Furesø Kommune

Furesø skal være en grøn kommune med gode boliger og masser af natur

Del

Over de næste 12 år skal udviklingen af kommunen holde sig inden for de arealer, der allerede er udpeget, og så skal man følge en række retningslinjer, som bevarer de særlige karaktertræk i lokalsamfundene. Det slog Furesø Byråd fast med vedtagelsen af Kommuneplan 2025 – 2037.

Kommuneplanen rummer blandt andet et øget fokus på, at ny arkitektur skal have en høj kvalitet, og at byrummene skal invitere til bevægelse.

Bettina Ugelvig (A), formand for Plan og Byudvikling:

”Det glæder mig, at vi nu har fået en ny kommuneplan, hvor kommunens grønne og bæredygtige visioner bliver løftet og understøttet. Samtidig har vi fokus på arkitektur og udvikling af vores byrum. Selvom det er et digert værk, så er det et vigtigt dokument, som jeg håber, at borgere og andre interessenter vil orientere sig i.”

Bedre vandkvalitet og håndtering af regnvand er fremhævet i den nye kommuneplan. Når der laves nye lokalplaner for boligområder, skal der nu stilles krav til, hvor meget af grunden der må befæstes – f.eks. ved at stille krav til, hvor stor en del af grunden der må belægges med fliser.

Målet er at gøre det lettere for regnvand at sive ned i jorden og mindske presset på kloaksystemet. Det bliver også et krav i nye lokalplaner for boligområder, at der for nybyggeri over 100 kvadratmeter skal laves et anlæg til opsamling af regnvand til genanvendelse til toiletskyl. Det vil altså gælde for nye parcelhuse.

Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima:

”Kommuneplanen er et vigtigt redskab og rettesnor for forvaltningen, når vores kommune udvikler sig. I byrådet har vi sat os et mål om, at vi skal blive bedre til at håndtere både regnvand og spildevand, så der ikke ledes spildevand ud til søer og åer. Også i det arbejde, er kommuneplanen et vigtigt redskab. For eksempel har vi udpeget arealreservationer på til regnvandsbassiner, hvor vi kan rense regnvandet, inden det udledes”.

Planen fremmer derudover grøn mobilitet, hvor der i nye projekter kan stilles krav til antallet af cykelparkeringspladser. Kommuneplanen sikrer i øvrigt bedre forhold for gående og tilgængelighed, hvor der f.eks. skal prioriteres bredere arealer for gående.

Kommuneplanens perspektivareal, som er et areal, der har potentiale for byudvikling i fremtiden, er uændret i Kommuneplanen 2025. Kommuneplan 2025 peger samtidigt på, at en del af perspektivarealet på sigt ønskes udviklet til erhverv. Det kræver på nuværende tidspunkt en ændring af Fingerplanen.

Fakta

  • Forslag til Kommuneplan 2025 – 2037 var i høring fra 1. november 2024 til 20. januar 2025, og der blev afholdt et borgermøde den 3. december 2024 på Furesø Rådhus.
  • Den endelige kommuneplan forventes offentliggjort på furesoe.dk medio april.

Kontakter

Bettina Ugelvig (A)

1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Billeder

Værløse Bymidte ved legepladsen
Værløse Bymidte ved legepladsen
Furesø Kommune
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye