Rekordmange danskere huser nødstedte dyr
Interessen for at blive plejefamilie for svigtede dyr har aldrig været større. Dyrenes Beskyttelses internater fik hjælp fra knap 2000 familier i år. Særlig en dyreart kom i pleje.

2024 har været et travlt år for Dyrenes Beskyttelses dyreinternater. Men heldigvis står personalet ikke alene med opgaven med at passe på svigtede eller overskydende dyr. 1.984 familier var i 2024 frivillige plejefamilier for internatdyr. Det er det højeste antal nogensinde.
- Det er fantastisk med de mange plejefamilier. Vi er enormt taknemmelige for, at så mange danskere har hjulpet os. Det ville ikke være muligt for os at hjælpe så mange dyr, hvis det ikke var for vores beredskab af frivillige plejefamilier, som i perioder vitterligt arbejder i døgndrift for at hjælpe dyrene sammen med os, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
Siden 2018 er Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige plejefamilier blevet næsten tre en halv gang større, og bare fra 2023 til 2024 er der kommet næsten 32 procent flere plejefamilier.
Afhjælper pladsmangel
De frivillige plejefamilier er specielt en støtte, når internaterne er ved at løbe tør for plads til flere dyr. Særligt de mange katte og killinger fylder hurtigt dyreinternaternes afdelinger op.
- Vi får flere tusinde katte og killinger i løbet af sæsonen, og dem har vi ikke fysisk plads til, så her er plejefamilierne virkelig en vigtig del af vores bemanding. Uden de mange plejefamilier ville vi have svært ved at håndtere særligt de mange katte og killinger, siger Karina Fisker.
En killing skal være mindst 12 uger, før den er gammel nok til at finde et nyt hjem. Der er derfor en stor del af de katte og killinger, som kommer på dyreinternat, som ikke kan finde nye hjem med det samme, da de ikke er gamle nok.
Størstedelen af de dyr, som sendes i pleje, er katte og killinger. I 2024 var 85 procent af dyr i pleje katte og killinger.
Sikrer ekstra omsorg
Det kræver tid og overskud at tage sig af dyr, der har oplevet svigt eller vanrøgt, og som ikke har levet et normalt familieliv med fodring, omsorg og kattebakke. Derfor har dyrene brug for kærlighed, hygge og leg, så de kan blive klar til deres videre liv hos andre familier, når plejeperioden er overstået.
- Hos plejefamilien lærer dyrene, hvordan det er at være i et hjem med masser af forskellige lyde og oplevelser. De kan danne sig nogle erfaringer, som er utroligt vigtige for deres videre liv, og når de engang skal ud i deres nye hjem, siger Karina Fisker.
De mange plejefamilier har været med til at sikre, at Dyrenes Beskyttelse i 2024 per dags dato har fundet nye hjem til 5.901 katte og killinger.
Nøgleord
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder


Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Fyldt til bristepunktet: Internater vrimler med kaniner på kritisk tidspunkt3.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På Dyrenes Beskyttelses internater bliver der i øjeblikket indleveret mange kaniner. Det er en bekymrende tendens, da højsæsonen for kaniner nærmer sig.
Husk det nu: Fra i dag skal strandhunden i snor1.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. april skal hunde være i snor på stranden. Det betyder dog ikke, at strandturen mister sin magi – hunden får stadig masser af sanseoplevelser, samtidig med at fugle og andre dyr får fred til at yngle, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Regeringen vil fortsætte fiskeri efter kritisk truet ål13.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Grønne organisationer kritiserer, at regeringen i udspil til fiskeriforhandlinger lægger op til at lade ålefiskeriet fortsætte, selvom ålen er kritisk truet.
Dyrenes Beskyttelse klager over Fødevarestyrelsen: Strafbare svigt af dyr bliver ikke politianmeldt24.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fødevarestyrelsen har slækket på kontrollen ved slagterier, så grove dyreværnssager ikke politianmeldes, og dyrlæger tvinges til at bryde deres anmeldepligt. Det har fået Dyrenes Beskyttelse til at klage til Folketingets Ombudsmand
Dyrenes Beskyttelse melder svinebonde til politiet efter TV 2-dokumentar19.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelse vil have politiet på besøg hos en af landets største svinebønder på baggrund af TV 2-dokumentaren Hvem passer på grisene? Sagerne peger på hul i kontrollen, lyder det fra dyreværnsorganisationen
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum