Københavns børne- og ungdomsborgmester ser gode elementer i Trivselskommissionens anbefalinger
Københavns børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager, roser trivselskommissionens fokus på fællesskab, bevægelse og foreningsliv som vigtige faktorer for at styrke børns og unges trivsel. Borgmesteren håber, at anbefalingerne vil skabe en positiv udvikling og gøre en reel forskel.

I dag præsenterer regeringens Trivselskommission en række anbefalinger til, hvordan trivslen blandt børn og unge kan styrkes.
Københavns børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager (C), er særligt glad for det fokus, som kommissionen retter mod fællesskaber og foreningslivet, krop og bevægelse, forældreskabet anno 2025, børn og unges robusthed, og at flere unge skal i fritidsjob.
- Jeg er rigtig glad for, at kommissionen har øje for de fællesskaber, som skabes ved bevægelse og i foreningslivet. Gode oplevelser sammen giver en følelse af at høre til. Det er afgørende vigtigt i et børne- og ungdomsliv. Samtidig giver det en ansvarsfølelse at være en del af et fællesskab. Jeg håber virkelig, at anbefalingerne kan være med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning.
Han hæfter sig samtidig ved, at anbefalingerne skal være med til at skabe flere nuancer i debatten om trivsel og mistrivsel, hvilket ifølge børne- og ungdomsborgmesteren er en afgørende forudsætning for, at trivslen blandt børn og unge kan løftes.
- Jeg håber, at anbefalingerne og de samtaler, som de giver anledning til, vil skabe klarhed og flere nuancer i debatten om børn og unges mistrivsel, så vi reelt kan gøre en forskel. Vi er mange, som skal være kloge på og arbejde sammen om de udfordringer, vi står med, og arbejdet er allerede i gang, uddyber Jakob Næsager.
Anbefalingerne spiller godt sammen med ny trivselsstrategi i Københavns Kommune
Københavns Kommune vedtog sidste år en ny, fælles trivselsstrategi på tværs af fire forvaltninger, der skal styrke børn og unges trivsel og sikre, at de får den nødvendige støtte hurtigst muligt.
Ifølge børne- og ungdomsborgmesteren spiller kommunens trivselsstrategi fint sammen med de anbefalinger, Trivselskommissionen i dag har præsenteret.
- Jeg ser mange overlap mellem det, Trivselskommissionen i dag har lagt frem, og den måde, vi allerede arbejder med trivsel på i København. Det er helt afgørende, at børn og unge får den rette hjælp så hurtigt som muligt. Ingen børn skal gå i lange perioder med ondt i maven over at skulle i skole, og det skal ikke først være, når børn får en diagnose, at de kan få den støtte, de har brug for.
Nøgleord
Kontakter
PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:29 45 40 73presse@buf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skolen ved Dybbølsbro åbner efter påske28.3.2025 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
I en splinterny bygning i Kødbyen åbner Skolen ved Dybbølsbro efter påske. Indvielsen finder sted den 25. april med deltagelse af borgmestre, elever, forældre og medarbejdere. Skolen, der viderefører traditionerne fra Gasværksvejens Skole, har plads til 840 elever og rummer faciliteter, der også kan benyttes af lokalsamfundet.
Københavnsk skole får Nest-klasser fra næste sommer24.3.2025 09:43:01 CET | Pressemeddelelse
Lundehusskolen i København er udvalgt til et pilotprojekt med Nest-klasser fra sommeren 2026. Klasserne skal være med til at skabe bedre forudsætninger for, at flere børn kan blive en del af de almene børnefællesskaber.
Nyt tilbud skal styrke sundheden og trivslen i folkeskolen17.3.2025 07:35:00 CET | Pressemeddelelse
De kommende år vil de ældste elever på udvalgte folkeskoler i København nemt kunne få et “Sundhedstjek” som en del af et nyt pilotprojekt. Det vækker glæde hos Ungeråd KBH, der bragte forslaget til politikerne.
Ny vej til ungdomsuddannelse i udsatte områder virker26.2.2025 14:57:01 CET | Pressemeddelelse
Unges adresse må ikke afgøre deres uddannelsesvalg. Derfor har Københavns Kommune i flere år arbejdet målrettet for at øge andelen af unge fra udsatte byområder, der fortsætter på en ungdomsuddannelse – og nu bærer indsatsen frugt.
Unge står ved en skillevej: Her er tre gode råd til at vælge ungdomsuddannelse15.1.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Det er fra i dag muligt at søge om optag på en ungdomsuddannelse. Ungdommens Uddannelsesvejledning i København har tre gode råd til, hvordan man træffer et godt valg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum