17 kommuner går nu i gang med onlineundervisningsforsøg
17 kommuner kan nu oprette kommunale onlineundervisningstilbud for elever med langvarigt bekymrende fravær som del af en forsøgsordning.
17 kommuner er nu i gang med at implementere de nye onlineundervisningstilbud. I nogle kommuner er onlineundervisningstilbuddet allerede klar til at modtage de første elever.
”Skolen skal være for alle. Også dem, der har svært ved at være fysisk tilstede. Derfor laver vi nu forsøg med onlineundervisning. Vi skal undersøge, om det kan få flere elever med i fællesskabet. Jeg er glad for, at kommuner på tværs af landet er med til at gøre os klogere på området. Nu skal vi se, hvad der virker. Og hvordan vi får flere elever tilbage i klasselokalet,” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.
Deltagende kommuner
Alle landets kommuner har frem til 3. marts 2025 haft mulighed for at søge om at være med i forsøgsordningen med onlineundervisning.
Følgende kommuner deltager:
- Aalborg Kommune
- Ballerup Kommune
- Faaborg-Midtfyn Kommune
- Gladsaxe Kommune
- Greve Kommune
- Haderslev Kommune
- Helsingør Kommune
- Herning Kommune
- Hjørring Kommune
- Holbæk Kommune
- Hvidovre Kommune
- Lyngby-Taarbæk Kommune
- Næstved Kommune
- Roskilde Kommune
- Rudersdal Kommune
- Slagelse Kommune
- Vesthimmerlands Kommune
Fakta: Om forsøg med onlineundervisning
Forsøget er en del i aftalen om folkeskolens kvalitetsprogram fra marts 2024. Forsøget går i gang i starten af 2025 og afsluttes med udgangen af 2028.
Forsøget giver deltagerkommunerne mulighed for at fravige enkelte regler i folkeskoleloven, som gør det muligt at oprette et kommunalt onlineundervisningstilbud, der kan gå på tværs af skoler og kommuner.
Formålet med forsøget er:
- at afprøve kommunale onlineundervisningstilbud, hvor elever med langvarigt bekymrende fravær får undervisning, trænes i at deltage i et socialt fællesskab og oplever en skolehverdag.
- at kommunale onlineundervisningstilbud i kombination med andre pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige indsatser understøtter, at elever med langvarigt bekymrende fravær hurtigere vender tilbage til den fysiske undervisning i deres klasse.
- at få viden om, hvorvidt og hvordan kommunale onlineundervisningstilbud i kombination med andre pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige indsatser kan understøtte, at elever med langvarigt bekymrende fravær får undervisning, trænes i at deltage i et socialt fællesskab og oplever en skolehverdag, samt at eleverne vender tilbage til den fysiske undervisning i deres klasse.
Senest i 2029 præsenteres folkeskoleforligskredsen for erfaringerne fra forsøget og tager stilling til, om der skal foretages lovændringer på baggrund heraf.
Pressekontakt
Kontakt pressetelefonen på tlf. +45 22 40 09 30 for pressehenvendelser til ministeren eller ministeriet.
Du kan også kontakte pressekontoret på presse@uvm.dk
Det er ikke muligt at sende sms'er til pressetelefonen.
Følg pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet
Nyt håndslag skal sikre endnu bedre kvalitet på erhvervsuddannelserne25.6.2025 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, arbejdsmarkedets parter og erhvervsskolerne har indgået et håndslag, der skal sikre et fælles ansvar for at styrke kvaliteten på erhvervsuddannelserne.
Ny undersøgelse: Lærere fravælger at undervise i emner, der kan opleves som kontroversielle19.6.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse viser, at næsten hver fjerde lærer har udeladt at undervise i emner, der opleves som kontroversielle.
Ny rapport: Omkring hver femte voksen har svært ved at anvende information til at løse komplekse problemer16.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Omkring hver femte dansker mellem 16 og 65 år har svært ved at forstå og anvende information til at løse komplekse problemer i hverdagen og på arbejdet og til at tilpasse deres løsning til ny information. Det viser resultaterne i en ny temarapport fra den internationale undersøgelse PIAAC.
Pejlemærker for placering af epx er på plads11.6.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti er med en ny delaftale blandt andet blevet enige om de pejlemærker, der danner grundlag for, hvor den nye gymnasieuddannelse, epx, skal placeres.
De første bøger fra folkeskolens kvalitetsprogram er klar til udlån2.6.2025 10:04:28 CEST | Pressemeddelelse
Sidste år blev der afsat 540 millioner kroner til flere fysiske bøger i folkeskolen over de næste ti år. Nu lander de første 11 titler hos Center for Undervisningsmidler (CFU) i junimåned.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum