Der skal flere kvinder i IT
Der mangler IT-uddannede på arbejdsmarkedet og historisk er det en branche med skæv kønsfordeling. Derfor holder Aalborg Universitet IT Camp i både Aalborg og København for unge kvinder, der er nysgerrige på en karriere indenfor f.eks. robotteknologi, kunstig intelligens eller cybersikkerhed.

Spændende arbejde, gode karrieremuligheder, pæn løn og et arbejdsmarked, der bare venter på flere nyuddannede. IT-branchen mangler arbejdskraft, og særligt kvinder er efterspurgte i et felt, der historisk har en skæv kønsbalance. Derfor vil Aalborg Universitet gerne hjælpe flere unge kvinder med at få øjnene op for mulighederne i IT-branchen. En af dem, der allerede er søgt den vej, er Marie Brisson, der læser Cyber- og Computerteknologi:
”Det betyder selvfølgelig noget, at der er rigtigt gode job- og karrieremuligheder efter endt uddannelse. Men i bund og grund er min uddannelse enormt spændende, og jeg arbejder i høj grad med fremtidens løsninger på det digitale område. Jeg er rigtig glad for min dagligdag på studiet, og der er et godt studiemiljø og en god balance mellem det faglige og det sociale.”
Vigtigt med et bredt perspektiv
I marts inviterer Aalborg Universitet til en todages IT Camp i både Aalborg og København med overnatning for at få flere kvinder til at tage en IT-uddannelse. Et par travle, sociale og spændende dage, hvor der bliver mulighed for at lære mere om uddannelsen og dykke ned i f.eks. robotteknologi og kunstig intelligens. For IT er mere end programmering, det handler f.eks. også om hvordan man bruger IT i sundhedsvæsnet, klimasikring, app-udvikling og meget mere.
”Der er enormt stor efterspørgsel efter arbejdskraft med IT-kompetencer, og samtidigt har der i IT-branchen traditionelt været væsentligt flere mænd end kvinder. Det er heldigvis ved at ændre sig, og for at styrke den udvikling vil vi gerne se, om vi kan lokke flere kvinder til at uddanne sig indenfor IT. Både fordi det er en enormt spændende uddannelse med gode karrieremuligheder og i et lidt større perspektiv også fordi der er en tendens til, at man designer til dem, der ligner en mest. Så hvis alle IT-designerne er mænd, så bliver det digitale landskab også skævt”, siger Louise Møller Haase, prodekan på det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet.
Hvis du er kvinde mellem 18-24 år og nysgerrig på en uddannelse indenfor IT og alle de muligheder, det fører med sig, så kan du tilmelde dig her.
Det foregår den 21-22. marts i både Aalborg og København. Hotel og mad er inkluderet.
Skriv til itcamp@aau.dk for mere information.
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
Undseelig fisk fra 500 mio. år gammel slægt fundet i stort antal i nordjysk bæk30.6.2025 10:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Fisken stammer fra de allerførste hvirveldyr, der kom til verden før dinosaurerne. Navnet er bæklampret, og forskere fra Aalborg Universitet har fundet den lille fisk i stort antal i en nordjysk bæk, hvor den ikke tidligere er fundet.
Ny chatbot hjælper unge med at vælge det rette studie30.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forud for ansøgningsfristen til videregående uddannelser på kvote 1 den 5. juli er mange unge i syv sind over deres uddannelsesvalg. Aalborg Universitet præsenterer nu en ny AI-studievælger, som skal hjælpe unge i deres søgen efter den rette karrierevej.
Ny database fra AAU skal hjælpe myndigheder, virksomheder og andre med klimaberegninger26.6.2025 07:01:46 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt gratis værktøj udviklet af forskere fra bl.a. Aalborg Universitet skal gøre det nemmere for en række organisationer at sikre bæredygtighed i deres arbejde
Dansk forskning i droner og AI bliver nu opskaleret26.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Droner uden GPS-styring, 3D-print af militærudstyr, satellit-overvågning af Arktis fra rummet, udvikling af AI-styret cybersikkerhed og mange andre opfindelser. Det går pengene til, når Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC) for andet år i træk fordeler 32 millioner kroner til danske forskere og udviklere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum