Robotten finder patienter, som mangler at få taget blodprøver

Del

En RPA-robot hjælper Klinik for Gigtsygdomme med at identificere og sende påmindelser ud til patienter, som ikke regelmæssigt går til blodprøvekontrol.

I Klinik for Gigtsygdomme har sygeplejerske Maja Krogh, afdelingslæge Peter Wulff Jakobsen og ledende overlæge Christian Møller Nielsen været med til at udvikle den nye RPA-robot.
I Klinik for Gigtsygdomme har sygeplejerske Maja Krogh, afdelingslæge Peter Wulff Jakobsen og ledende overlæge Christian Møller Nielsen været med til at udvikle den nye RPA-robot.

I Klinik for Gigtsygdomme er ca. 600 patienter i behandling med lægemidlet Methotrexat (MTX).

Medicinen kan være skadelig for kroppen, og derfor skal patienterne have taget en blodprøve hver 12. uge, så klinikken kan holde øje med, hvor godt patienterne tåler medicinen, og om de eventuelt skal have en anden behandling.

En tredjedel af patienterne husker imidlertid ikke at gå til de løbende blodprøvekontroller.

Klinikkens sygeplejersker har derfor tidligere brugt en del ressourcer på manuelt at følge op på de patienter, som ikke fik taget blodprøver.

Den opgave bliver nu løst af en RPA-robot, som både kan identificere patienterne med de manglende kontroller og sende op til tre påmindelses-beskeder til patienterne via e-boks.

- Tidligere var det udelukkende op til patienten selv at få taget blodprøverne. Men de var så ikke altid taget, når patienten mødte til kontrol i klinikken. Det får de hjælp til nu, og vi ser, at over 90 procent af patienterne reagerer på påmindelserne, fortæller Maja Krogh, som er sygeplejerske i Gigtklinikken under Medicinsk Afdeling.

Hvis patienten ikke reagerer på den tredje påmindelse, så tager sygeplejersken nu direkte kontakt til patienten.

- Med robottens arbejde kan vi koncentrere os om de godt 10%, som ikke har reageret på de første påmindelser. Og her går der noget af et detektivarbejde i gang i forhold til at finde ud af, hvordan vi bedst kommer i kontakt med patienten og får dem ind til blodprøvekontrol. Robotten er således med til at øge patientsikkerheden, fordi vi potentielt ’fanger’ flere, hvor medicinen kan være skadelig, siger Maja.

Ud af de 200 patienter, som manglede at få taget blodprøver i perioden juni-september 2024, reagerede 124 på det første brev, 19 på det andet brev og 5 på det tredje. 12 patienter reagerede ikke og blev efterfølgende kontaktet af en sygeplejerske.

Der er aktuelt 26 robotter i brug på Regionshospitalet Horsens.

Kontakter

Billeder

Patientsikkerheden er ifølge sygeplejerske Maja Krogh blevet højnet med den nye RPA-robot, fordi flere patienter nu får taget de nødvendige blodprøvekontroller.
Patientsikkerheden er ifølge sygeplejerske Maja Krogh blevet højnet med den nye RPA-robot, fordi flere patienter nu får taget de nødvendige blodprøvekontroller.
Download

Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.

Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye