Aarhus Universitet får ny professor i ortodonti
Peter Stoustrup er fra d. 1. april 2025 ny professor i ortodonti på Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet. Professoratet styrker både forskning og uddannelse i tandregulering og dentofaciale lidelser og sikrer udvikling af fremtidens ortodontiske behandlingstilbud.

25 % af danske børn modtager en form for tandregulering, inden de overgår til voksentandplejen. Og udnævnelsen af Peter Stoustrup som professor ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed er godt nyt for både fagområdet og patienterne.
”I min forskning fokuserer jeg på at udvikle effektive og sikre ortodontiske behandlingstilbud med patienten i centrum. Det gælder både unge patienter i børnetandplejen såvel som børn og unge med medfødte eller erhvervede dentofaciale lidelser, der har gavn af tandregulering og ikke-kirurgiske behandlinger,” fortæller Peter Stoustrup, som er ph.d. og specialtandlæge i ortodonti.
Gennem sin karriere har Peter Stoustrup haft særligt fokus på kæbeledsgigt hos børn og unge. Siden 2013 har han haft forskningsansvaret for tre store, internationale projekter med deltagelse af over 20 centre fra Europa og Nordamerika. Arbejdet danner i dag grundlag for, hvordan man behandler kæbeledsgigt og relaterede lidelser hos børn og unge verden over.
Ifølge den nyslåede professor styrker professoratet også udviklingen i den ortodontiske undervisning og uddannelse:
”Der sker lige nu en stor digital udvikling i ortodontien, og der skal vi som uddannelsessted for de kommende specialtandlæger i Danmark være med helt fremme – heldigvis har vi i Aarhus et godt vækstlag af kolleger og forskere, som kan være med til at løfte denne opgave.”
”Med professoratet i ortodonti får vi på Aarhus Universitet mulighed for at udvikle den evidensbaserede undervisning på tandlægeuddannelsen og på den treårige videreuddannelse i ortodonti – til gavn for patienterne,” siger Peter Stoustrup, der som leder af Sektion for Ortodonti også har det overordnede ansvar for specialtandlægeuddannelsen.
Kontakt
Professor, specialtandlæge og ph.d. Peter Stoustrup
Aarhus Universitet, Institut for odontologi og Oral Sundhed
Telefon: 61 33 44 64
Mail: pstoustrup@dent.au.dk
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Nu skal læger også uddannes i Herning14.4.2025 12:00:22 CEST | Pressemeddelelse
Medicinstuderende fra Aarhus Universitet får nu mulighed for at gennemføre deres kliniske del af medicinuddannelsen ved Regionshospitalet Gødstrup i Herning. Kandidatoptaget er netop blevet godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Ny forskning baner vej for bedre behandling af slagtilfælde7.4.2025 13:20:02 CEST | Pressemeddelelse
Danske forskere har fremlagt en ny detaljeret kortlægning, om hvordan blodkarrene i hjernen reagerer efter et slagtilfælde. Resultaterne kan føre til bedre behandling og færre komplikationer for patienterne, vurderer forsker.
Ny forskning giver bedre indblik i kroppens forsvar mod skadeligt hæmoglobin27.3.2025 14:04:54 CET | Pressemeddelelse
CD163 er måske ikke verdens mest spændende navn. Men bag det gemmer sig en af kroppens vigtigste forsvars-receptorer, som træder til når røde blodceller går i stykker og frigiver skadeligt hæmoglobin. Nu har forskere fra Aarhus Universitet som de første i verden kortlagt, hvordan CD163 arbejder.
Partnerskab for Børneforsknings forskningsprogram 2025 har stærkt fokus på små børns vilkår20.3.2025 10:12:41 CET | Pressemeddelelse
Partnerskab for Børneforskning annoncerer forskningsprogrammet for 2025, der blandt andet fokuserer på vilkår for børn i alderen 0-6 år. Der søges praksisnær forskning i samarbejde mellem forskningsinstitutioner, pædagogiske uddannelser og kommunal og pædagogisk praksis, med mulighed for at søge op til 6-8 mio. kr. Ansøgningsfrist er 16. september 2025.
Forskere finder mulig sammenhæng mellem medicinforbrug og uventede blodpropper17.3.2025 12:49:40 CET | Pressemeddelelse
Studie fra Aarhus Universitet kan være et skridt på vejen mod sikrere lægemidler uden alvorlige bivirkninger, vurderer forskere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum