Ung kræftforsker fra Aarhus vinder prestigefuld pris
Ph.d.-studerende Martin Qvist Rasmussen fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet er vinder af Fogh-Nielsen-konkurrencen 2025 og modtager 75.000 kr. Legatet gives til unge forskere, der formidler banebrydende forskning inspirerende og overbevisende.
Ved årets PhD Day deltog tre udvalgte talenter fra Health på Aarhus Universitet i den traditionsrige forskerkonkurrence, som har været et stort tilløbsstykke på fakultetet lige siden 2010. Over 400 mennesker var mødt op for at overvære de skarpe præsentationer, som hver finalist havde 10 minutter til at levere fra den store scene i Per Kirkeby Auditoriet. En dommerkomité bestående af erfarne sundhedsvidenskabelige forskere vurderede præsentationerne og fordelte legatsummen på i alt 125.000 kr.
Martin Qvist Rasmussen løb med førstepladsen efter at have præsenteret sin forskning i målrettet behandling af mesotheliom, en sjælden og aggressiv kræftsygdom, der er tæt forbundet med eksponering for asbest. Hans arbejde fokuserer på at udvikle en antistof-lægemiddelkobling, der præcist opsøger og eliminerer kræftceller. Projektet, som har potentiale til at ændre behandlingen af patienter med mesotheliom, blev formidlet både let forståeligt og med stort engagement, hvilket imponerede dommerne.
Kirsten Marie Woolpart og Anne Kraushaar Martensen, begge fra Institut for Klinisk Medicin, delte andenpladsen og modtog hver 25.000 kr. Kirsten Marie Woolpart præsenterede sit forskningsprojekt, som undersøger, hvorfor nogle unge kvinder med brystkræft afbryder deres endokrine terapi før tid, mens Anne Kraushaar Martensen fremlagde sin undersøgelse af, hvordan en neurostimulator, der fungerer som en lille pacemaker, kan bruges til hurtigere genopretning af tarmens funktion efter operation.
Om PhD Day
PhD Day er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor fakultetets ph.d.-studerende præsenterer deres forskning, og Fogh-Nielsen-konkurrencen udgør et af dagens højdepunkter. Arrangementet blev i år afholdt den 17. januar i Søauditorierne på Aarhus Universitet og bød på både videnskabelige præsentationer, prisuddelinger og keynotes fra prominente forskere.
Kontakt
Ph.d.-studerende Martin Qvist Rasmussen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mail: mqr@biomed.au.dk
Billeder
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Biomediciner får millionbevilling til at undersøge ny kræftbehandling21.1.2025 10:46:48 CET | Pressemeddelelse
Postdoc Frederik Holm Rothemejer fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin får 2,5 millioner kroner fra puljen ” Unge Talentfulde Kræftforskere” under Kræftens Bekæmpelse. Bevillingen finansierer et forskningsophold på Dana-Farber Cancer Institute og Harvard Medical School i Boston, USA.
Sundhedsdonationer på i alt 15 millioner kroner lander hos Health-forskere16.1.2025 14:55:49 CET | Pressemeddelelse
Sygeforsikringen ”danmark” har uddelt tre bevillinger fra puljen ”Sundhedsdonationer” til forskningsprojekter på Institut for Klinisk Medicin. Projekternes emner spænder fra cirkulerende tumor-DNA over antihormonbehandling til betændelsesfremkaldende stoffer i huden.
Ny behandling af ældre tarmpatienter reducerer behov for indlæggelser markant18.12.2024 10:10:05 CET | Pressemeddelelse
Ældre med livstruende tarminfektion kan behandles bedre, og uden at skulle på hospitalet, viser studie.
Næsten 55 millioner kroner til ny forskning som styrker børns og unges trivsel og udvikling17.12.2024 12:36:01 CET | Pressemeddelelse
I år uddeler Partnerskab for Børneforskning ca. 48 millioner kroner til forskningsprojekter på 0-6 års området. Helt ekstraordinært uddeles i år også knap 6 millioner til forskning i børn og unges fritid. Projekterne skal blandt andet understøtte børns deltagelsesmuligheder i fællesskaber i dagtilbud, udvikle nye pædagogiske tilgange og undersøge børn og unges trivsel i pædagogiske fritidstilbud.
Kunstig intelligens kan forudsige tvangsindlæggelser og bane vej for forebyggelse28.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Maskinlæring baseret på data fra den elektroniske patientjournal kan føre til mere målrettet behandling og forebyggelse i Psykiatrien. I nye projekter fokuserer forskerne på forudsigelse af type 2-diabetes og hjertekarsygdom.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum