DI - Dansk Industri

DI: Tiltag mod korruption har sjældent været vigtigere

Del

Danmark bliver stadig set som det mindst korrupte land i verden. Men korruption trives i en usikker verden. Derfor har et fokus på antikorruption sjældent været vigtigere, siger underdirektør for global udvikling i Dansk Industri.

For tredje år i træk topper Danmark listen over de mindst korrupte lande i verden. Det er ubetinget en god nyhed i en usikker tid, siger Marie Gad, der er underdirektør for global udvikling i Dansk Industri (DI) i kølvandet på den årlige udgivelse af ’Corruption Perception Index’ (CPI) fra Transparency International.  

- Et samfund fri for korruption er afgørende både for dansk erhvervslivs muligheder for at agere smidigt og hurtigt for at bevare og forbedre dansk konkurrenceevne. I en tid hvor verden er under drastisk forandring, er det vigtigt, vi har fokus på at fastholde den position ved blandt andet at styrke det allerede velfungerende samarbejde mellem virksomheder og myndigheder, siger Marie Gad, underdirektør for global udvikling i DI. 

Korruption har fået en fornyet aktualitet i forbindelse med, at EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering (CSRD) er trådt i kraft. Det betyder, at virksomheder omfattet af direktivet blandt andet er forpligtede til at beskrive deres politik mod korruption og bestikkelse samt eventuelle påvirkninger af korruption og bestikkelse i regnskabsåret. 

- De nye EU-krav lægger et stort ansvar på europæiske virksomheder for at sikre ansvarlighed på tværs af deres globale værdikæde. Det bliver mere udfordrende i takt med, at den globale usikkerhed stiger. Korruption udgør en klar barriere for danske virksomheder, der byder på offentlige udbud i lande, der ligger i den dårlige ende af korruptionsindekset. Det gælder eksempelvis Ukraine, der modtager mange millioner i donorbistand fra Danmar, resten af EU og en række øvrige lande, siger Marie Gad. 

- Derfor er det positivt, at arbejdet for at blive godkendt som medlem af EU har betydet et øget fokus på korruptionsbekæmpelse i landet. Det er vigtigt, at vi fastholder fokus på netop det, så Ukraine ikke adopterer den korrupte kultur fra nabolande som Rusland og risikerer at sætte de mange investeringer og drømmen om et EU-medlemskab over styr, afslutter hun.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Reformer og massiv oprustning med ny teknologi skal finansiere styrkemål12.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Låntagning og krigsskat er en taberstrategi. Sådan har det lydt fra landets største erhvervsorganisation i de seneste ugers politiske debat om finansiering af et stærkere forsvar. Nu kommer DI med et nyt, konkret udspil til at finde en stor del af pengene. Nye reformer og en massiv oprustning med kunstig intelligens i den offentlige sektor skal skaffe op mod 30 milliarder kroner, som kan være med til at løse de store samfundsudfordringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye