Den danske Spiseguide fremtidssikres: Stifter, Bent Christensen sælger til en erhvervsdrivende fond, som etableres af Dagrofa
Bent Christensen har overdraget rettighederne til Den danske Spiseguide fra den 1. januar 2025, til en erhvervsdrivende fond, der etableres af Dagrofa ApS, som vil administrere den fremover. Bent Christensen fortsætter som frontfigur for Den danske Spiseguide.

Bent Christensen, der stiftede den danske Spiseguide i 1978 og har udgivet denne i eget navn siden, har overdraget rettighederne til dennes videreførelse til en fond. Bent Christensen fortæller om overdragelsen:
”Det er virkelig en stor glæde for mig, at rettighederne til Den danske Spiseguide overdrages til en fond der etableres af Dagrofa og dermed sikrer guidens fortsatte liv. Jeg er utrolig stolt over, hvordan Den danske Spiseguide har udviklet sig og er blevet en vigtig ingrediens på den danske restaurantscene, og jeg er glad for, at jeg i fremtiden også kan fortsætte mit virke som guidens leder og ansigt udadtil.”
I kalenderåret 2025 vil der efter samme retningslinjer som de foregående år løbende blive offentliggjort nomineringer af restauranter og ledende medarbejdere, som kåres sidst på året på Guidens Gallaevent med priser som fx: Årets Restaurant, Restaurantprofil, Årets Fine Wine Dining, Hall of Fame, Årets Wait & See og Særpriser.
I 2024 modtog fx Alimentum fra Aalborg prisen som ”Årets Social-spicy-intimate restaurant”, Geranium fra København løb med prisen for ”Årets Fine Wine selection”, ET fra Aarhus tog prisen som ”Årets Bistro/Brasseri/Spisested, mens Blink fra Skagen modtog hæderen for ”Årets grønne køkken”, blot for at nævne nogle få af årets hæderspriser.
Den danske Spiseguide og dens erfarne korps af prøvespisere er den mest erfarne og stabile reference på området. Blandt restauratørerne og køkkencheferne er der stor anerkendelse og respekt for Den danske Spiseguides anonyme og kvalificerede bedømmelse. Det er en blåstempling, som teamet bag guiden er meget glade for og stolte af. Ofte bliver der også refereret til Den danske Spiseguide, når dagblade og magasiners anmeldere skal bedømme en restaurant.
"Vores styrke er den systematiske, gentagne og totalt anonyme bedømmelse af en restaurant,” siger Bent Christensen om sin anerkendte spiseguide.
Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa:
“I Dagrofa vil vi gerne være omdrejningspunktet for de bedste madoplevelser. Vi ønsker at vinde mere af det professionelle marked, og på den baggrund vil vi også gerne sikre Den danske Spiseguides fortsatte virke som en aktiv, seriøs guide inden for det danske gastronomi- og restaurantunivers. Jeg er utrolig glad for, at vi sammen med Bent kan fortsætte spiseguiden som et samlepunkt for branchen og samtidig se ind i en digital videreudvikling,” siger koncernchefen.
Den danske Spiseguide har allerede aftalt sponsorater for 2025 med en række af de nuværende sponsorer, som således fortsætter. Overdragelsen sker med virkning fra 1. januar 2025. Dagrofa opretter en erhvervsdrivende, selvejende og selvfinansierende fond, der med en ny bestyrelse vil drive Den danske Spiseguide som et uafhængigt medie.
Fakta: Den danske Spiseguide
- Anerkendt spiseguide med mere end 300 restauranter, der serverer mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.
- Madanmeldelser laves af uafhængige konsulenter og er den mest erfarne og stabile reference på området i Danmark
- Har eksisteret siden 1978
- Alene at være optaget i Den danske Spiseguide anses for at være en hædersbevisning
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Ny pony på vej til Herslev Rideklub – takket være SPARs støtte til det lokale11.7.2025 08:27:24 CEST | Pressemeddelelse
Donation fra SPAR giver nyt håb til den lokale rideklub i Herslev – og styrker fællesskabet blandt børn og frivillige.
Sommeren byder på generationsskifte i SPAR Horne7.7.2025 10:44:08 CEST | Pressemeddelelse
Efter 26 år i spidsen for SPAR Horne har Carsten og Gitte Bøgedal den 1. juli 2025 overdraget nøglerne til svigersønnen Emil Christensen, der har været en fast del af butikken siden 2005.
Ny adm. dir. i Aarstiderne vil give flere lyst til at spise mere grønt og økologisk3.7.2025 10:00:03 CEST | Pressemeddelelse
Dorte Tandrup brænder for at gøre gode råvarer, økologi og grønne måltider mere tilgængelige for flere. Til august får hun mulighed for at arbejde med netop den dagsorden, når hun indtræder som ny administrerende direktør i den økologiske pionérvirksomhed Aarstiderne A/S.
Dagrofa Foodservice er ny fødevareleverandør til Danske Diakonhjems plejehjem1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice er den nye centrale fødevareleverandør til Danske Diakonhjem, der er Danmarks største private aktør inden for plejehjem og friplejehjem. Indkøbsaftalen er flerårig og skal bl.a. sikre den bedst mulige mad for beboerne og balance i køkkenbudgetterne.
Dagrofa og Wolt vil sammen nå professionelle køkkener og flere forbrugere – ambitionen er trecifret millionvækst27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen vil Dagrofa og Wolt udnytte det unikke samarbejde mellem detail og foodservice som Dagrofa kan tilbyde. Flere dagligvarebutikker online og lynhurtig levering til både private og nu også professionelle kunder. Målet er en trecifret millionvækst.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum