International konference om softwarearkitektur kommer til Danmark for første gang
Fra 31. marts til den 4. april finder International Conference on Software Architecture (ICSA) sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen bliver kaldt en af verdens vigtigste af sin slags.
I 21 år har konferencen WICSA, sidenhen blot ICSA, bragt forskere fra hele verden og industrien sammen for at diskutere fremtiden inden for softwarearkitektur.
For første gang skal Danmark nu være vært. 31. marts - 4. april finder konferencen sted på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet (SDU) i Odense.
Og det glæder Joost Nijhoff, der er chef for Vækst & Turisme i Odense Kommune, at det er lykkedes SDU at tiltrække den prestigefyldte konference:
- For Odense, en by kendt for robotteknologi og innovation, er det en fantastisk mulighed at vise vores engagement i teknologisk udvikling og samarbejde. Vi ser frem til at byde deltagerne velkommen til byen og skabe en inspirerende og produktiv atmosfære, siger han.
- Vores mål er, at alle deltagere, når de er på vej hjem, tænker: Den by skal jeg tilbage til!
Softwarearkitektur er kritisk område
Også professor i software engineering og en af arrangørerne af konferencen, Mikkel Baun Kjærgaard, mener, at konferencen vil få en positiv betydning for Danmark, Fyn og måske især for forsknings- og uddannelsesmiljøet på SDU.
Og så mener han, at konferencen kan være med til at slå fast, at softwarearkitektur er et afgørende område inden for ingeniørvidenskaberne, som fortjener større fokus:
- At bygge software uden at tilpasse arkitekturen er som at bygge familiehuse baseret på grundplaner fra supersygehuse eller omvendt. Uden et tilpasset fundament og en veldefineret struktur risikerer man, at huset ikke kan bygges eller kollapser ved den mindste belastning som, for eksempel ved et cyberangreb, forklarer Mikkel Baun Kjærgaard.
- Softwarearkitektur sikrer, at alle dele bygges effektivt og arbejder sammen harmonisk, hvilket gør det meget mere sandsynligt, at man kan levere systemet indenfor den forventede ramme og i den forventede kvalitet.
Holde sig opdateret
En af de virksomheder, som kommer til at deltage i ICSA 2025 i Odense, er Umbraco, som står bag CMS-tjenesten af samme navn.
For Filip Bech-Larsen, der er CTO i Umbraco, var det helt naturligt og oplagt, at virksomheden skal være med på og bidrage til konferencen.
- Som moden tech-virksomhed er det vigtigt for os at holde os opdaterede. Både hvad angår den håndgribelige teknologiske i-morgen-forandring, og også med det lange lys, i forhold til hvad fremtiden byder, siger han.
- Det er essentielt fra et produktudviklingsperspektiv, men også for tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere i et konkurrencepræget miljø, hvor der er kamp om talenter, og man må konkurrere på andet og mere end bare økonomi.
FAKTA
ICSA 2025 finder sted på Det Tekniske Fakultet på SDU i Odense fra 31. marts til 4. april. Temaet er: Architecting for the next generation of intelligent systems.
Blandt hovedtalerne er Len Bass fra Carnegie Mellon University, David Lo fra Singapore Management University, Helena Olsson fra Malmö Universitet og den uafhængige konsulent Christian Horsdal.
Konferencen bliver afholdt af IEEE, verdens største organisation for teknologifremme.
Læs mere her.
Kontakter
Mikkel Baun Kjærgaard
Professor, SDU
mbkj@mmmi.sdu.dk
+45 21972447
Mahyar Tourchi Moghaddam
Lektor, SDU
mtmo@mmmi.sdu.dk
+45 65507296
Morten Berenth Nielsen
Chefkonsulent, SDU
mobn@sdu.dk
+45 93507313
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Patienter med øjensygdom kører bil, selvom de er utrygge4.2.2025 12:43:47 CET | Pressemeddelelse
Øjensygdommen våd AMD påvirker synet. Et nyt studie fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital viser, at hver femte patient, som kører bil og har våd AMD, er utrygge i trafikken.
Ny forskning om borderline personlighedsforstyrrelse4.2.2025 12:19:56 CET | Pressemeddelelse
Psykolog Ole Jakob Storebø har forsvaret sin doktorafhandling om, hvordan man bedst undersøger behandling af personer med borderline personlighedsforstyrrelse (BPF). Forsvaret fandt sted den 24. januar på Syddansk Universitet.
Professor Erik Albæk fylder 70 år31.1.2025 12:07:29 CET | Pressemeddelelse
Professor Erik Albæk fylder den 1. februar 70 år. Han blev i 2005 hentet til Syddansk Universitet for at lede forskningen ved universitetets nyoprettede journalistuddannelse. I løbet af de 20 år, der er gået, er det lykkedes ham at skabe et internationalt højt estimeret journalistikforskningsmiljø. I de første år efter sin ansættelse hjemtog han et betydeligt antal store forskningsbevillinger, som satte ham i stand til at ansætte og uddanne en række unge, kvikke ph.d.-studerende, hvoraf de fleste i dag har stillinger på danske eller udenlandske universiteter. Center for Journalistiks stærke forskningsprofil afspejles i, at Erik Albæk og hans unge kolleger har vundet adskillige internationale priser som anerkendelse af deres forsknings høje kvalitet. Blandt andet modtog han i 2016 sammen med tre kolleger Harvard Universitets prestigefulde ’Goldsmith Book Prize’ for bogen Political Journalism in Comparative Perspective. Erik Albæk er en afholdt underviser, som ofte har fungeret som akade
Forskere kortlægger hjernens selvhelbredende evner efter slagtilfælde24.1.2025 10:41:09 CET | Pressemeddelelse
Hjernen forsøger at reparere skader efter et slagtilfælde ved hjælp af sine egne reparationsceller, der fungerer som små håndværkere, men deres arbejde hæmmes ofte af betændelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Milano Universitet.
Nyt nationalt ph.d.-akademi er en investering i fremtidens forskningstalenter22.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet (SDU) har fået en bevilling på 500 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at etablere et nationalt ph.d.-akademi med fokus på talentudvikling og forskeruddannelse. Akademiet kommer til at ligge på SDU, og aktiviteterne er for ph.d.-studerende bredt i den danske universitetssektor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum