Influenzaen er over os, men heldigvis er de fleste ældre vaccineret
Influenzasæsonen er i gang, og det betyder, at mange bliver syge med influenza. Heldigvis er rigtig mange, der er fyldt 65 år, blevet vaccineret mod influenza og covid-19, og den store opbakning til at blive vaccineret ses i alle dele af landet. Det viser Sundhedsstyrelsens status over vaccinationsindsatsen, der udkommer i dag
Der har været stor opbakning til at blive vaccineret mod både influenza og covid-19 blandt de 65+ årige. Det viser en status over vaccinationsindsatsen fra Sundhedsstyrelsen. Gratis vaccination har fra 1. oktober og til 20. december været et tilbud til ældre borgere og borgere i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19.
Blandt dem der er 65 år eller derover, er 76 procent blevet vaccineret mod influenza og 75 procent mod covid-19. Blandt borgere på landets plejehjem er tilslutningen endnu højere. Her er 85 procent både vaccineret mod influenza og mod covid-19.
Der er stor lighed i tilslutningen på tværs af regionerne. Uanset hvor i landet man bor, har der været stor opbakning til vaccination. Alle fem regioner har opnået en tilslutning til vaccination mod influenza og covid-19 på omkring 75 procent blandt de 65+ årige.
”Vi er rigtig glade for, at vi igen i år har nået en høj tilslutning til vaccination mod influenza og covid-19 på tværs af landet. Den høje tilslutning betyder, at mange er beskyttet mod alvorlig sygdom, og det er vigtigt nu i sæsonens sidste måneder, hvor vi ser flere smittede og flere indlagte med influenza. Mens smitten med influenza stiger, er forekomsten af smittede med covid-19 på et middel niveau”, siger enhedschef Kirstine Moll Harboe.
Størstedelen af vaccinationerne blev gennemført i oktober måned, hvorefter der blev gennemført færre vaccinationer uge for uge frem mod afslutningen på vaccinationssæsonen den 20. december 2024. Tilslutningen til vaccinationsindsatsen er et resultat af et tæt samarbejde mellem regioner, private aktører og sundhedsfaglige myndigheder.
Tilslutningen til vaccinationsprogrammet i 2024 er den højeste i Norden.
Regioner og Danske Lægers Vaccinations Service har stået for vaccinationerne
Regionerne har stået for at etablere et nært og tilgængeligt vaccinationstilbud til borgerne. Det er sket i samarbejde med den private aktør Danske Lægers Vaccinations Service.
”Den høje tilslutning sikrer, at mange af de mest sårbare personer, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19, er godt beskyttet mod alvorlig sygdom resten af sæsonen”, siger Kirstine Moll Harboe.
Sundhedsstyrelsen er i fuld gang med at planlægge det kommende efterårs sæsonvaccinationsprogram i samarbejde med blandt andre regionerne, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Statens Serum Institut.
Kontakter
Kontakt presse (modtager ikke SMS)
Tlf:7222 8510presse@sst.dkLinks
Om Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsens opgave er at fremme folkesundheden og skabe gode rammer for sundhedsvæsnet i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Sundhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sundhedsstyrelsen
Nye krav skal hjælpe borgere med nedsat hørelse1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye nationale kvalitetskrav skal give bedre hjælp og færre unødvendige undersøgelser af mennesker, der har brug for høreapparat.
Brug mindst faktor 30, når du er i solen30.6.2025 14:30:45 CEST | Pressemeddelelse
Nu er det sommer, og det gør, at UV-indekset er ekstra højt. Derfor er det ekstra vigtigt at passe på sin hud og undgå at blive forbrændt ved at følge anbefalingen om at bruge mindst faktor 30 i solcremen.
Unge får støtte til at sige nej til stoffer på Roskilde Festival30.6.2025 09:04:30 CEST | Pressemeddelelse
Sundhedsstyrelsen kører denne sommer en ny kampagne mod opioider og andre stoffer. Kampagnen rulles ud på ni festivaler, heriblandt Roskilde Festival, som en del af regeringsudspillet Ungdom uden opioider.
Ny kampagne skal klæde forældre og andre voksne på til en snak om opioider10.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune lancerer i dag en ny kampagne. Den skal give forældre og andre voksne omkring unge konkret viden og gode råd til at tage den vigtige samtale med teenagere om opioider og andre stoffer. Kampagnen er en del af regeringsudspillet Ungdom uden opioider, der også indeholder en ny vidensbank med tal for brug af opioider og andre stoffer fra fx en ny spildevandsundersøgelse.
Positive fællesskaber skal få færre unge til at begynde på tobak og nikotin26.5.2025 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere børn og unge bruger nikotinprodukter, som for eksempel nikotinposer, vapes, puff bars og cigaretter, enten hver dag eller en gang imellem. Derfor har Sundhedsstyrelsen nu udviklet undervisningsmateriale, der skal styrke positive fællesskaber uden tobak og nikotin. Det er målrettet til brug i 5.-7. klasse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum