Den danske Spiseguide fremtidssikres: Stifter, Bent Christensen sælger til en erhvervsdrivende fond, som etableres af Dagrofa
Bent Christensen har overdraget rettighederne til Den danske Spiseguide fra den 1. januar 2025, til en erhvervsdrivende fond, der etableres af Dagrofa ApS, som vil administrere den fremover. Bent Christensen fortsætter som frontfigur for Den danske Spiseguide.

Bent Christensen, der stiftede den danske Spiseguide i 1978 og har udgivet denne i eget navn siden, har overdraget rettighederne til dennes videreførelse til en fond. Bent Christensen fortæller om overdragelsen:
”Det er virkelig en stor glæde for mig, at rettighederne til Den danske Spiseguide overdrages til en fond der etableres af Dagrofa og dermed sikrer guidens fortsatte liv. Jeg er utrolig stolt over, hvordan Den danske Spiseguide har udviklet sig og er blevet en vigtig ingrediens på den danske restaurantscene, og jeg er glad for, at jeg i fremtiden også kan fortsætte mit virke som guidens leder og ansigt udadtil.”
I kalenderåret 2025 vil der efter samme retningslinjer som de foregående år løbende blive offentliggjort nomineringer af restauranter og ledende medarbejdere, som kåres sidst på året på Guidens Gallaevent med priser som fx: Årets Restaurant, Restaurantprofil, Årets Fine Wine Dining, Hall of Fame, Årets Wait & See og Særpriser.
I 2024 modtog fx Alimentum fra Aalborg prisen som ”Årets Social-spicy-intimate restaurant”, Geranium fra København løb med prisen for ”Årets Fine Wine selection”, ET fra Aarhus tog prisen som ”Årets Bistro/Brasseri/Spisested, mens Blink fra Skagen modtog hæderen for ”Årets grønne køkken”, blot for at nævne nogle få af årets hæderspriser.
Den danske Spiseguide og dens erfarne korps af prøvespisere er den mest erfarne og stabile reference på området. Blandt restauratørerne og køkkencheferne er der stor anerkendelse og respekt for Den danske Spiseguides anonyme og kvalificerede bedømmelse. Det er en blåstempling, som teamet bag guiden er meget glade for og stolte af. Ofte bliver der også refereret til Den danske Spiseguide, når dagblade og magasiners anmeldere skal bedømme en restaurant.
"Vores styrke er den systematiske, gentagne og totalt anonyme bedømmelse af en restaurant,” siger Bent Christensen om sin anerkendte spiseguide.
Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa:
“I Dagrofa vil vi gerne være omdrejningspunktet for de bedste madoplevelser. Vi ønsker at vinde mere af det professionelle marked, og på den baggrund vil vi også gerne sikre Den danske Spiseguides fortsatte virke som en aktiv, seriøs guide inden for det danske gastronomi- og restaurantunivers. Jeg er utrolig glad for, at vi sammen med Bent kan fortsætte spiseguiden som et samlepunkt for branchen og samtidig se ind i en digital videreudvikling,” siger koncernchefen.
Den danske Spiseguide har allerede aftalt sponsorater for 2025 med en række af de nuværende sponsorer, som således fortsætter. Overdragelsen sker med virkning fra 1. januar 2025. Dagrofa opretter en erhvervsdrivende, selvejende og selvfinansierende fond, der med en ny bestyrelse vil drive Den danske Spiseguide som et uafhængigt medie.
Fakta: Den danske Spiseguide
- Anerkendt spiseguide med mere end 300 restauranter, der serverer mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.
- Madanmeldelser laves af uafhængige konsulenter og er den mest erfarne og stabile reference på området i Danmark
- Har eksisteret siden 1978
- Alene at være optaget i Den danske Spiseguide anses for at være en hædersbevisning
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Ny rekord: Dagrofa Foodservice har for første gang doneret 50.000 måltider til hjemløse gennem JunkFood i 202412.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider, der gratis bliver uddelt. I løbet af 2024 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 20 tons overskudsvarer, som har indgået i fremstillingen af lige over 50.000 måltider, hvilket er et rekordhøjt antal på et år.
MENY bliver hovedsponsor på stort økologisk EU topmøde6.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når det økologiske topmøde Organic Summit løber af stablen i august, bliver det med MENY som hovedsponsor. Aftalen markerer MENYs fortsatte engagement i at få flere økologiske varer på hylderne.
Dagrofa rykker Aarstidernes økologiske kvalitetsvarer ind i MENY24.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Senere på året vil MENY-butikker over hele landet kunne tilbyde Aarstidernes økologiske kvalitetsvarer og private label-produkter eksklusivt til sine kunder.
SPAR åbner helt nyt supermarked i hjertet af Vindinge22.1.2025 10:16:25 CET | Pressemeddelelse
Den 30. januar 2025 er en mærkedag for borgerne i Vindinge. Her åbner det længe ventede SPAR Vindinge, et moderne supermarked på 600 kvadratmeter, der er skræddersyet til at dække lokalområdets behov.
Dagrofa samlede leverandører: Skarpt fokus på stabil prisudvikling og en ny ambitiøs vækststrategi21.1.2025 19:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den 21. januar var Dagrofa værter for et stort leverandørtræf, der var dedikeret til at sætte fokus på fødevareprisernes udvikling og virksomhedens nye Gro’27-vækststrategi. Til arrangementet blev leverandørerne Danish Crown og Valsemøllen også kåret til fødevarekoncernens mest værdifulde samarbejdspartnere i 2024.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum