På under ét sekund sender nyt system den nærmeste ambulance afsted
Mange af de mest akutte ambulancer i Region Hovedstaden bliver nu sendt afsted via et automatisk system hos Akutberedskabets vagtcentral 1-1-2. Det nye system betyder, at ambulancerne ofte kommer endnu hurtigere frem til patienten.
Systemet, der hedder Logis, sender automatisk de fleste af de såkaldte a-kørsler ud. A-kørsler er dem, hvor der er tale om potentielt livstruende situationer, og hvor ambulancen derfor skal være fremme hurtigst muligt. Konkret overvåger systemet hele regionen og sender på under ét sekund den nærmest egnede transport afsted.
Ifølge formand for Sundhedsudvalget Jacob Rosenberg (C) er det afgørende at have et vedvarende fokus på, hvor man kan optimere.
”Selvom vores ambulancer i forvejen når rigtig hurtigt frem til borgeren, er det vigtigt for os hele tiden at se på, om vi kan gøre nogle processer hurtigere og nemmere, og derfor er det rigtig positivt, at systemet kan bidrage til at nedbringe ventetiden,” siger han.
Fra politisk side er der sat et mål om, at 93% af a-kørslerne skal være fremme hos patienten inden for 15 minutter. Ser man overordnet på regionen, opfylder 98,7 procent af alle a-kørslerne dét mål.
Godt for både borgere og medarbejdere
Også hos Region Hovedstadens Akutberedskab glæder man sig over, at systemet har vist gode resultater. Det gavner nemlig både patienterne og de ansatte.
”Vi sparer tid i forhold til manuelt at skulle sende alle transporterne ud. Når det skal gå hurtigt, er det en stor hjælp for vores medarbejdere, at systemet overtager nogle af opgaverne,” siger Anja Erikson, der er chef for AMK Vagtcentralen, der omfatter 1-1-2 og disponering af ambulancerne.
Derfor undersøger man i Akutberedskabet nu muligheden for at brede systemet ud, så andre former for opgaver også kan blive sendt automatisk.
Det betyder dog ikke, at medarbejderne bliver overflødige.
”Som med så meget andet teknologi, er der situationer, en computer ikke kan gennemskue, og hvor det kræver, at der er et menneske bag. Derfor er det godt, at vi har et miks, så vi hele tiden kan optimere situationerne, både for borgerne og for de ansatte,” siger Akutberedskabets direktør, Thomas Reimann.
Fakta - responstider
- Den politiske målsætning er, at 93 procent af a-kørslerne skal være fremme inden for 15 minutter. I 2024 var 98,7 procent af kørslerne i Region Hovedstaden fremme inden for den tid.
- Medianresponstiden er, siden systemet blev implementeret, reduceret fra 6 minutter og 40 sekunder til 6 minutter og 9 sekunder.
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkMaria HaargaardPressekonsulentRegion Hovedstadens Akutberedskab
Tlf:21177393maria.haargaard@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Nogenlunde samme antal akutte udrykninger nytårsnat som sidste år1.1.2025 08:36:13 CET | Pressemeddelelse
Det danske akutberedskab har haft 955 udrykninger med ambulancer nytårsnat. Dertil har der været 148 udrykninger med akutlægebiler og 35 udrykninger med akutbiler. Akutlægehelikopteren har fløjet 6 gange. Overordnet set har det været et travlt nytår med nogenlunde de samme antal skader og udrykninger som sidste år.
Stor donation fra A.P. Møller Fonden sikrer patienterne skånsomme skanninger i fremtiden12.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
En skanning med minimal stråledosis og maksimal billedkvalitet. Fremtidens skanner er opfundet af danske forskere og er på vej til Rigshospitalet efter en milliondonation fra A.P. Møller Fonden.
Eva Zeuthen Bentsen tiltræder som direktør på Nordsjællands Hospital9.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den 1. april sætter Eva Zeuthen Bentsen sig i direktørstolen på Nordsjællands Hospital. Senest har han hun haft en tilsvarende stilling i Region Hovedstadens Psykiatri.
Bente Ourø Rørth stopper på Nordsjællands Hospital5.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter 11 år som hospitalsdirektør går 69-årige Bente Ourø Rørth til foråret på pension og overleverer et veldrevet hospital, der ofte har gjort tingene på nye måder
Patienter med psykisk sygdom skal sikres helstøbte og sammenhængende forløb4.12.2024 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Forretningsudvalget i Region Hovedstaden godkendte i går en overordnet plan for den kommende sammenlægning af somatik og psykiatri. Politisk er der stort fokus på, at arbejdet med at udvikle psykiatrien, sikkerhed og nedbringelse af ventetider ikke bliver tabt
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum