Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Opalsøen i naturområdet Hammerknuden på Nordbornholm er med sine lodrette klippekanter og dybe vand et yndet udflugtsmål for mange besøgende. Området tilbyder en unik kombination af natur, historie og friluftsaktiviteter.
De seneste 15-20 år har området ved Opalsøen udviklet sig til et centrum for friluftsturisme med aktiviteter som klatring, rappelling og tovbane. Men infrastrukturen er ikke tilpasset de stigende besøgstal, hvilket har resulteret i betydelig trængsel og slitage på stier, trapper og parkeringsarealer i sommerhalvåret.
Det bliver der nu lavet om på med støtten, der skal være med til at udvikle området, og gentænke hele den samlede indretning af stedet med respekt for naturen, landskabet og kulturminderne.
Projektet omfatter blandt andet etablering af en badestige, en bro over en slugt, forbedring af stier og trapper, en ny toiletbygning og forbedring af parkeringsforhold.
- Mindst 200.000 mennesker besøger Opalsøen hvert år. Vi er derfor meget taknemmelige for donationen, som gør det muligt at lave og gennemføre en helhedsplan for hele området. Det er vigtigt for os, at det bliver en løsning der både er gennemtænkt og som tilpasses til landskabet og stedets særlige historie, ligesom det f.eks. er sket med besøgscenteret ved Hammershus, bygningerne i Hammerhavn og udsigtsplatformene langs Cirkelstien, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.
Yderligere oplysninger:
Skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen
Tlf: 30 94 62 37
E-mail: sfr@nst.dk
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
Flertal i den lokale bestyrelse ønsker elge i Naturnationalpark Gribskov19.6.2024 21:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i den nyudnævnte lokale bestyrelse har på et netop afholdt bestyrelsesmøde stemt for elge i den kommende Naturnationalpark Gribskov i Nordsjælland.
Fynske Hindsholm får ny statsskov3.5.2024 14:01:52 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har sammen med Kerteminde Kommune og to lokale vandværker erhvervet 60 hektar jord til en ny skov. Det markeres ved et pressearrangement med parternes underskrift af samarbejdsaftale om skovrejsning tirsdag den 7. maj kl. 14.00, hvor også skovens navn vil blive offentliggjort.
Nye statsskove bliver endnu større2.5.2024 10:15:59 CEST | Pressemeddelelse
Dette forår er der kommet nye træer i jorden ved en række bynære statsskove. Naturstyrelsen arbejder løbende med at rejse ny skov i hele landet sammen med kommuner og forsyningsselskaber.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum