DI: Tiltag mod korruption har sjældent været vigtigere
Danmark bliver stadig set som det mindst korrupte land i verden. Men korruption trives i en usikker verden. Derfor har et fokus på antikorruption sjældent været vigtigere, siger underdirektør for global udvikling i Dansk Industri.

For tredje år i træk topper Danmark listen over de mindst korrupte lande i verden. Det er ubetinget en god nyhed i en usikker tid, siger Marie Gad, der er underdirektør for global udvikling i Dansk Industri (DI) i kølvandet på den årlige udgivelse af ’Corruption Perception Index’ (CPI) fra Transparency International.
- Et samfund fri for korruption er afgørende både for dansk erhvervslivs muligheder for at agere smidigt og hurtigt for at bevare og forbedre dansk konkurrenceevne. I en tid hvor verden er under drastisk forandring, er det vigtigt, vi har fokus på at fastholde den position ved blandt andet at styrke det allerede velfungerende samarbejde mellem virksomheder og myndigheder, siger Marie Gad, underdirektør for global udvikling i DI.
Korruption har fået en fornyet aktualitet i forbindelse med, at EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering (CSRD) er trådt i kraft. Det betyder, at virksomheder omfattet af direktivet blandt andet er forpligtede til at beskrive deres politik mod korruption og bestikkelse samt eventuelle påvirkninger af korruption og bestikkelse i regnskabsåret.
- De nye EU-krav lægger et stort ansvar på europæiske virksomheder for at sikre ansvarlighed på tværs af deres globale værdikæde. Det bliver mere udfordrende i takt med, at den globale usikkerhed stiger. Korruption udgør en klar barriere for danske virksomheder, der byder på offentlige udbud i lande, der ligger i den dårlige ende af korruptionsindekset. Det gælder eksempelvis Ukraine, der modtager mange millioner i donorbistand fra Danmar, resten af EU og en række øvrige lande, siger Marie Gad.
- Derfor er det positivt, at arbejdet for at blive godkendt som medlem af EU har betydet et øget fokus på korruptionsbekæmpelse i landet. Det er vigtigt, at vi fastholder fokus på netop det, så Ukraine ikke adopterer den korrupte kultur fra nabolande som Rusland og risikerer at sætte de mange investeringer og drømmen om et EU-medlemskab over styr, afslutter hun.
Kontakter
Sara RudPresserådgiver
Tlf:28876803saru@di.dkFølg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
EU’s erhvervsministre i DI: Biosolutions skal kunne spire og gro i Europa18.7.2025 10:49:32 CEST | Pressemeddelelse
Nye innovative biologiske løsninger skal både på tallerkenen og på dagsordenen, lyder budskabet fra Dansk Industri efter en middag for EU’s erhvervsministre, EU-kommissær Stéphane Séjourné og chefen for Den Europæiske Investeringsbank, Nadia Calviño, i Industriens Hus. Fokus er på, hvordan Europa kan bevare sin globale førerposition inden for biosolutions.
DI: Kvantecomputeren Magne får nordisk forskning til at tage et kvantespring17.7.2025 10:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk kvantesatsning sætter Norden i førersædet i udviklingen af fremtidens løsninger. Det bliver verdens hidtil kraftigste kommercielle kvantecomputer – og det kan vi godt være stolte af, lyder det fra Dansk Industri.
DI: Ny EU-budgetramme rammer helt rigtigt med stor konkurrenceevnefond – men med en bitter eftersmag16.7.2025 17:50:26 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har ramt helt rigtigt med et nyt forslag om én stor konkurrenceevnefond på 409 milliarder euro, der skal styrke Europas konkurrencekraft inden for bl.a. forsvar, digitalisering og grøn omstilling. Fonden er en del af Kommissionens nye forslag til en ramme for EU's næste budget på 2 billioner euro i alt, hvoraf konkurrenceevne fylder omkring 23% af totale budget. Desværre lægger forslaget også op til en ny erhvervsskat, der vil skade Europas konkurrenceevne.
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum