Ny juletradition skal mindske madspild: Too Good To Go lancerer ‘Spis Op Dag’ den 27. december
Den 27. december introducerer Too Good To Go initiativet ‘Spis Op Dag’ – en dag dedikeret til at mindske madspild og opfordre danskerne til at genbruge resterne fra julens store måltider.
København, 19. december: Julen er en af årets mest mættende højtider, men samtidig også en tid på året, hvor vi smider alt for meget mad ud. En undersøgelse fra Too Good To Go viser, at kun 16 procent af danskerne formår helt at undgå madspild fra julemaden.
"Vi køber ofte mere mad, end vi har brug for, fordi vi gerne vil sikre, at der er nok til alle," forklarer Ken Vanhoegaerden, landedirektør i Too Good To Go. "Desværre ender meget af maden med at blive smidt ud, selvom den stadig kan bruges. Med 'Spis Op Dag' vil vi opfordre danskerne til at tage et opgør med madspild og give julens rester en chance for at blive nydt."
Hver fjerde tænker ikke over madspild
Problemet med madspild er særligt udtalt i juletiden. Ifølge en undersøgelse fra Too Good To Go oplyser hele 68 procent af danskerne, at de køber mere mad, end de har brug for, for at være sikre på, at ingen går sultne fra bordet. Samtidig går hver fjerde dansker (25 procent) ikke op i at reducere madspild mellem jul og nytår. Det er et paradoks, da julen ofte handler om fællesskab og omtanke.
Tænketanken ONE\THIRD bakker derfor op om initiativet. ONE\THIRD arbejder for at styrke den samlede danske indsats for mindre madspild ved at samle relevante aktører og skabe grundlag for samarbejde på tværs af fødevarernes værdikæde. Formand for ONE\THIRD Louise Gade udtaler:
“I ONE\THIRD har vi også fokus på oplysning med enkle tips og tricks til at mindske madspildet derhjemme, og 'Spis Op Dag' er et konkret og inspirerende initiativ, der hjælper os med at se på rester som en ressource i stedet for skrald. Ved at dedikere en dag til at genbruge juleresterne kan vi alle tage et lille, men vigtigt skridt mod at reducere madspild og passe bedre på planetens ressourcer," siger Louise Gade og fortsætter: "Det er et initiativ, der gør det nemt for familier at handle bæredygtigt, og måske kan det også blive en ny juletradition i de danske hjem med fokus på omtanke og fællesskab. Jeg håber, danskerne vil tage ‘Spis Op Dag’ til sig og gøre det til en naturlig del af juletiden at få brugt resterne.”
En helt ny juletradition
‘Spis Op Dag’ placeres strategisk den 27. december, hvor de fleste har overstået juledagene, men stadig har rester fra julebordet, der kan bruges. For at gøre det nemt at komme i gang har Too Good To Go samarbejdet med opskriftsudvikler Maria Vestergaard, der har skabt en række opskrifter, der forvandler rester til nye, lækre retter.
Opskrifterne spænder fra karryretter med flæskesteg til saftige boller med risalamande og kan findes på Too Good To Go’s blog. Målet er at inspirere familier til at tænke anderledes om madspild og samtidig gøre det let og overkommeligt at genbruge maden.
"Vi vil gerne gøre det til en tradition, at danskerne stopper op og ser på de ressourcer, de allerede har," siger Ken Vanhoegaerden, landedirektør i Too Good To Go. "Ved at lancere 'Spis Op Dag' den 27. december håber vi, at det kan blive en fast del af julen, som alle kan huske og bruge fremover."
Læs mere og find opskrifter på Too Good To Go’s blog, hvor du kan lade dig sig inspirere til at gøre julens rester til nye lækre måltider.
For mere information om madspildsarbejdet i tænketanken ONE\THIRD kan man besøge hjemmesiden: www.onethird.dk
Kontakter
Caroline Cecilie OlesenFRIDAY
Tlf:22257976caroline@fday.dkJulie SolemCommunications Manager
Tlf:53369737jsolem@toogoodtogo.comBilleder
Links
ONE\THIRD
ONE\THIRD er en tænketank, der samler aktører og interessegrupper fra hele fødevarekæden, fra "jord til bord", samt offentlige myndigheder og forskningsmiljøet for at bekæmpe og forebygge madspild og fødevaretab.
Too Good To Go
Too Good To Go er en certificeret B Corp social impact-virksomhed med en mission om at inspirere og give alle mulighed for at bekæmpe madspild sammen. Gennem sin markedsplads forbinder Too Good To Gos fællesskab usolgte fødevarer fra en række forretningspartnere, herunder detailhandlere, bagerier, caféer, restauranter og producenter. Siden 2016 har Too Good To Go hjulpet med at redde over 330 mio. måltider fra at gå til spilde, hvilket svarer til 891.000 tons CO2.
Det anslås, at 40 pct. af alle producerede fødevarer går til spilde hvert år, hvilket bidrager til 10 pct. af alle menneskeskabte drivhusgasudledninger (WWF, 2021). Derfor er bekæmpelse af madspild udnævnt til at være den vigtigste løsning til at løse klimakrisen (Project Drawdown, 2020).
Too Good To Go er vokset til over 95 mio. registrerede brugere og 160.000 aktive forretningspartnere på tværs af 18 lande i Europa, Nordamerika og Australien, hvilket gør selskabet til den førende teknologivirksomhed i kampen mod madspild.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
10.345 skoleelever deltog sidste år: 'Smag på Overskuddet' skal uddanne flere børn i madspild i 202422.10.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Smag på Overskuddet, et undervisningsinitiativ udviklet af Madkulturen, Too Good To og Lidl, vender tilbage i 2024 med ambitionen om at nå endnu flere børn og skoler. Initiativet, der debuterede i 2023, med en flot tilslutning på 16% af de danske folkeskoler, har til formål at bekæmpe madspild ved at engagere skoleelever i kreativ og madspildsreducerende madlavning.
Kan man klare en uge uden at smide mad ud? Too Good To Go dedikerer en hel uge til at ændre danskernes madspildsvaner20.9.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Too Good To Go inviterer danskerne til at deltage i Uge Uden Madspild, der lanceres den 23. september. Initiativet, som rulles ud i ni lande, har til formål at skabe konkrete forandringer i vores daglige vaner og give deltagerne de nødvendige redskaber til at reducere madspild.
Madspildsskolen vender tilbage for femte år i træk: Børnefamilier kan lære af tidligere generationers forhold til madspild18.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det vellykkede initiativ, Madspildsskolen, der er skabt i samarbejde mellem Too Good To Go, Arla, Arla Fonden og føtex, sætter i efterårsferien i år fokus på at bruge tidligere generationers viden og madkultur i nutidens køkkener.
Kun 32% skolebørn spiser op: Nyt initiativ fra Lidl og Too Good To Go skal bekæmpe madspild i børns madpakker11.9.2024 12:12:33 CEST | Pressemeddelelse
Lidl og Too Good To Go er gået sammen om et spændende nyt tiltag under konceptet "Hver Bid Tæller", der skal hjælpe danske familier med at mindske madspild i børns madpakker.
Madspild holder ikke ferie: Too Good To Go vil hjælpe danskerne med at redde måltider i udlandet4.7.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med den nye funktion, City Guides, vil Too Good To Go guide danskerne til konkrete spisesteder og butikker, der gør det muligt at tage ambitionen om at bekæmpe madspild med på ferie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum