Ny pulje giver støtte til opsætning af solceller på etageejendomme
En ny pulje skal gøre det nemmere at opsætte solceller på tage i byerne, så tagarealer bruges til grøn energiproduktion. Puljen ventes at åbne i 2025.
Det skal nu blive nemmere at opsætte solcelleanlæg på etageejendomme i byerne. Aftalekredsen bag Klimaaftale om mere grøn strøm og varme 2022 og Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023 har besluttet at målrette en pulje til vedvarende energi til opsætning af solceller i bymæssig bebyggelse.
"Boliger står for en meget betydelig del af energiforbruget. Det er oplagt at udnytte tagarealer, som ofte ellers ikke bruges til noget, til at producere grøn strøm til at dække noget af forbruget. Den nye pulje kan hjælpe til at få flere solceller op i byerne, hvor det ellers er svært at finde plads til dem," siger Stig Uffe Pedersen, vicedirektør i Energistyrelsen.
Puljen indeholder i 2025-2030 ca. 8,6 millioner kroner årligt. Pengene vil kunne gå til både almene boligafdelinger, private lejeboliger, ejerlejligheder og andelslejligheder. Puljen ventes at åbne første gang i 2025, og Energistyrelsen vil gå i dialog med interessenter om den konkrete udformning af puljen.
Ved at opsætte solceller på tage kan tagarealer, der ofte ikke kan anvendes til andre formål, udnyttes til grøn energiproduktion. Puljen skal skabe opmærksomhed om mulighederne for sådanne solcelleprojekter på etageejendomme.
FAKTA
Ny pulje til solceller på etageejendomme
- Puljen forventes at åbne første gang i 2025. Den indeholder i gennemsnit 8,6 mio. kr. i hvert af årene 2025-2030. Puljen udmøntes i første omgang frem til 2030, hvorefter der tages stilling til videre udmøntning. Puljemidlerne tildeles gennem først til mølle-princippet.
- Puljen er målrettet etageejendomme, herunder almene boligafdelinger, private lejeboliger, samt etageejendomme bestående af ejerlejligheder og andelslejligheder. Etageejendomme kan søge støtte til at dække en del af omkostningerne til installation og indkøb af solcelleanlæg.
- I Klimaaftale om mere grøn strøm og varme 2022 og Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023 blev aftaleparterne enige om at etablere en pulje til vedvarende energi på mindre tilgængelige arealer. Det er denne pulje, som aftalepartierne nu er blevet enige om at målrette til solceller i bymæssig bebyggelse, konkret på etageejendomme.
Kontakter
Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:+45 33 95 08 00presse@ens.dkEnergistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Energistyrelsen udgiver eksempelsamling om opstilling af solceller i det åbne land10.1.2025 11:51:16 CET | Nyhed
Solcelleanlæg på marker spiller en vigtig rolle for Danmarks grønne omstilling, og planlægningen skal ske i samspil med natur og landskab med videre. Ny eksempelsamling præsenterer syv solcelleprojekter, som kommunerne kan lade sig inspirere af i deres planlægning.
Fem nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi9.1.2025 12:12:17 CET | Nyhed
Energistyrelsen har givet puljetilsagn om 5,9 millioner kr. i tilskud til fem projekter. Projekterne fremmer den danske energieksportindsats gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder. Puljen støtter bl.a. CO2- fangst i Sydkorea.
Energistyrelsen åbner for ansøgninger til efterforskning og CO2-lagring nær den danske kyst9.1.2025 10:01:52 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen åbner i dag for, at virksomheder kan ansøge om tilladelse til at efterforske undergrunden til lagring af CO2 i visse kystnære områder i Danmark. Samtidig inviterer Energistyrelsen potentielle ansøgere til informationsmøde den 15. januar 2025.
Ny rapport: Dansk biogas vurderes at kunne produceres med færre energiafgrøder8.1.2025 11:13:34 CET | Nyhed
Brugen af energiafgrøder som majs har haft stor betydning for produktionen af dansk biogas. I de senere år er reglerne strammet ved bl.a. at sænke grænsen for, hvor mange energiafgrøder der er tilladt i produktionen. Brugen af majs forbydes fra august 2025. I en ny rapport vurderes det, at den danske biogasbranche vil kunne tilpasse sig de strammere regler, uden at det medfører markante reduktioner i produktionen.
Første rapport om monitorering af affaldsforbrændingskapacitet8.1.2025 10:10:39 CET | Nyhed
Energistyrelsen offentliggør den første rapport efter monitorering af affaldsforbrændingskapaciteten i Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum