International konference om softwarearkitektur kommer til Danmark for første gang
Fra 31. marts til den 4. april finder International Conference on Software Architecture (ICSA) sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen bliver kaldt en af verdens vigtigste af sin slags.

I 21 år har konferencen WICSA, sidenhen blot ICSA, bragt forskere fra hele verden og industrien sammen for at diskutere fremtiden inden for softwarearkitektur.
For første gang skal Danmark nu være vært. 31. marts - 4. april finder konferencen sted på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet (SDU) i Odense.
Og det glæder Joost Nijhoff, der er chef for Vækst & Turisme i Odense Kommune, at det er lykkedes SDU at tiltrække den prestigefyldte konference:
- For Odense, en by kendt for robotteknologi og innovation, er det en fantastisk mulighed at vise vores engagement i teknologisk udvikling og samarbejde. Vi ser frem til at byde deltagerne velkommen til byen og skabe en inspirerende og produktiv atmosfære, siger han.
- Vores mål er, at alle deltagere, når de er på vej hjem, tænker: Den by skal jeg tilbage til!
Softwarearkitektur er kritisk område
Også professor i software engineering og en af arrangørerne af konferencen, Mikkel Baun Kjærgaard, mener, at konferencen vil få en positiv betydning for Danmark, Fyn og måske især for forsknings- og uddannelsesmiljøet på SDU.
Og så mener han, at konferencen kan være med til at slå fast, at softwarearkitektur er et afgørende område inden for ingeniørvidenskaberne, som fortjener større fokus:
- At bygge software uden at tilpasse arkitekturen er som at bygge familiehuse baseret på grundplaner fra supersygehuse eller omvendt. Uden et tilpasset fundament og en veldefineret struktur risikerer man, at huset ikke kan bygges eller kollapser ved den mindste belastning som, for eksempel ved et cyberangreb, forklarer Mikkel Baun Kjærgaard.
- Softwarearkitektur sikrer, at alle dele bygges effektivt og arbejder sammen harmonisk, hvilket gør det meget mere sandsynligt, at man kan levere systemet indenfor den forventede ramme og i den forventede kvalitet.
Holde sig opdateret
En af de virksomheder, som kommer til at deltage i ICSA 2025 i Odense, er Umbraco, som står bag CMS-tjenesten af samme navn.
For Filip Bech-Larsen, der er CTO i Umbraco, var det helt naturligt og oplagt, at virksomheden skal være med på og bidrage til konferencen.
- Som moden tech-virksomhed er det vigtigt for os at holde os opdaterede. Både hvad angår den håndgribelige teknologiske i-morgen-forandring, og også med det lange lys, i forhold til hvad fremtiden byder, siger han.
- Det er essentielt fra et produktudviklingsperspektiv, men også for tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere i et konkurrencepræget miljø, hvor der er kamp om talenter, og man må konkurrere på andet og mere end bare økonomi.
FAKTA
ICSA 2025 finder sted på Det Tekniske Fakultet på SDU i Odense fra 31. marts til 4. april. Temaet er: Architecting for the next generation of intelligent systems.
Blandt hovedtalerne er Len Bass fra Carnegie Mellon University, David Lo fra Singapore Management University, Helena Olsson fra Malmö Universitet og den uafhængige konsulent Christian Horsdal.
Konferencen bliver afholdt af IEEE, verdens største organisation for teknologifremme.
Læs mere her.
Kontakter
Mikkel Baun Kjærgaard
Professor, SDU
mbkj@mmmi.sdu.dk
+45 21972447
Mahyar Tourchi Moghaddam
Lektor, SDU
mtmo@mmmi.sdu.dk
+45 65507296
Morten Berenth Nielsen
Chefkonsulent, SDU
mobn@sdu.dk
+45 93507313
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum