Niels Thygesens legat for økonomistuderende stiftes
I anledning af professor Niels Thygesens 90-års fødselsdag har en gruppe bestående af Niels’ tidligere studerende og hans familie stiftet et legat for økonomistuderende på Københavns Universitet. Fondens formål er at støtte talentfulde danske økonomistuderende i forbindelse med studieophold på internationalt anerkendte universiteter.
Niels Thygesen er en af sin generations mest indflydelsesrige europæiske økonomer. Han var det eneste akademiske medlem af Delors-komitéen, hvis rapport fik afgørende indflydelse på udformningen af EU's monetære union. I en årrække var han formand for OECD’s Economic Development and Review Comittee, der er ansvarlig for OECDs rapporter om medlemslandenes økonomiske politik, og han har virket som rådgiver for Den Internationale Valutafond og flere nationale regeringer.
Fra 2016 til 2024 var Niels Thygesen den første formand for det Europæiske Finanspolitiske Råd, der rådgiver EU-Kommissionen og Europaparlamentet om tilrettelæggelsen af finanspolitikken i Europa. Derudover har han gennem årene ydet en lang række andre bidrag som analytiker og rådgiver vedrørende europæiske og internationale økonomiske forhold, ligesom han har været rådgiver for Danmarks Nationalbank.
"Niels Thygesen er bredt anerkendt som en af Europas førende økonomer. Men Niels fortjener lige så stor anerkendelse for den støtte og vejledning, han har givet til utallige unge økonomistuderende igennem årene. Vi har alle nydt godt af hans akademiske vejledning og hans hjælp med at blive optaget på og få finansieret studieophold i udlandet. Vi håber, at vi med denne fond kan hjælpe fremtidige økonomistuderende på vej i deres studier og karrierer", udtaler fondens stiftere.
Stifterne er Thomas Høgh, Jacob Baruel Poulsen, Claus Vinge Skrumsager, Torsten Sløk, Carsten Stendevad, Jens Søndergaard, Allan Thygesen og Jacob Thygesen.
Fondens startkapital er på 5 millioner kroner, og de første legater forventes givet i foråret 2026. Nærmere detaljer omkring ansøgningsfrist og kriterier vil blive offentliggjort i begyndelsen af 2025, med ansøgningsfrist til efteråret 2025. Spørgsmål vedrørende ønske om at bidrage til fonden kan rettes til familien Thygesen eller andre af fondens stiftere.
”Det er vidunderlig fødselsdagsgave til Niels og de mange fremtidige politstuderende, der kommer til at udvide deres horisont og lære fra de bedste internationale universiteter takket være denne fond. Niels har et internationalt udsyn og indflydelse som få. På de politstuderendes og Økonomisk Instituts vegne er det en glæde at takke for denne gave”, udtaler Institutleder Henrik Hansen.
Instituttet er sammen med Nationaløkonomisk Forening vært for en forelæsning med efterfølgende diskussion den 13. januar 2025 i anledning af Niels’ 90-års fødselsdag den 13. december 2024.
Kontakter
Simon Knokgaard HalskovPresse- og kommunikationsrådgiver
Tlf:+45 93 56 53 29sih@samf.ku.dkOm Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har forskningsmiljøer inden for antropologi, psykologi, statskundskab, sociologi og økonomi.
Fakultetets forskning er førende inden for en lang række sociale, økonomiske og politiske områder. Læs mere om fakultetet samt dets institutter og centre.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Høretab: Den sociale isolation er ofte det største handicap4.12.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på behovet for at styrke de uformelle fællesskaber blandt mennesker med høretab. For tekniske hjælpemidler som høreapparater løser ikke den største udfordring for mange: Risikoen for at blive isoleret socialt.
De yngste piger i klassen får oftere ADHD-medicin20.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Er de yngste børn i en skoleklasse mere tilbøjelige til at blive behandlet for ADHD? Svaret er ja, hvis du er pige. Det viser et opsigtsvækkende studie, som to økonomistuderende fra Københavns Universitet har fået udgivet i et videnskabeligt tidsskrift.
Danske elitetrænere ser medfølelse som en vej til bedre præstationer7.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Potentialet ved at bruge medfølelse – eller ’compassion’ – som redskab i elitesport er stort, både for den enkelte udøver og målt på sportslige resultater. Det vurderer danske toptrænere i et nyt studie fra Københavns Universitet.
Nyt nationalt videnscenter vil styrke småbørns psykiske sundhed9.10.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Med tre store fondsbevillinger etablerer Institut for Psykologi på KU og Statens Institut for Folkesundhed ved SDU et videns- og kompetencecenter, der skal fremme 0-5-åriges trivsel og mentale udvikling. Centret vil omsætte ny forskning til indsatser målrettet småbørn, deres familier og fagprofessionelle.
Det giver økonomisk gevinst at tage samme uddannelse som ens forældre23.6.2024 13:08:33 CEST | Pressemeddelelse
Jurister, læger og ingeniører, der er gået i forældrenes fodspor, tjener mere end deres kolleger, viser et nyt dansk studie. Det kunne dække over nepotisme eller anden forskelsbehandling, men forklaringen er sandsynligvis en helt anden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum