Økoprisen 2025 går til…
Mads Frank Herskind har netop fået overrakt Økoprisen 2025 på Økologisk Landsforenings generalforsamling.

Der var skåltaler, konfetti og store klapsalver i Den Holstenske Lade på Gram Slot, da Mads Frank Herskind for kort tid siden fik overrakt Økoprisen 2025 på Økologisk Landsforenings generalforsamling.
Mads Frank Herskind er kulinarisk ansvarlig for cafeerne i Odense Kommune og ejer af Rebælg, der formidler tips og ideer på YouTube. Herskind skriver sig ind på en fornem liste over vindere af Økoprisen, der er blevet uddelt hvert år siden 2014.
”Det betyder vildt meget at blive anerkendt af mine kolleger for mit arbejde med økologien. Vi er mange, som formidler viden om økologi, men vi er ikke så mange, der gør det i kantine-verdenen. Så det er dejligt, at der er nogen, som lægger mærke til det, som vi laver i Odense Kommune og i mit firma Rebælg. Økoprisen giver blod på tanden til at fortsætte arbejdet begge steder,” siger Mads Frank Herskind.
Det er Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, der har udpeget tre nominerede til prisen og valgt vinderen. Om vinderen siger Økologisk Landsforenings markedschef for foodservice Torben Blok:
”Mads er en økologisk ildsjæl fra en ny generation af ildsjæle. For ham er økologien ikke til debat. Det er bare noget, han gør. Gennem sit virke i Odense Kommune og med Rebælg inviterer han folk ind og styrker sammenhængskraften omkring det økologiske bord. Han brænder for den gode, økologiske råvare og evner at koble den til bæredygtighed og klima. Det er en evne, der er så afgørende for at få det økologiske budskab til at stå endnu stærkere de kommende år. Stort tillykke til Mads.”
De to andre nominerede til Økoprisen var Jens Ginnerup, der er bæredygtigheds- og analyseleder på Herlev og Gentofte Hospital, og Steffen Salerni, der er Head of F&B Service & Event hos CPH Conference.
Læs et portræt af Mads Frank Herskind på Økologisk Nu.
Tidligere vindere af Økoprisen
2024: Ole Roed, Food & Beverage manager i Fårup Sommerland
2023: Peter Mejnertsen, medejer af og direktør for Mejnerts Mølle
2022: Peter Skoven, Food & Beverage direktør for NorthSide Festival
2021: Trine Krebs, Grøn chef, Food Organisation of Denmark
2019: Skolerne i Oure
2018: Mona Carøe, cheføkonoma hos Regionshospitalet Randers
2017: Comwell Hotels
2016: Byens Køkken i Odense Kommune
2015: Frank Jensen, tidligere overborgmester i København
2014: Marian Aagaard, regionsformand Kost-og ernæringsforbundet i Nordjylland
Kontakter
Simon Møbjerg SørensenPressemedarbejder
Tlf:2542 9310sms@okologi.dkOm Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Finansminister Nicolai Wammen besøger økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer siden 201912.9.2025 08:39:21 CEST | Pressemeddelelse
Mandag den 15. september klokken 12.00 lægger finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser.
Her og nu: Videoklip fra Økologisk Høstmarked6.9.2025 13:11:26 CEST | Pressemeddelelse
Redaktioner kan frit bruge dugfriske videoklip fra Lille Østergård Økologi – en af 26 gårde, der lige nu holder høstmarked. Gæsterne fejrer årets høst sammen med landmænd, der undgår sprøjtegifte, og har plads til flere sommerfugle og et godt økologisk køb i markedsboderne.
Denne weekend: Høstmarked uden sprøjtegifte over hele landet5.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Traktortur, pluk-selv-æbler og -grøntsager, hop i halm, hør levende musik og spis ved langborde. Det bugner med oplevelser fra jord til bord denne weekend d. 6. og 7. september, hvor de økologiske gårde åbner dørene til Økologisk Høstmarked. Det er for alle og gratis.
Finansloven afspejler regeringens økologiske fordoblingsmål29.8.2025 11:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til finanslovsforslaget for 2026.
De professionelle køkkener køber mere økologi – nu skal vi tale om de næste skridt26.8.2025 09:19:22 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med seks procent fra 2023 til 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Økologisk Landsforening ser frem mod de næste skridt og kalder på mere politisk prioritering, mere vidensdeling og en større bevidsthed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum