På under ét sekund sender nyt system den nærmeste ambulance afsted
Mange af de mest akutte ambulancer i Region Hovedstaden bliver nu sendt afsted via et automatisk system hos Akutberedskabets vagtcentral 1-1-2. Det nye system betyder, at ambulancerne ofte kommer endnu hurtigere frem til patienten.

Systemet, der hedder Logis, sender automatisk de fleste af de såkaldte a-kørsler ud. A-kørsler er dem, hvor der er tale om potentielt livstruende situationer, og hvor ambulancen derfor skal være fremme hurtigst muligt. Konkret overvåger systemet hele regionen og sender på under ét sekund den nærmest egnede transport afsted.
Ifølge formand for Sundhedsudvalget Jacob Rosenberg (C) er det afgørende at have et vedvarende fokus på, hvor man kan optimere.
”Selvom vores ambulancer i forvejen når rigtig hurtigt frem til borgeren, er det vigtigt for os hele tiden at se på, om vi kan gøre nogle processer hurtigere og nemmere, og derfor er det rigtig positivt, at systemet kan bidrage til at nedbringe ventetiden,” siger han.
Fra politisk side er der sat et mål om, at 93% af a-kørslerne skal være fremme hos patienten inden for 15 minutter. Ser man overordnet på regionen, opfylder 98,7 procent af alle a-kørslerne dét mål.
Godt for både borgere og medarbejdere
Også hos Region Hovedstadens Akutberedskab glæder man sig over, at systemet har vist gode resultater. Det gavner nemlig både patienterne og de ansatte.
”Vi sparer tid i forhold til manuelt at skulle sende alle transporterne ud. Når det skal gå hurtigt, er det en stor hjælp for vores medarbejdere, at systemet overtager nogle af opgaverne,” siger Anja Erikson, der er chef for AMK Vagtcentralen, der omfatter 1-1-2 og disponering af ambulancerne.
Derfor undersøger man i Akutberedskabet nu muligheden for at brede systemet ud, så andre former for opgaver også kan blive sendt automatisk.
Det betyder dog ikke, at medarbejderne bliver overflødige.
”Som med så meget andet teknologi, er der situationer, en computer ikke kan gennemskue, og hvor det kræver, at der er et menneske bag. Derfor er det godt, at vi har et miks, så vi hele tiden kan optimere situationerne, både for borgerne og for de ansatte,” siger Akutberedskabets direktør, Thomas Reimann.
Fakta - responstider
- Den politiske målsætning er, at 93 procent af a-kørslerne skal være fremme inden for 15 minutter. I 2024 var 98,7 procent af kørslerne i Region Hovedstaden fremme inden for den tid.
- Medianresponstiden er, siden systemet blev implementeret, reduceret fra 6 minutter og 40 sekunder til 6 minutter og 9 sekunder.
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkMaria HaargaardPressekonsulentRegion Hovedstadens Akutberedskab
Tlf:21177393maria.haargaard@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum