Forsikring & Pension

Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilke forsikringer man skal have med, når man skal på skiferie? Hvornår man har pligt til at rydde sit fortov? Og hvordan forsikringen dækker, hvis en mobiloplader bryder i brand?

Colourbox - by #221541
Colourbox - by #221541

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen danskere med forsikringsrelaterede spørgsmål og med hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser, samler forsikringseksperterne de oftest stillede spørgsmål og svar, og dem kan landets redaktioner frit kan benytte ved henvisning til Forsikringsoplysningen. De medfølgende billeder kan benyttes frit ved kreditering af fotograf.

 

Januar 2025:

Spørgsmål - Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi tager på skiferie enten nordpå eller sydpå?

Vi planlægger 2 skiferier denne vinter. Den ene går til Sverige og den anden går til Italien, men hvilke regler og lovgivning på området er gældende i de lande?

Svar fra Forsikringsoplysningen:

Der gælder forskellige regler rundt omkring i Norden og i Europa, og det er en rigtig god idé at sætte sig ind i reglerne, inden man drøner ned ad pisterne.

I Italien er en ansvarsforsikring lovpligtig, når du står på ski. Du skal medbringe bevis for, at du har forsikringen i orden, ellers risikerer du at få inddraget dit liftkort. Privatansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen, og du kan ringe til dit forsikringsselskab og få tilsendt et dokument, som kan printes og medbringes.

I Sverige er der krav om vinterdæk i perioden 1. december til 31. marts, og er der ikke tale om pigdæk, skal de være mærket med et alpetop/snefug-symbol. Det betyder, at der kan være ældre vinterdæk, som ikke længere er lovlige.

Der er ikke krav om ansvarsforsikring i Sverige, men det er altid en god idé at have ansvarsforsikringen i orden, hvis uheldet er ude, og man kommer til at køre en anden ned på pisten.

Spørgsmål - Hvornår har jeg pligt til at rydde mit fortov, hvis der er sne og isglat?

I hvilket tidsrum har jeg pligt til at rydde mit fortov, hvis der er sne- og isglat? Skal jeg stå op om natten eller køre hjem fra arbejdet, hvis der pludselig falder sne?

Svar fra Forsikringsoplysningen:

Som husejer har du pligt til at rydde dit fortov og foretage den nødvendige glatførebekæmpelse straks efter snevejret er holdt op. Snerydningspligten gælder mellem kl. 7 og 22 – om søndagen først fra kl. 8.

Du skal derfor ikke stå op om natten eller haste hjem fra arbejdet midt på dagen, men du skal foretage den nødvendige snerydning, så snart du kommer hjem, og hvis du fx arbejder hjemme, skal du rydde sne i løbet af dagen.

Hvis du ikke er hjemme i en længere periode, skal du aftale med naboer eller andre, at de kan rydde sne og glatførebekæmpe i dit sted.

Spørgsmål - Dækker min forsikring, hvis en mobiloplader bryder i brand?

Dækker min indboforsikring, hvis min mobiloplader bryder i brand. Helt generelt, men også hvorvidt forsikringsselskabet skelner mellem om det er en original oplader, der er skyld i branden, eller om det er en billig efterligning købt på fx Temu, der er brudt i brand?

Svar fra Forsikringsoplysningen:

Som udgangspunkt dækker indboforsikringen brand, og det vil den også gøre, hvis en oplader bryder i brand – uanset hvilken oplader, der er tale om.

Det er dog rigtig godt at tage sine forholdsregler, når man oplader elektriske devices, fordi de kan bryde i brand. Brand er både livsfarlig og ødelæggende, uanset om forsikringen dækker eller ej.

Vi har samlet en række gode råd til forebyggelse af brand i elektriske apparater - rådene finder du her

Forsikringsoplysningen har ikke kendskab til, at der er begrænsninger i dækningen, hvis branden skyldes en oplader købt på Temu eller anden kinesisk hjemmeside, men en nylig undersøgelse (fra Forbrugerrådet Tænk) har vist, at opladere fra Temu over tid kan blive livsfarlige.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download
Colourbox - by #248831
Colourbox - by #248831
Download
Colourbox - by #257659
Colourbox - by #257659
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye