Aarhus Universitet får ny prodekan for uddannelse på Tech
Hvordan skaber vi de bedste uddannelser og de bedste læringsvilkår for de studerende på vores universiteter? Det spørgsmål er noget, der virkelig ligger Louise Møller Haase på sinde, og det er noget, hun vil arbejde for i sit nye job som prodekan for uddannelse på Aarhus Universitet.

Hun var årets underviser på Aalborg Universitet (AAU) i 2018, har altid været engageret i at bedrive god undervisning og understøtte de studerendes læringsprocesser, og hun mener, at de studerende er det største impact, universiteterne skaber for samfundet.
Louise Møller Haase har betrådt gangene på AAU som både civilingeniørstuderende, ph.d., adjunkt og lektor i ca. 25 år. De sidste tre år som prodekan for uddannelse på universitetets Tekniske Fakultet for IT og Design. Nu kommer hun til Aarhus Universitet (AU) for at overtage rollen som ny prodekan for uddannelse på Faculty of Technical Sciences.
”Jeg glæder mig virkelig meget til at arbejde på et andet universitet. Jeg kommer fra et sted, hvor jeg er vokset op og har et meget stort både professionelt og personligt netværk, så jeg er spændt på at lære nye måder at arbejde på og lære nye kolleger at kende. Og så er AU også spændende på grund af uddannelsesområdet på Tech, der stadig er ved at blive bygget op. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig at være med til at udbygge og konsolidere,” siger hun.
Hun overtager rollen fra Finn Borchsenius, der har været prodekan for uddannelse i knap otte år, og som bl.a. har været med til at organisere AU’s fire ingeniørinstitutter. Finn Borchsenius vil frem til sommerferien hjælpe i overleveringen til den nye prodekan.
”Det vigtigste er de unge mennesker”
Louise Møller Haase har en baggrund i produktudvikling og produktdesign. Hun er uddannet civilingeniør i industrielt design, og hendes ph.d. fra 2010 handlede om, hvordan man skaber fælles forståelse og udnytter potentialet i interdisciplinære teamdynamikker i de tidlige faser af produktudvikling.
Siden har hun bl.a. forsket i cirkulær økonomi og langtidsevne-produkter, der handler om at skabe klassiske produkter, som kan genbruges og repareres, og som understøtter et bæredygtigt forbrug, og i hvordan virksomheder kan arbejde med bæredygtighed i deres produkter, som en del af deres forretningsstrategi.
”Sammensætningen af mennesker med forskellig baggrund har altid interesseret mig,” siger hun og forklarer, at det også er en af grundene til hendes interesse i at skabe de bedste rammer for studerende: ”For hvordan uddanner man bedst mennesker, der har meget forskellig baggrund og derfor opfatter ting forskelligt?”
Louise Møller Haase var lektor på AAU frem til 2021, hvor hun kom på et professorforfremmelses-program, men tiltrådte kort tid efter i stedet i stillingen som prodekan for uddannelse:
”Jeg havde ikke opsøgt muligheden, men blev spurgt om jeg havde lyst til at søge den, og det må jeg sige, at jeg har været utroligt glad for. Jeg synes, noget af det vigtigste, universiteterne skaber, er de unge mennesker, vi sender ud i samfundet. Det er det største impact, vi overhovedet laver. Og når man har undervist i mange år, er der måske mange ting, man gerne vil ændre eller forsøge at gøre anderledes. Som prodekan fik jeg muligheden for faktisk at ændre nogle af de ting, som spændte ben for at bedrive god uddannelse,” siger hun.
Et vigtigt uddannelsesprodukt
Danmarks universiteter står i disse år over for omfattende reformer, som kommer til at ændre det uddannelsesbillede, vi kender i dag. Og her får Louise Møller Haase en vigtig rolle at spille på AU, lyder det fra dekan på Faculty of Technical Sciences, Eskild Holm Nielsen:
”Den første og største opgave nu er implementering af kandidatreformen – herunder at få erhvervskandidaten til at spille og være med til at udnytte potentialet i et tæt samarbejde mellem vores erhvervsliv, vores uddannelse og vores forskning. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Louise om de her emner, for hun har et drive og en vindende natur og bringer styrke frem i de mennesker, hun arbejder sammen med,” siger han.
Louise Møller Haase samtykker:
”Der har været og er stadig mange reformer på universiteterne,” siger hun og fortsætter:
”Og jeg ser frem til at arbejde for at få skabt en erhvervskandidat, der giver mening for de studerende og for virksomhederne. Det er et rigtig vigtigt uddannelsesprodukt, som studerende skal føle sig trygge i, og som virksomheder skal kunne se, er attraktivt. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi som universiteter blive relevante på en ny måde, end vi kender i dag.”
Louise Møller Haase er 44 år, er gift og har to børn og bor i Mou i Nordjylland.
Hun tiltræder sin stilling som prodekan for uddannelse på AU’s Faculty of Technical Sciences den 1. april 2025.
Nøgleord
Kontakter
Jesper Bruun
Journalist
Aarhus Universitet
tlf.: 42404140
Mail: bruun@au.dk
Billeder

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
Aarhus Universitet skal rådgive de grønlandske myndigheder i yderligere fem år23.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i Grønland. Nu er nye aftaler faldet på plads, som forlænger samarbejdet i yderligere fem år.
CRISPR kan gøre planteproteiner lettere at fordøje22.4.2025 08:22:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har anvendt CRISPR/Cas9-teknologi til at forbedre fordøjeligheden af proteiner i byg og soja. Denne banebrydende metode kan få stor betydning for både fødevare- og foderindustrien ved at give mere fordøjelige fødevarer, forbedre dyrefoder og mindske miljøpåvirkningen.
Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Aarhus Universitet deltager i globalt initiativ med en bevilling på 27,4 millioner dollars, der skal reducere metanudledning fra kvægbesætninger8.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det danske programs målsætning er at reducere besætningers udledning ved hjælp af naturlige avlsmetoder som en del af et nyt, internationalt samarbejde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum