant Flammen i Holstebro, og i 2025 følger igen tre nyåbninger; i Silkeborg, i Hillerød og formentligt i Køge. Forventeligt kommer der yderligere tre-fire åbninger i 2026.
Samtidig har Restaurant Flammen besluttet at gå ind på det svenske marked og åbner sin første restaurant her i forventeligt 2025.
”Vi eksekverer fortsat på en tydelig vækststrategi og kommer efter planen til at åbne i hvert fald en håndfuld restauranter i Danmark i de kommende år. Samtidig har vi efter grundig research og forberedelse besluttet at gå ind på det svenske marked, og vi har ansat en svensk landechef. Så vi er tæt på at kunne sætte bynavn på den første svenske restaurant og forventer en åbning i 2025,” siger Piet Klein.
Trods investeringerne i væksten forventer Restaurant Flammen at lande et overskud i 2025 på niveau med eller lidt højere end i 2024 – i størrelsesordenen 32-36 mio. kr.
Kontakter
Piet Klein, adm. direktør, Restaurant Flammen, mobil: 52 18 30 90.
Billeder
Kort om Restaurant Flammen:
Restaurant Flammen er en kæde af i alt 17 restauranter med samme grillbuffet- og TakeAway-koncept. Koncernen består af 15 egne restauranter og to franchise-restauranter fordelt over hele landet. Læs mere om Restaurant Flammen og vores historie på www.flammen.com
Følg pressemeddelelser fra Restaurant Flammen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.