Der skal flere kvinder i IT
Der mangler IT-uddannede på arbejdsmarkedet og historisk er det en branche med skæv kønsfordeling. Derfor holder Aalborg Universitet IT Camp i både Aalborg og København for unge kvinder, der er nysgerrige på en karriere indenfor f.eks. robotteknologi, kunstig intelligens eller cybersikkerhed.

Spændende arbejde, gode karrieremuligheder, pæn løn og et arbejdsmarked, der bare venter på flere nyuddannede. IT-branchen mangler arbejdskraft, og særligt kvinder er efterspurgte i et felt, der historisk har en skæv kønsbalance. Derfor vil Aalborg Universitet gerne hjælpe flere unge kvinder med at få øjnene op for mulighederne i IT-branchen. En af dem, der allerede er søgt den vej, er Marie Brisson, der læser Cyber- og Computerteknologi:
”Det betyder selvfølgelig noget, at der er rigtigt gode job- og karrieremuligheder efter endt uddannelse. Men i bund og grund er min uddannelse enormt spændende, og jeg arbejder i høj grad med fremtidens løsninger på det digitale område. Jeg er rigtig glad for min dagligdag på studiet, og der er et godt studiemiljø og en god balance mellem det faglige og det sociale.”
Vigtigt med et bredt perspektiv
I marts inviterer Aalborg Universitet til en todages IT Camp i både Aalborg og København med overnatning for at få flere kvinder til at tage en IT-uddannelse. Et par travle, sociale og spændende dage, hvor der bliver mulighed for at lære mere om uddannelsen og dykke ned i f.eks. robotteknologi og kunstig intelligens. For IT er mere end programmering, det handler f.eks. også om hvordan man bruger IT i sundhedsvæsnet, klimasikring, app-udvikling og meget mere.
”Der er enormt stor efterspørgsel efter arbejdskraft med IT-kompetencer, og samtidigt har der i IT-branchen traditionelt været væsentligt flere mænd end kvinder. Det er heldigvis ved at ændre sig, og for at styrke den udvikling vil vi gerne se, om vi kan lokke flere kvinder til at uddanne sig indenfor IT. Både fordi det er en enormt spændende uddannelse med gode karrieremuligheder og i et lidt større perspektiv også fordi der er en tendens til, at man designer til dem, der ligner en mest. Så hvis alle IT-designerne er mænd, så bliver det digitale landskab også skævt”, siger Louise Møller Haase, prodekan på det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet.
Hvis du er kvinde mellem 18-24 år og nysgerrig på en uddannelse indenfor IT og alle de muligheder, det fører med sig, så kan du tilmelde dig her.
Det foregår den 21-22. marts i både Aalborg og København. Hotel og mad er inkluderet.
Skriv til itcamp@aau.dk for mere information.
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Døde bakterier kan redde mange liv9.5.2025 11:13:33 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital kan ved hjælp af en ny metode hurtigere diagnosticere blodforgiftning, som er en alvorlig og ofte dødelig infektion. Ved hjælp af DNA fra døde bakterier i blodet kan den nye metode på potentielt få timer identificere hvilken behandling, patienten har brug for.
Nye tal for integration: Danskerne blander sig mere og mere7.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at befolkningen i stigende grad blander sig på tværs af etnisk baggrund.
Danmarks bedste unge hackere tørner sammen til De Danske Cybermesterskaber 20253.5.2025 06:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kamp om titlen som Danmarks bedste hacker under 25 år og en plads på det danske Cyberlandshold ved De Danske Cybermesterskaber d. 3. maj 2025
Ny dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet30.4.2025 16:31:08 CEST | Pressemeddelelse
Cheflæge og forskningsleder ved Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, ansættes som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun leder i dag Center for Fælles Beslutningstagning og er også professor ved SDU. Hun tiltræder den 1. august 2025.
Flest kvinder får KOL – men behandlingen bygger på mænd28.4.2025 09:32:23 CEST | Pressemeddelelse
Flere kvinder end mænd bliver ramt af KOL, men alligevel bygger det meste af den viden, vi har om sygdommen, primært på mandlige patienter. Det vil forskere fra Aalborg Universitet nu ændre med et nyt forskningsprojekt, der dykker ned i kønsforskelle i sygdomsforløbet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum