Farvel og stor tak til Ebbe Malte Iversen
30. januar træder Aarsleffs bestyrelsesformand tilbage efter fem år i front for virksomheden. 50 år i alt. Selv kalder han det en langsom nedtrapning.
Vælg et job, du elsker, og du behøver aldrig skulle arbejde en dag i dit liv.
Fodbold- og skuespillere, komikere eller kunstnere udlever måske tydeligst denne livsfilosofi. Men det gælder også, med egne ord, Ebbe Malte Iversen, akademiingeniør og afgående bestyrelsesformand for Aarsleff-koncernen.
Han begyndte karrieren i selskabet i 1975 og har besiddet så forskellige roller som kalkulatør, afdelingsingeniør, direktør og siden administrerende direktør. Kronen på værket satte han i 2020, da aktionærerne bad ham indtræde i rollen som bestyrelsesformand – det hverv han nu fratræder.
”Mit arbejde har også været min hobby – og jeg har været utroligt privilegeret. Men nu er jeg blevet 73 og har stadig nogle ambitioner, jeg gerne vil realisere – særligt i forhold til familien – og nogle bestyrelsesopgaver. Så tidspunktet er det rigtige for mig, og det er det rigtige for Aarsleff,” siger han.
En vild rejse
Ebbe Malte Iversen afbryder derfor rejsen med Aarsleff – og selv om metaforen er lettere slidt, kan man i hans tilfælde ikke komme uden om, at både mand og virksomhed har været i bevægelse – i nærmest tektonisk skala.
Da den afgående bestyrelsesformand begyndte på Aarsleffs daværende kontor på Lokesvej, virkede forretningen primært som underentreprenør for lokale murermestre. Ebbe Malte Iversen skønner, at han var én blandt godt 20 funktionærer på kontoret, der sammen med byggepladserne leverede en omsætning på cirka 50 millioner kroner årligt.
I dag forlader han en virksomhed, der omsætter for mere end 21 milliarder kroner, og som netop har leveret endnu et rekordresultat, hvor bundlinjen passerede milliarden.
”Hos Aarsleff har vi været gode til at indgå i projektsamarbejder, vi kunne lære af. Det gælder sammen med vores kunder og partnere samt i et utal af konsortier og joint ventures. Og så har vi været gode til at identificere de områder inden for branchen, hvor vi kunne opnå en fordel ved øget specialisering – det gælder for eksempel funderingsarbejder, underjordisk rørrenovering, jernbanearbejder og installationsarbejder,” uddyber Ebbe Malte Iversen og sætter trumf på:
”Og så er koncernen begunstiget med masser af idérige og engagerede medarbejdere. Det har givet en konkurrencefordel på den lange bane,” siger han.
Langsom nedtrapning
Han fortsætter fortællingen – og trækker en rød tråd fra Aarsleffs engagement i etableringen af danske kulhavne og naturgasarbejder til kommende Power2X-anlæg, havvindmølleparker og grøn energi. Interessen for anlægsbranchen forsvinder ikke med beslutningen om at træde tilbage. Til gengæld afstår Ebbe Malte Iversen helst fra at komme med gode råd til sin efterfølger.
”Jeg ønsker, at virksomheden vil blive endnu bedre til det, den allerede kan, samt at den fortsat både udvikler sig i bredden og i dybden. Aarsleff kan noget, der er behov for. Medarbejderne har selv medvirket til at skabe en forhjulstrukken, initiativrig organisation og opbygge en sund økonomi.”
Ebbe Malte Iversen bevarer sin bestyrelsespost i Aarsleff-Fonden og er desuden formand i Stibo-koncernen og i Ejendomsfonden Aarhus International School samt næstformand i Ege Carpets.
For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt Ebbe Malte Iversen direkte:
Tlf.: 4030 8386 / mail: emi@aarsleff.com
Blå bog:
73 år og opvokset i Lemvig
Uddannet akademiingeniør, bygningslinjen på Aalborg Universitet
Ansat ved Aarsleff i 1975 som kalkulatør.
Medlem af direktionen i 1989 og administrerende direktør fra 1999 til 2018.
Bestyrelsesformand fra 2020 til 2025.
Gift, tre børn og flere børnebørn. Bosiddende i Højbjerg ved Aarhus.
Ridder af Dannebrog samt modtager af Erhverv Aarhus Prisen, og Building Awards hædersprisen.
Nøgleord
Billeder
Om Aarsleff-koncernen
Infrastruktur og byggeri til moderne samfund
Aarsleff-koncernen omsætter for mere end 21,7 milliarder kroner om året – heraf cirka en tredjedel i udlandet. Vi udfører opgaver inden for infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og byggeri. Vi opererer på internationalt niveau og er markedsledende i Danmark og i de lande i Nordeuropa, hvor vi tilbyder vores specialiserede kompetencer inden for især rørfornyelse og fundering.
Det ligger i Aarsleffs kultur at skabe værdi gennem udvikling, omstilling og innovation. Vi tager ansvar og bidrager aktivt til bæredygtig udvikling og innovative projekter, som styrker vores forretning og gavner miljø, klima og samfund.
Aarsleff-koncernen beskæftiger 8.800 engagerede medarbejdere.
Følg pressemeddelelser fra Per Aarsleff Holding A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Per Aarsleff Holding A/S
Fire store rammekontrakter til Aarsleff Rail20.1.2025 11:18:14 CET | Pressemeddelelse
I de kommende år skal Aarsleff Rail stå for den manuelle sporvedligeholdelse omkring København og S-banen og har også fået til opgave at fjerne det gamle signaludstyr i hele landet
Aarsleff skal renovere kraftværk på Pituffik Space Base3.10.2024 09:24:23 CEST | Pressemeddelelse
J-plant skal have nye rammer og klargøres til moderne generatorer.
Når godt håndværk bliver en sport9.9.2024 08:43:07 CEST | Pressemeddelelse
Hos Aarsleff hepper vi på Alex og de andre danske lærlinge, som dyster i WorldSkills
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum