Energistyrelsen

Miljøkonsekvensrapport for CO2-lagringsprojekt sendes i offentlig høring

Del

Energistyrelsen har i dag sendt miljøkonsekvensrapporten for CO2-lagringsprojektet Greensand Future i Nordsøen i høring. Høringsfristen er 24. marts 2025.

Illustration: Billedet viser projektets udformning bestående af et offloadingsystem med rørledning koblet til platformen Nini A. Billedet er fra miljøkonsekvensrapporten. Rettighed: INEOS E&P.
Illustration: Billedet viser projektets udformning bestående af et offloadingsystem med rørledning koblet til platformen Nini A. Billedet er fra miljøkonsekvensrapporten. Rettighed: INEOS E&P.

Borgere, organisationer, myndigheder mv., har nu mulighed for i perioden 27. januar 2025 – 24. marts 2025 at komme med bemærkninger til den miljøkonsekvensrapport, der er udarbejdet af Rambøll i forbindelse med INEOS E&P’s ansøgning om tilladelse til det første CO2-lagringsprojekt i det større projekt, Greensand Future.

Se høringsmaterialet "Miljøkonsekvensrapport for CO2-lagringsprojektet Greensand Future i Nini Vest-feltet i Nordsøen".

Det ansøgte projekt vil årligt lagre 0,3 mio. ton CO2

INEOS E&P, Harbour Energy og Nordsøfonden står bag Greensand Future projektet, som vil blive gennemført fra den eksisterende Nini A platform, der er beliggende ca. 170 m fra den jyske vestkyst. Projektet har til formål at anvende det tidligere oliefelt, Nini Vest, til at lagre CO2, og det forventes, at projektet kan lagre ca. 0,3 millioner tons CO2 om året i otte år. Samlet forventes projektet at lagre 2,4 millioner tons.

Parterne vil etablere et offloadingsystem, der skal muliggøre, at CO2 kan overføres fra skib og pumpes ned i reservoiret. Det vil bl.a. omfatte installation af en 6” fast rørledning samt betonmadrasser og ankre, der holder rørledningen på plads. I driftsfasen vil CO2 blive transporteret fra Esbjerg havn til offloadingsystemet, hvorfra der injiceres CO2 i reservoiret. Den injicerede CO2 vil løbende blive overvåget bl.a. gennem seismiske undersøgelser.

Illustration%3A%20Kort%20fra%20milj%F8konsekvensrapporten%20med%20placering%20af%20Greensand%20Future%20projektet%20ved%20platformen%20Nini-A.%20Rettighed%3A%20INEOS%20E%26P.
Illustration: Kort fra miljøkonsekvensrapporten med placering af Greensand Future projektet ved platformen Nini-A. Rettighed: INEOS E&P.

Høringen

Miljøkonsekvensrapporten er fremlagt for offentligheden fra den 27. januar 2025 til den 24. marts 2025, og rapporten er desuden sendt til relevante danske myndigheder og organisationer.

Bemærkninger til vurderingen af miljøpåvirkningerne i Danmark og de grænseoverskridende miljøpåvirkninger fra Greensand Future-projektet kan indsendes til Energistyrelsen på mail til ens@ens.dk med kopi til trskk@ens.dk eller per brev til Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V, senest den 24. marts 2025.

Materialet er sideløbende i international høring i medfør af Espoo-konventionen.

Kontakt

Trine Skovgaard Kirkfeldt, tlf. +45 33 92 24 19, e-mail: ccs-miljo@ens.dk.

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Ny rapport: Dansk biogas vurderes at kunne produceres med færre energiafgrøder8.1.2025 11:13:34 CET | Nyhed

Brugen af energiafgrøder som majs har haft stor betydning for produktionen af dansk biogas. I de senere år er reglerne strammet ved bl.a. at sænke grænsen for, hvor mange energiafgrøder der er tilladt i produktionen. Brugen af majs forbydes fra august 2025. I en ny rapport vurderes det, at den danske biogasbranche vil kunne tilpasse sig de strammere regler, uden at det medfører markante reduktioner i produktionen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye