Ungeklimarådet søger syv nye medlemmer til at være unges stemme i klimadebatten
Det er nu muligt at blive en del af Ungeklimarådet, hvis opgave er at rådgive og udvikle klimaanbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren.
Ungeklimarådet rådgiver og udvikler anbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren vedrørende dansk og international klimapolitik og har desuden til opgave at engagere den danske ungdom i den grønne omstilling.
Det er nu muligt at blive en del af Ungeklimarådet, som denne gang søger syv nye medlemmer, hvoraf tre er personlige mandater, som ansøges åbent. De resterende fire medlemmer skal repræsentere danske ungdomsorganisationer og -bevægelser og udpeges af DUF.
Medlemmerne i Ungeklimarådet kommer fra alle dele af landet, fra forskellige uddannelsesretninger og repræsenterer forskellige synspunkter på klimaudfordringerne. Alle personer, der er mellem 18 og 28 år ved ansøgningsfristen, som har lyst og tid til at engagere sig i rådets frivillige arbejde, opfordres til at søge.
Hensigten er at sammensætte et mangfoldigt Ungeklimaråd, der kan hjælpe unge med at komme til orde i klimadagsorden.
Ifølge nuværende medlem af Ungeklimarådet Ida Lærke Holm er det især meningsfuldt at engagere danske unge i klimadebatten. Derudover ser hun det også som interessant at arbejde med anbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren om den grønne omstilling.
Hun siger:
”Ungeklimarådet giver en unik mulighed for at samarbejde med andre unge, der har en helt anden indgangsvinkel til klima end en selv. Alle unge har alt på spil i klimakrisen, og der er derfor også meget, vi kan blive enige om - uanset om det handler om hvordan vi bør tage ansvar for forbrugsbaserede udledninger eller at gøre finanssektoren mere grøn. Og netop derfor er det også meningsfuldt at arbejde for at engagere endnu flere unge i klimadagsordenen.”
Den 10. marts kl. 17.00-18.00 vil der være informationsaften i hhv. København og Aarhus.
I København afholdes informationsmødet i Klima-, Energi, og Forsyningsministeriet (Holmens Kanal 20, 1040 København K), og i Aarhus afholdes det i 3F’s lokaler (Rymarken 4, 8210, Aarhus V, lokale E på 3. sal).
Her vil de nuværende medlemmer af Ungeklimarådet og Ungeklimarådets kontaktperson fra Klima-, Energi, og Forsyningsministeriet fortælle om, hvordan det er at være i Ungeklimarådet, og hvilke forventninger der er til medlemmerne i Ungeklimarådet. Der vil derudover være mulighed for at stille spørgsmål. Nærmere oplysninger om informationsaftenen vil blive delt på Ungeklimarådets SoMe-kanaler, når vi nærmer os datoen.
Ansøgningsfristen er den 4. april 2025 kl. 23:59.
De nye medlemmer vil blive udpeget umiddelbart efter ansøgningsfristen.
Læs mere om Ungeklimarådet og ansøg om medlemskab her.
Spørgsmål om Ungeklimarådet
Kontaktperson i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: Erika Dalsgaard Brunner,
Kontaktpersoner i Ungeklimarådet: Arbejdsgruppen for valg af nye medlemmer, ungeklima@gmail.com
For pressehenvendelser om Ungeklimarådet
Kontakt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon på tlf. 41723805 (modtager ikke sms)
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Flere penge til pulje for grønne investeringer26.6.2025 15:41:57 CEST | Pressemeddelelse
CO2-intensive virksomheder og kommercielle indenrigsfærger skal have lettere ved at omstille sig. Regeringen hæver derfor den øvre grænse for støtte i Investeringsstøtteordningen, der hjælper de udledere, som har sværest ved at omstille sig.
Nye anbefalinger til en mere robust vandsektor i fremtiden26.6.2025 07:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har nu fået de første anbefalinger fra Vandreguleringsudvalget. Målet er en robust sektor, der også i fremtiden har høj forsyningssikkerhed og yder beskyttelse af drikkevand og vandmiljøer.
Et grønnere Danmark: Arbejdet med nye klimateknologier og -tiltag skal styrkes10.6.2025 09:00:08 CEST | Pressemeddelelse
Som opfølgning på Aftale om et Grønt Danmark er et nyt klimatiltagsudvalg blevet nedsat. Udvalget skal hjælpe med at styrke både implementering og udrulning af nye innovative løsninger i det danske landbrug.
Ny aftale om mere energieffektive bygninger er på plads23.5.2025 08:59:23 CEST | Pressemeddelelse
Staten har indgået en aftale med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, der skal forbedre energieffektiviteten af de offentligt ejede bygninger. Aftalen betyder også, at energimærkningsordningen for bygninger bliver digitaliseret og gjort mere simpel.
Ny politisk aftale om grøn strøm fra havvindmøller bidrager til et grønnere og mere sikkert Danmark19.5.2025 16:08:41 CEST | Pressemeddelelse
I en usikker verden skal Danmark og Europa producere mere grøn energi selv. Det baner en bred politisk aftale vejen for med rammerne for nye udbud af havvindmølleparker, der potentielt kan levere strøm til tre millioner husstande.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum